Nem túlzás, amit apum művel?
Nagyon szeretem aput, jó apa, sokat törődött velünk mindig, de szerintem túlzás, amit elvár.
Külön papucsot kell viselni a fürdőben, mint a lakás többi részén. 3 törölköző kell mindenkinek : intim testrészek, arc, többi testrész.
Tusfürdőből 2 van : nemiszervek, többi testrész.
Enni a konyhában kell és amit csak lehet azt evőeszközzel. Apu szerint az állatok esznek nem így. Az ételt meg kell köszönni annak, aki csinálta. Egyszerre áll neki enni a család. Az asztaltól előbb felállni csak indokolt esetben lehet. Ritkán ehetünk szobában pl. betegség esetén.
Iskola után azonnal át kell öltözni itthoni ruhába. Az iskolai ruhát szépen összehajtogatni és a székre tenni. Ha nem tetszik neki az állapota, akkor ki kell mosni és vasalni.
Apu a fingást nemhogy mások előtt, de itthon sem engedi. Mondjuk pl. utcán nem is akarnék. Ha véletlen fingok vagy betegség miatt, azért természetesen nem szíd meg, de elnézést kell kérni. 5-6 éves kortól ezt várja el. Ki kell menni a wc-re fingani vagy ahol épp nincs családtag. Ha 5 percenként kell fingani, akkor 5 percenként menj ki. Nem kifogás. Bár 5 percenként szerinte nem normális, ezért készít gyógyteát vagy átnézzük az étrendet. Ha direkt fingok, akkor megszíd. Egyszer asztalnál tesóm orra alá fingottam, mert szekáltuk egymást. Apu sarokba zavart. Tesómat is egyébként, csak más ok miatt.
Nehezen tudnám itthon elképzelni, amit sok haver, ismerős mesél : szobában eszik tv előtt, nincs külön itthoni ruhája vagy a sulist csak úgy levágja valahova, nem fürdik minden nap, kézzel eszik sok mindent. Sőt valamelyik versenyt fingik szüleivel, szülei pedig egymással. Egyébként anyu apunak ad igazat nagyrészt.
Azért nem kellene általánosítani.
Én nem tartom magam prolinak,de én is szoktam enni a tv előtt,mert kényelmes,ez nem jelenti azt,hogy magam alá piszkítok.
Ha lennének gyerekeim sosem nevelnék őket ilyen poroszos módszerrel,hogy "rend a lelke mindennek".
Lehet,nem én lennék a jó szülő,de akkor sem tudnám így nevelni a gyerekeimet,hogy a gyerekeim féljenek tőlem,vagy úgy érezzék valami parancsnok vagyok,még ha ez bizonyos dolgokban a hasznukra is válna.
A fingáson nem "úgy" nevetnek a szülők,hanem azon,hogy kisgyerekként még mennyire romlatlan az ember,nem él ilyen elvárások szerint és ez mosolyogtató,hogy az ember mennyi minden természetes dologra kényszeresen figyel.
Nem hinném amúgy,hogy a sikeres felnőttkor ezeken múlna,hogy ki mennyire szigorúan,szabályszerűen nevelte a gyerekeit.
Érdemes megtalálni egy középutat,a túlzott szigorral többet lehet ártani is,mint amennyi haszna van,én gyerekként megéltem ezt,és nagyon sok dolog megsínylette az életemben ezt.
A kérdező nem tűnik egy kifejezetten szívbajos gyereknek,de nem egyformák a gyerekek,és nem is lehet őket egyformán nevelni,mert van akinek ez,másnak az jó.
A gyerek szeresse a szüleit,legyen otthon egy félelmek és szorongások nélküli légkör,ne egy diktatúra!
Szerintem csakis akkor lehet egészséges felnőtt a gyerekből!
Kedves kérdező!
Apád tökéletes és következetes nevelése, hogy 15 évesen már 3 nyelven is beszélsz. Ha így haladsz tovább, pár év múlva te leszel a vezérigazgató ott, ahol az itteni hőzöngők csak az árufeltöltő állásig jutottak el.
Sajnos ők fel sem tudják fogni, hogy mekkora különbség lesz majd úgy élni, hogy az összes gondod az lesz, hogy milyen színű sportkocsit vegyél, nem pedig az, hogy ki tudják-e fizetni a kis albérletüket...
További jó tanulást, és gratulálok apukádhoz.
Apád tökéletes és következetes nevelése, hogy 15 évesen már 3 nyelven is beszélsz. Ha így haladsz tovább, pár év múlva te leszel a vezérigazgató"
vagy egy árú feltöltő lesz aki 3 nyelven beszél van neki 2 diplomája, és pincsi módjára azt csinálja majd amire utasítják.Az ilyen neveléstől senkiből sem lesz vezérigazgató főleg nem magyar országon. Nőj fel az állom világból !!
Olvasva a te válaszaidat a kommentekre, nekem nem igazán egyértelmű, hogy most panaszkodsz, vagy dicsekedsz.:)
Amit leírtál, az nagyjából nálunk is így van. Nagyjából.
Nincs 3 törülköző, mindenkinek van külön fürdőlepedője, plusz néhány kéztörlő. Ha valakinek nem elég, majd kivesz még a szekrényből.
Többféle tusfürdő van a polcon, nem mindenki szereti ugyanazt az illatot. És a lányoknak van intim mosakodójuk, hasznos dolog az, viszont senki nem nézi, ki mit használ.
Ha lehet, együtt eszünk, szeretünk együtt enni. De nem mindig sikerül. Igen, előfordul, hogy valaki beviszi a vacsoráját tálcán a tv elé, attól még fordul fel a világ.
Evőeszközzel eszünk, természetesen. Kivéve azokat az ételeket, amelyekhez nem kell evőeszköz. Szendvics, pizza, virsli, aprósütemény, és van még néhány...
Nálunk van itthoni öltözék. Mert kényelmesebb és praktikusabb. Nem szoktam kiskosztümben nekiállni palacsintát sütni, sem leheveredni a kanapéra egy könyvvel.
Nem szoktunk fingani egymás elött. Tudjuk, hogy az a másiknak kellemetlen. Tudja a fene, nekem is kellemetlen lenne, ha mások orra alá büdösítenék. Én ezt nem is értem.
Csakhogy nálunk ezeket nem szabja meg senki. Mindenkinek természetes. És senki sem figyeli, hogy mindenki betartja-e.
"le lehet zárni a témát . Teljesen ki lett vesézve. "
Nehogy többet írjunk, mint ami neked tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!