Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem gonoszság őket tévhitben...

Nem gonoszság őket tévhitben hagyni?

Figyelt kérdés

Nemrég vettünk lakást a családunkhoz közel. Eddig tőlük távol éltünk, de adódott egy lehetőség és a férjem ezentúl otthonról is dolgozhat. Egyrészt az ár miatt döntöttünk a családhoz közeli város mellett, sokkal olcsóbban kaptunk itt lakást, mint a régi lakóhelyünkön, ahol az önerőnk sem lett volna elég talán. Kb 2-3 évig tervezünk a lakásban élni, majd aktuális lesz a gyerekvállalás, illetve előtte még külföldre szeretnénk költözni, családot már egy másik országban alapítanánk. A lakást ki akarjuk adni, hogy más fizesse tovább a hitelünket. Egyébként egy egyszobás lakásról van szó, nagyon kicsi, szóval amúgy is hamar kinőnénk.

A szüleink mégis mintha megnyugodtak volna, hogy végre megállapodtunk. Évek óta folyonos mozgásban éltünk, már egyenesen unalmas lesz egy helyben lenni. Több várost megjártunk már, mind messze a családjainktól, egyedül most élünk hozzájuk közel. A szüleinknek mindig is ez volt az álma, hogy hozzájuk közel éljünk, bármikor mehetünk nekik segíteni a ház körül, ha unoka lenne, őket is láthatnák kedvük szerint, de azért annyira nem laknak közel, hogy nekik kelljen minden héten többször bébiszitterkedni, mint pl a testvéreméknél, akik a szüleimtől pár km-re laknak és állandóan lepasszolják a gyereket, nekem ez nem menne (40 km-ről van szó). Szóval nekik most pont ideális minden.

Csakhogy egy gond van: én. Én nem akarok itthon gyereket vállalni, engem még vonz külföld. A férjemnek is sokkal jobb karrierlehetőségei lennének kint. Nyelveket tanulok még mindig, hogy kint boldogulhassunk, folyamatosan tájékozódom az adott országról, egyszerűen készülök a kinti életre és nem fogom eldobni ezt egy egyszobás kis lakásért, amit pár év múlva úgyis kinövünk.

A szüleim nem értik, szerintük pár évre nem lehet lakást venni és egyébként is, a "hazaköltözésemet" úgy értelmezik, hogy nem bírtam máshol megélni, hogy honvágyam volt. Pedig szerettem mindegyik helyet, csak mivel kiadásra szánjuk idővel a lakást, tudjuk, hogy úgy könnyebb külföldről kiadni, ha a rokonokhoz közel van a lakás.

Már most hallgatjuk, hogy milyen jó, hogy végre a családhoz közel megállapodtunk és ott maradunk örökre. Holott tudjuk, hogy ez nincs így, és nem akarjuk, hogy hamis ábrándok közt éljenek. De hogy nyelessük le velük azt a békát, hogy ez a lakásvétel csupán taktikai döntés volt, pénzbefektetés, és mi pár éven belül továbbállunk? Anyósom már az unokáért magyaráz. Én meg közben tudom, hogy sosem lesz olyan unokája, akit ő akar, közelit, minden héten látottat, maximum egy skypeos lesz neki.

Sajnálom őket, de szerintem meg kellene mondani nekik az igazat, még ha nagyon ki is fognak akadni (anyámnak már próbáltam adagolni, ő agresszíven kifakadt, hogy mit gondolunk mi, mi nem kellünk sehova külföldre). Ti hogy kezdenétek? Bűntudatom van.

2017. szept. 19. 12:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%
najó de ha pl egy városban laktok sem várható el, hogy ennyi hétvégét ott vágjátok a fát.
2017. szept. 19. 14:18
 12/13 anonim ***** válasza:
80%
A kérdésedre a válasz: nem gonoszság, hanem felelőtlenség. De én úgy értettem, hogy nem tévhitben hagyjátok őket, hanem ők nem hajlandóak megérteni a realitást. azt, amit mondtok nekik a jövőbeni terveitekről. A következő beszélgetés alkalmával, amikor már megint erre hegyeződik ki a téma, akkor el kell kapni őket, és 4-esben leülni, hátha úgy megértik: nem az az életcélotok, hogy itt éljetek, nem arra akartok keresni, hogy fenntartotok egy házat, nem ahhoz akarjátok igazítani a szabadidőtöket, hogy egy hatalmas hodályt tákolgattok, hanem a saját életeteket akarjátok építeni ennek minden időbeli, anyagi és távolságbeli következményével. Te még nem szakadtál le róluk, hogy nem mersz így eléjük állni, nekik meg irreális elvárásaik vannak arra nézve, hogy miként képzelitek el az életeteket. Ha sikerülne megérteniük, akkor még most, viszonylag aktív korukban, és jó állapotú házban dönthetnének arról, hogy vesznek egy olyat, amit önerőből is fent tudják tartani, és nem másokra szorulnak ennek érdekében.
2017. szept. 19. 15:01
 13/13 anonim ***** válasza:

Szóval "úgy könnyebb külföldről kiadni, ha rokonokhoz közel van a lakás"?

Már hogy értve?

2017. szept. 21. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!