Nem túlzás, amit apum művel?
Nagyon szeretem aput, jó apa, sokat törődött velünk mindig, de szerintem túlzás, amit elvár.
Külön papucsot kell viselni a fürdőben, mint a lakás többi részén. 3 törölköző kell mindenkinek : intim testrészek, arc, többi testrész.
Tusfürdőből 2 van : nemiszervek, többi testrész.
Enni a konyhában kell és amit csak lehet azt evőeszközzel. Apu szerint az állatok esznek nem így. Az ételt meg kell köszönni annak, aki csinálta. Egyszerre áll neki enni a család. Az asztaltól előbb felállni csak indokolt esetben lehet. Ritkán ehetünk szobában pl. betegség esetén.
Iskola után azonnal át kell öltözni itthoni ruhába. Az iskolai ruhát szépen összehajtogatni és a székre tenni. Ha nem tetszik neki az állapota, akkor ki kell mosni és vasalni.
Apu a fingást nemhogy mások előtt, de itthon sem engedi. Mondjuk pl. utcán nem is akarnék. Ha véletlen fingok vagy betegség miatt, azért természetesen nem szíd meg, de elnézést kell kérni. 5-6 éves kortól ezt várja el. Ki kell menni a wc-re fingani vagy ahol épp nincs családtag. Ha 5 percenként kell fingani, akkor 5 percenként menj ki. Nem kifogás. Bár 5 percenként szerinte nem normális, ezért készít gyógyteát vagy átnézzük az étrendet. Ha direkt fingok, akkor megszíd. Egyszer asztalnál tesóm orra alá fingottam, mert szekáltuk egymást. Apu sarokba zavart. Tesómat is egyébként, csak más ok miatt.
Nehezen tudnám itthon elképzelni, amit sok haver, ismerős mesél : szobában eszik tv előtt, nincs külön itthoni ruhája vagy a sulist csak úgy levágja valahova, nem fürdik minden nap, kézzel eszik sok mindent. Sőt valamelyik versenyt fingik szüleivel, szülei pedig egymással. Egyébként anyu apunak ad igazat nagyrészt.
Örülök, és remélem a 100-as (amit ugyan a sok hisztérikus-kényszerenlibernyák-álnenvelő lepontozott) segített :D
megbeszélni meg lehet később is a dolgokat,
jobban megértitek egymást.
egy svéd gyerek-vers (mármint gyerekekről szóló versek ezek) jól érzékelteti, miért jó együtt vacsorázni
"nyoma a sódert" -ez egy szleng a sokat beszélőke mondják
Siv Widerberger: Sóderparti
Daniel,
aki az osztályunkba jár,
a vacsorát Sóderpartinak hívja.
"Sódert esztek vacsorára?"
kérdeztem egyszer
(mert szerintem ez a
Sóderparti
olyan lükén hangzik).
"Frászt" mondta Daniel,
"húst eszünk,
és mindenki nyomhatja a sódert,
és senki se mondja,
hogy fogd be a szád,
és mindig kipakolhatod,
ami a szívedet nyomja"
mondta Daniel, és nevetett.
Mégiscsak lükén hangzik, hogy Sóderparti.
De Ami a Szívedet Nyomja, az már igen!
Nálunk csak olyan közönséges Vacsora van.
Nem olvastam az eddigieket, de azt gondolom, hogy az egész attól függ, hogy apukád mennyire veszi komolyan. Nálunk is az volt, hogy jobb átöltözni itthoni ruháéba, de mondjuk nem vertek meg sodrófával, ha nem csináltam. Az se mindegy, ki mos, ki veszi a ruhákat. Nekem a szüleim mindig azt mondták, hogy egy nadrág többször is felvehető, persze csak ha összehajtod vagy felakasztod, ha leb**szod a kanapéra, és rádobsz 3 füzetet meg 2 üdítőt, akkor nem. És teljesen érthető, hogy nem akarnak annyit mosni. Ezért otthon nadrágot lecserélem általában. De pl. a pólót (blúzt stb.) nem, mert azt nem lehet felvenni utána, hiszen abba beleizzadsz. Ha apád a pólót is leveteti veled, akkor nem értem, akkor szeret több pólót mosni?
Az evés: nem volt nálunk ilyen, én ettem sokszor a tv előtt, de teljesen jogos, amit apád kér. Mondjuk olyan nálunk nm volt, hogy ha már megehetted, nem mehettél el, de alapvetően törekedtünk az együtt evésre. De ha csak nassoltam vagy valami, azt lehetett tv előtt. Inni is csak ott lehet? Én sokszor beviszek magammal innivalót a szobába, és megiszogatom, utálnám, ha egyből fel kéne húzni. De ennek az egésznek is csak akkor van értelme, ha nem az van, hogy magyar ember evés közben nem beszél, hanem beszéltek egymással, mert különben csak nézitek egymás pofáját.
Az intim mosakodó hülyeség szerintem, de én örülnék, hogy olyan apám van, aki ilyenre is gondol, mert nekem olyan volt, aki zavarba jött, ha tampont kellett vennie. Egyedül ezt a részét furcsállom a dolognak, de úgyse tudja meg apád, mivel mosakodsz, meg mibe törölközöl, gondolom, nem nézi meg.
A fingás: ezt nem is értem. Ha én valaki orra alá finganék, és ezt találnám viccesnek, hát még a neten se vallanám be. Könyörgöm, hány éves vagy? Ha nem épp arról írtál volna, hogy apád szigorú, most megkérdezném, hogy prolik vagytok-e. Az talán túlzás, hogy a wc-be kell kimenni, de minimum bocsánatot kell kérni. 3 éves unokaöcsém van, már ő is tudja, hogy bocsánatot kér, ha büfög vagy fingik. Nem lehet, hogy ebben apád azért ilyen szigorú, mert látja, hogy ilyen közönséges dolgot találsz viccesnek?
Összegezve: igen, picit túltolja, de csak jót akar nektek, és én két kezem összetettem volna olyan apáért, akivel az intim mosakodásról lehet beszélni. Amúgy ilyen nagyon sok háztartásban van. Az is igaz,hogy van, ahol lazább, mint nálatok, azt is értem, miért zavar téged, de nem is olyasmi a problémád, ami ne lenne meg pont ugyanennyi háztartásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!