Normalis ha anyum ennyire kiakad hogy veszek cipot a sajat penzembol a tudta nelkul?
Baratnommel tegnapelmentunk vasarolni, es volt egy cipo, ami megtetszett. Gondoltam megveszem a nevnapi penzembol, pont eleg volt ra. Nem akartam hivni anyumat, hogy megengedi-e, mert megis vsak en dontesem, hogy mit veszek a penzembol, nem mindegy hogy ruhara vagy cipote koltom?
Hazaertem, es leorditott, hogy mit kepzelek magamrol es mennyire onallo vagyok hogy en cipot veszek a PENZEMBOL. Basszus, azert engdett el a plazaba, hogy azt csinaljak a penzzel amit akarok a nevnapi penzemmel, nem mindegy akkor? Nincs sok utcai cipom amugyse, ezzel egyutt lett 7 lett, neki meg van vagy 20 magassarkuja es sokkal dragabbak mint az en cipoim.
Szerintetek jogosan akadt ki?
19 rongy? Az rengeteg, már ne is haragudj.
Értem, hogy akció, meg macskafüle, de magamnak nem veszek annyiért, pedig megtehetném :D
Én legfeljebb azt mondtam volna, hogy hülye vagy lányom, hogy ennyit kiadtál egy cipőre. De ez a te pénzed és nem drogot, meg piát vettél belőle...
Szóval nem normális, hogy kiakadt.
(Én már hagytam a 8 éves lányomnak is, hogy elb..sszon 15 ezret Legóra. Ő pénze. Meg végül is tartós játékot vett. A nyolcezredik Lego volt.)
Ki lehet akadni rajta, aki gondolja.
Szerintem azt hitte, hogy okosabban tudsz gazdálkodni a pénzeddel, és amiatt borult ki, hogy csalódott.
Hetedik utcai cipő, úgy hogy lazán 2-3 is elég lenne, ráadásul gondolom nem bőr vagy bokacsizma, hanem csak egy sportcipő-jelleg, úgy hogy jön a csizmás-bakancsos idő... Kihasználni se lesz időd, ezért volt leárazva, és 19.000 forint sok érte. Gondolj bele valaki ezt kb. 2 napi munkával tudja magának finanszírozni.
Ha tetszett, nem bántad meg, hogy másra költötted, igen szived joga, de szerintem legközelebb józanabbul gondolkodj és költsd a pénzed.
Volt gondolom 20k-d, abból vehettél polókat, pulcsit is, úgy hogy marad pénzed. Persze gondolom annyit költhetsz, amennyit akarsz, szóval felesleges spórolnod...
Nekem legalább 20 pár cipőm van és 2 szekrény tele ruhával. És? Kinek mi köze hozzá? 7 pár cipő nehogy már soknak számítson, nem mindenki szegénysoron él.
19ezer sem sok egy cipőért. Azért, mert a kínaiban a ragasztott, foltos, 1-2 hónapig jó cipőket meg lehet venni 3-4ezerért, még nem kötelező mindenkinek olyanban járni.
A gazdagabbak bizony nem 19ezerért vesznek cipőt, nekik a 30ezres az olcsó, de simán kiadnak 100ezret egy sportcipőre vagy 200ezret egy dizájner magassarkúra. A 19ezres cipő még bőven a középosztály kategóriája, nem a gazdagoké.
Attól, hogy valaki szűkösebben él, és nem tud vagy nem is akar ennyit költeni egy cipőre, más még megteheti. Nem kötelező mindenkinek turkálóból öltözködni meg használt ruhákat venni.
Ha a kérdező (minimum) 20ezret összeszedett a névnapjára, akkor valószínűleg elég jó körülmények között élnek. Azt meg ne várjuk már el egy szerencsétlen kamasz gyerektől, hogy 10 éves korától kezdve az összes zsebpénzét lakástakarékba tegye és ne költsön magára semmit, csak mert a többiek irigykednek.
Költhetné hasznosabbra is? Egy cipőről van szó, amit napi szinten hordani fog. Egy tininek mi hasznosabbra kéne költenie? Fizesse be esetleg a villanyszámlát vagy vegyen egy csőkulcs készletet?
Ha pedig megkapta a névnapi pénzét, és elküldték a plázába azzal, hogy vegyen magának, amit szeretne, onnantól kezdve pontosan azt vesz, amit akar. Ennyi idősen mi is örültünk, ha egyszer egy évben úgy mehettünk shoppingolni a barátnőkkel, hogy vehettünk is valami drágábbat. Amíg az embernek nincs saját fizetése, addig igenis hatalmas dolognak számít, ha egyszer elmehet és vehet magának pl. egy DC vagy Vans cipőt a kínai gagyi helyett.
Én csak azt tudom elképzelni, hogy a kérdező anyukájának 1) annyira megtetszett a cipő, hogy irigy lett, és ezért hisztizett 2) nem olyan stílusú cipőt vett a kérdező, amilyeneket a muter hord (a 20 pár magassarkú), és ezért kötekedett.
Abszolút nem tartom jogosnak a felháborodását. Legközelebb akkor pénz helyett vegyen valami ajándékot, akkor ő döntheti el, mi legyen...
Anyukád részéről ez egy birtoklási vágy. Számíts rá, hogy nehezen fogsz érvényesülni mint felnőtt pár év múlva vele szemben.
Egyébként elkölthetted volna csokira és chips-re is. Napi 500 forintért és 2 hónapon belül már nyoma sem lett volna a pénznek. Nem tudom mit várnak egy 13 évestől az emberek. Hogy majd félrerk minden pennyt és 10 év múlva majd elmondhatja, hogy van spórolva egy havi fizetése?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!