Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normalis ha anyum ennyire...

Normalis ha anyum ennyire kiakad hogy veszek cipot a sajat penzembol a tudta nelkul?

Figyelt kérdés

Baratnommel tegnapelmentunk vasarolni, es volt egy cipo, ami megtetszett. Gondoltam megveszem a nevnapi penzembol, pont eleg volt ra. Nem akartam hivni anyumat, hogy megengedi-e, mert megis vsak en dontesem, hogy mit veszek a penzembol, nem mindegy hogy ruhara vagy cipote koltom?

Hazaertem, es leorditott, hogy mit kepzelek magamrol es mennyire onallo vagyok hogy en cipot veszek a PENZEMBOL. Basszus, azert engdett el a plazaba, hogy azt csinaljak a penzzel amit akarok a nevnapi penzemmel, nem mindegy akkor? Nincs sok utcai cipom amugyse, ezzel egyutt lett 7 lett, neki meg van vagy 20 magassarkuja es sokkal dragabbak mint az en cipoim.

Szerintetek jogosan akadt ki?

2017. szept. 14. 15:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
37%
Én se értem a válaszolókat, egy 19 ezres cipő akárhogy is nézzük, olcsónak számít. Egy normális cipő, ami kényelmes, és éveket kibír 25 ezernél kezdődik, és úgy 55 ezernél végződik. (Persze vannak kicsit drágábbak is, de ezek szerintem átlagos árak, amikkel találkozhat egy vásárló.) Nekem kb. 15 pár cipőm van, hasonló árkategóriában, de mindig leárazáskor veszek cipőket, Air Max féláron volt 21, Air Force szintén féláron 15, Sock Dart 26, stb. Ki lehet fogni nagyon jó cipőket szinte fillérekért. És ezek a minőséget képviselik, nem véletlenül kerülnek ennyibe. (Jó mondjuk nyilván a márkát is meg kell fizetni.) De megérik a befektetést, nem fognak 2 hónap alatt tönkre menni. Az Air Maxem 4 éves, szinte olyan, mintha most vettem volna, ez igaz mindegyik cipőmre. Természetesen ehhez megfelelő törődést igényelnek. A zsebpénzedet arra költöd, amire akarod, ebbe nincs beleszólása anyukádnak, maximum tanácsot adhat, hogy szerinte mi lenne a jó.
2017. szept. 14. 19:54
 22/25 anonim ***** válasza:
78%
Mi a francot csinaltom egy cipővel, hogy 2 hónap alatt tönkre megy? Nem titok hogy a deich-manba járok cipőt venni, ott is 8-12.000 ft között(utolsó 2 puma cipő 12k volt2 eve vettem, semmi bajuk, felvaltva hordom), ami szerintetek az alja kategória..... nem megy tönkre, nem rohad bele a labam, pedig férfi vqgyok, és azert kell uj cipőt vennem, mert unom.... ugyhogy nem ertem...
2017. szept. 14. 20:01
 23/25 anonim ***** válasza:
30%
Ebben az esetben egy szava nem lehetne, 20 magassarkú után kiakadnia.Mondjuk nem mindegy,hogy a diákmelós,vagy az ajándékpénzt költöd.Mert ha te magad kerested meg diákmelóból,nem "ajándékba" kaptad,az tényleg a tied,te dolgoztál meg érte,nem más.Akkor végképp nem lenne oka ugatnia emiatt.
2017. szept. 14. 20:26
 24/25 anonim ***** válasza:
91%
Mondjuk ha ajándékba adok pénzt egy gyereknek, akkor azért adom a pénzt, mert azt akarom adni, és nem konkrét ajándékot, azaz szerintem onnan, hogy bárki pénzt ad ajándékba, nincs joga számonkérni, hogy mire költi a megajándékozott. Mert ha feltételeket akar szabni az elköltésére, az már nem ajándék, hanem egyfajta kölcsön. Szerintem.
2017. szept. 14. 22:10
 25/25 anonim ***** válasza:

Anyam is ilyen volt.

Idösebben mi penzt kaptunk.

Igaz h nem volt duskaltunk a penzben igy mindig kinai cipöim es ruhaim voltak amikre vigyaztam is szoval evekig tökeletesek voltak.

Amikor kaptunk tölük mamaktol penzt 30-40 ezer

mi is arra költhettük amire akartuk

de anyam is kifeküdt volna ha egy cipöre költöm.😀

Abbol meg ha kinai is volt tellet 2-3 cipöre

2-3 nadragra ,2-3 polora meg meg kissebb dolgokra.

Örült ha latta h 2 nagy szatyorral jövök haza.

Es en is.Mondjuk en sajnaltam volna 1 cipöre elkölteni a zsebpenzem😊

Ne aggodj majd lehiggad.

Lehet azt hitte kicsit komolyabban kezeled ezt a penzt.

Felreteszed vagy olyanra koltod aminek tenyleg haszna van.

Szerintem ez all a dolog hata mogott.

Majd lenyugszik.

A cipot meg hord am😁mert az lesz a baja h megvetted de nem hordod😀

2019. ápr. 25. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!