Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem túlzás, amit apum művel?

Nem túlzás, amit apum művel?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem aput, jó apa, sokat törődött velünk mindig, de szerintem túlzás, amit elvár.

Külön papucsot kell viselni a fürdőben, mint a lakás többi részén. 3 törölköző kell mindenkinek : intim testrészek, arc, többi testrész.

Tusfürdőből 2 van : nemiszervek, többi testrész.

Enni a konyhában kell és amit csak lehet azt evőeszközzel. Apu szerint az állatok esznek nem így. Az ételt meg kell köszönni annak, aki csinálta. Egyszerre áll neki enni a család. Az asztaltól előbb felállni csak indokolt esetben lehet. Ritkán ehetünk szobában pl. betegség esetén.

Iskola után azonnal át kell öltözni itthoni ruhába. Az iskolai ruhát szépen összehajtogatni és a székre tenni. Ha nem tetszik neki az állapota, akkor ki kell mosni és vasalni.

Apu a fingást nemhogy mások előtt, de itthon sem engedi. Mondjuk pl. utcán nem is akarnék. Ha véletlen fingok vagy betegség miatt, azért természetesen nem szíd meg, de elnézést kell kérni. 5-6 éves kortól ezt várja el. Ki kell menni a wc-re fingani vagy ahol épp nincs családtag. Ha 5 percenként kell fingani, akkor 5 percenként menj ki. Nem kifogás. Bár 5 percenként szerinte nem normális, ezért készít gyógyteát vagy átnézzük az étrendet. Ha direkt fingok, akkor megszíd. Egyszer asztalnál tesóm orra alá fingottam, mert szekáltuk egymást. Apu sarokba zavart. Tesómat is egyébként, csak más ok miatt.

Nehezen tudnám itthon elképzelni, amit sok haver, ismerős mesél : szobában eszik tv előtt, nincs külön itthoni ruhája vagy a sulist csak úgy levágja valahova, nem fürdik minden nap, kézzel eszik sok mindent. Sőt valamelyik versenyt fingik szüleivel, szülei pedig egymással. Egyébként anyu apunak ad igazat nagyrészt.

2017. szept. 21. 21:10
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/129 anonim ***** válasza:
76%
"Kérdező, majd néhány év múlva rájössz, hogy kitűnő nevelést kaptál otthon is, az iskolákban is, amely a társadalom értékes tagjává tesz, normális párkapcsolatra leszel képes, és valószínű nagyon jó családfő, apa is leszel. " - vagy az ellenkezőjére, hogy mondjuk egyáltalán nem ilyen életet szeretne magának, sőt...
2017. szept. 22. 20:22
 102/129 anonim ***** válasza:
23%

az intim fürdőről már azóta azt szokták mondani, hogy fölösleges, ki tudja

nekem a külön törülköző a fura, a többivel egyetértek. hogy nem ehetsz szobában: ott ki takarít? sok családban van ez.

én is külön papucsot használok a fürdőbe, mert vizes lesz, a szobai papucs pedig bőrpapucs, és tönkre menne. sőt, nekem még kutya/tyúketetős papucsom is van:)

2017. szept. 22. 22:03
 103/129 anonim ***** válasza:
93%
ja, és nagyon sokáig én is lecseréltem az utcai ruhát, én mondjuk önszántamból
2017. szept. 22. 22:04
 104/129 anonim ***** válasza:
100%
ja, nálunk csak az ebéd nem volt így, mint nálatok, de igazából jó lett volna
2017. szept. 22. 22:04
 105/129 anonim ***** válasza:
18%
nekem csak 3 xor porosztosabb volt a gyerek korom . Most meg egy befordult , egésznap a szobában kockulo kis genyó lettem. Dolgozni sem járok . Ennyit arról hogy mire jó az ilyen !
2017. szept. 23. 00:26
 106/129 anonim ***** válasza:
73%

"Ez a kép jutott eszembe a törülköző témáról. "

Ha egymásra rakok a törcsiket használtan,akkor szinte mindegy melyikbe törölted a fenekedet és az arcodat,ha egymáshoz érnek:D

2017. szept. 23. 02:54
 107/129 anonim ***** válasza:
33%

"ja, nálunk csak az ebéd nem volt így, mint nálatok, de igazából jó lett volna"

Egy előttem író jól megfogalmazta,hogy ez akkor jó,ha a család minden tagja így szereti,illetve szeretnek egymás társaságában lenni.

