Mit mondjak a szüleimnek? Utálni fognak.
Az a helyzet, hogy nehezen nyílok meg a családomnak. Nem tudok az érzéseimről beszélni nekik, így ilyen téren szegényes a kommunikáció közöttünk. Emiatt kialakult nálam depresszió, étkezési zavar, amit kezeltek évekkel ezelőtt.
Másodéves egyetemista vagyok. Idén elrontottam az egy és fél éve kapott laptopomat és a az egy éve kapott telefonomat. Az idősebb testvérem kért kölcsön pénzt, hogy vegyen nekem egy laptopot, amit részeletekbe visszaad. Ez volt egy hónapja. Kell fizessék a kintlakásom és az egyetemem még a szüleim. A pénz kényes téma, mivel elég szűken vagyunk.
Baleset volt, hogy leöntöttem az új laptopom, amit azonnal szervízbe kell vinni. Persze így nem érvényes a garancia és csak remélni lehet, hogy nem lett nagy baj.
El kellene mondjam a szüleimnek vagy próbáljam-elsunnyogni. Igazuk van, hogy semmire sem tudok vigyázni, é már eddig is mérgesek a tönkretett dolgok miatt. Semmit nem aludtam az éjjel és azon gondolkodtam, hogyan halhatok meg, de sehogysem tudnám megölni magam, mert félek. Utálom magam, és félek, hogy nem bírom ki, hogy csalódni látom őket.
Nem fog menni már az átariratkozás, és úgy is nehéz, hogy folyamatosan bejárok az órákra. Munkát mindenképpen vállalok mellette.
Elmondtam, és az lett, amire számítottam. Nem tudok kimozdulni, sem-aludni, sem enni, sem inni.
Jézusom, ne csesztesse már mindenki szegényt... -.- Komolyan nem voltatok még kisebb problémák miatt halál idegbajosak?
Kérdező, szerintem is a legjobb, ha odaállsz, és megmondod, hogy ez van. Olyan nincs a normálisabb szülőknél, hogy örök időkre utáljanak, csak mert kicsúszott a kezedből egy bögre.
Biztos lesz fejmosás, de semmiképp se fog annyira fájni, mint a halál ;)
A diákmeló egyébként jó ötlet, amellett, hogy lesz egy kis pénzed, felelősséget vállalni is tanulsz, illetve kezelni a húzósabb helyzeteket. Mutasd meg nekik és magadnak is, hogy ügyes vagy! :)
A laptop csak a a materalista világ része, te sokkal többet érsz, ne bolondozz már! Inkább mint írták már elpőttem, próbálj valami munkát vállalni.. Vagy esetleg eladhatnád a felesleges dolgoidat, ha van olyan, pl.: könyv ami már nem fogsz olvasni, ruhák stb. ezekkel is tudnál most gyorsan egy kis pénzhez jutni.
Minden rendben lesz. :)
Kérdező, a szüleid azok, akik nem százasok. Ez egy véletlen baleset, bárkivel előfordulhat, hogy leönti a laptopját, leejti a laptoptáskáját, vagy akár beül munka után egy kávézóba a kollégáival, elmegy mosdóba, senki sem figyel, és ellopják a laptopját. Persze az ember figyel és vigyáz a dolgaira, de attól még ilyenek előfordulhatnak. Egy vacak laptop nem ér annyit, hogy ne tudj aludni, enni-inni és így ki légy készülve.
Én is azt tanácsolom, hogy keress munkát és kis lépésekben kezdj el önállósodni, függetlenedni a szüleidtől. Ezáltal növekedni fog az önbizalmad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!