Amikor valami megmondja,hogy ez kötelező,és meg KELL köszönni az ételt,akkor csak pont az ellenkező hatást váltja ki.

A szeretetet nem lehet kivívni erőszakkal,erről ez a véleményem.

Max félelmet lehet kelteni az emberben és azt megtanítani vele,hogy mutasson mást,mint amit érez.

2017. szept. 23. 03:01
 108/129 anonim ***** válasza:
33%

Kicsit kényszeres az apád. :D

Oké, hogy legyen rend meg tisztaság, de azért nem kell túlzásba vinni a dolgokat.

"Az asztaltól előbb felállni csak indokolt esetben lehet."

Én ettől akadnék ki a legjobban.

Otthon nálunk mindenki akkor eszik, amikor éhes, nem kötelező egyszerre enni, és ha egyszerre eszünk is, akkor sem kell megvárni, amíg a másik végez.

Vendégségben szokás ez, hogy mindenki egyszerre ül le kajálni és áll fel. Ami jó is, ha éppen mindenki éhes és kb. ugyanannyi ideig eszik.

De amikor te nem vagy éhes és mégis odakényszerítenek az asztalhoz, hogy azért üld végig az ebédet a többiekkel, mert ők esznek - az már egyenesen nevetséges!

Vagy az én esetemben pl. én csak 5 percig eszek, mivel a munkahelyemen is ennyi az ebédidő, utána már mennék a dolgomra. A rokonok meg hozzá vannak szokva, hogy 1 órán át az asztalnál ülnek és nyammognak, közben dumálgatnak... már rég felállhatnának, de neeeem, ott kell ülni és úgy csinálni mintha még ennének. Nekem meg végig kell ülni az egészet. Már rég vinném a tányért a mosogatóba, aztán mennék a dolgomra. De azt nem lehet, az bunkóság. Helyette bámulhatom a szemközti falon az órát, ahogy telnek a percek, és értékes időt vesztegetek el az életemből arra, hogy másokra várok.... Utálom az ilyet. Normális helyen nem kényszerítik az embert ilyenre!

2017. szept. 23. 06:21
 109/129 anonim ***** válasza:
25%
Tehát nem törölheted a segged és az arcod ugyanabba a törölközőbe, de a segged és a farkad ugyanazzal törlöd. Wtf?
2017. szept. 23. 06:25
 110/129 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam és rájöttem apu csak jót akar. Attól hogy sok család nem ilyen igényes felénk, nem biztos, hogy ők a jó példa nekem. Valóban volt bennem kis kamasz hiszti, lázadás. Nem tehetek róla. Megtudtam, hogy nálam jogos az intim lemosó. Kisebb koromban nem tett jót a normál tusfürdő. Anyu mesélte és mutata az orvosi papírt. Én erre nem emlékeztem. Átgondoltam az evés témát is. Oviban, suliban is adott óra reggeli, tízórai stb. Itthon mi ehhez igazodunk. Tényleg ekkor vagyok éhes, mert megszoktam. Mind megszoktuk. Olvastam, hogy nem ideális rendszertelenül enni. Jót tesz mindig hasonló időpont. Főleg nekem betegség miatt. Nem menő a ruhákat ledobálni sem. Vacsorázni közösen apu szerint azért jó mert reggel nincs sok idő beszélgetni. Ebéd legtöbb nap suliban van. Vacsoránál van időnk igazán hétköznap. Hétvégén ebédnél is. Apu ezért megengedi, hogy vasárnap ne asztalnál vacsorázzak mert és uzsonnát minden nap se asztalnál. De tálcán kell és nem szabad morzsálni mert jönnek a hangyák, bogarak. Pl. pizzát ehetem kézzel mostantól. Ennyit megenged. Tegnap beszéltem vele. Próbáltam nem szemtelen lenni és szépen kértem.
2017. szept. 23. 10:27
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!