Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha ezért haragszik...

Normális, ha ezért haragszik rám anyukám?

Figyelt kérdés

Sajnos beteg lettem,ami elrontott egy régóta várt programomat is. Emiatt nagyon el vagyok keseredve alapból ,és most nagyon rosszul érzem magam amiatt is,amit anyukám mondott.

Tudni kell rólam,hogy nem szedek gyógyszert,és igyekszem mindig a végsőkig húzni az orvost,most viszont úgy éreztem,hogy kell.

Az orvos írt is gyógyszert,nem is egyet. Elismerem,tényleg sokat fizettem a gyógyszertárban. Amikor anyukám ezt meghallotta,teljesen kifordult magából,hogy sokszor elmondta már,most nagyon sok fizetnivalónk van,próbáljak egy kicsit spórolni. Köpni,nyelni nem tudtam,és megkérdeztem tőle,hogy akkor most az a baj,hogy kiváltottam a gyógyszert? Ettől idegesebb lett,és elkezdett velem üvölteni hogy akkor egyem az a gyógyszert,pontosan,az előírás szerint. Elüvöltötte még ezt párszor,hogy akkor egyem,most azonnal. Annyira kiborultam,hogy visítva közöltem vele: oké,de akkor az összeset egyszerre veszem be,hogy megdögöljek,és ne legyen rám gondja.

Azóta igyekszem nem beszélni vele.

Ti kerültetek már ilyen helyzetbe? Mit szólnátok,mit tennétek az én helyemben?

Normális,aranyos anyukám van,nagyon szeretem,fordult már elő,hogy azon vitatkoztunk,hogy milyen gyógyszert kellene és nem kellene szednem,de ennyire durván soha nem végződött a dolog.

2017. szept. 13. 10:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális. Kötelessége ellátni a gyerekét. Nyilván az a probléma, hogy nincs pénz és rajtad adta ki a mérgét.
2017. szept. 13. 14:42
 12/17 anonim ***** válasza:

De hogy lehet saját pénzed, ha nem dolgozol?

Nem normális ahogy nyukád reagált.

2017. szept. 13. 16:52
 13/17 anonim ***** válasza:
19%
Azért nem teljesen mindegy, hogy egy 22 évesen a szülei nyakán élősködő felnőtt emberről van szó, vagy egy 15 éves gyerekről. És persze, a szülőnek kötelessége segíteni, viszont nem kötelessége, ha a gyereke meg tudná keresni a pénzt, csak éppen lusta. Több szemszögből is meg lehet közelíteni a kérdést.
2017. szept. 13. 18:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha önállóan jársz orvoshoz, van elég zsebpénzed gyógyszerre, azt önállóan kiválthatod, akkor vszinűleg nagykorú vagy és illene egy kicsit tisztában lenned a családod anyagi helyzetével. Normális esetben egy anyuka az utolsó fillérjét is ráforditja a gyereke gyógyszerére, ha annak az egészségéről van szó. Itt valami nem normális, nem stimmel, valamit nem tudunk, nem irtál meg, ez egy kiélezett helyzet lett, aligha tudjuk mi innen eldönteni, hogy mi váltotta ki a váratlan indulatokat. Üljetek le anyukáddal és beszéljétek meg szépen nyugodtan az egész kérdést, a betegségedet, a gyógyszerszedést, az anyagi helyzetet. Mielőbbi gyógyulást kivánok!
2017. szept. 13. 19:26
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

""Az se mindegy, hogy hány éves vagy, dolgozol e, a saját pénzedből vetted e a gyógyszert" "

Pofám leszakad milyen emberek vannak. 30 éves vagyok de a szüleim a mai napig váltanának ki nekem gyógyszert ha úgy lenne, és én is nekik.

Itt senkinek nem mond semmit az a szó hogy család???

2017. szept. 14. 08:36
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem csinálnék semmit a helyedben, mert utólag már mit lehet? Semmit. Lehet, nem kellene a "végsőkig kihúzni" betegen, hanem időben elmenni az orvoshoz és akkor talán egyrészt lehet nem kéne 3 féle gyógyszert szedned, mert korai stádiumban elegendő volna egy is, másrészt a programodra is elmehettél volna.

Anyukád valószínűleg anyagi gondokkal küzd, nyilván ezért reagált így. Mondjuk, ha saját pénzből vetted, akkor nem értem. Gondolom, zsebpénzed volt, annak viszont én sem örülnék, ha a gyerekem a zsebpénzét gyógyszerre költené, és frusztrálna, ha én meg nem tudnék venni neki.

Biztosan lenyugszik, ne aggódj.

2017. szept. 14. 12:08
 17/17 A kérdező kommentje:

Nem vagyok nagykorú,de vagyok annyira életrevaló,hogy egyedül is tudok orvoshoz menni,illetve gyógyszertárban sem ettek meg eddig :)

A pénzem a nyári munkából maradt,pontosabban most már nincs csak néhány ezer vésztartalék.

Tisztában vagyok az anyagi helyzetünkkel,éppen ezért igyekszem kifizetni minden szórakozós programomat,és sokszor veszem magamnak olyan dolgokat,amik kellenek a mindennapi élethez.

Mivel kifizettem magamnak a gyógyszert,ezért vagyok nagyon szomorú,hogy így ordított velem,pedig ez őt semennyiben nem érinti.Nekem viszont emiatt a betegség miatt elfogyott a pénzem,úgyhogy programozni most egy darabig nem igazán tudok,és még ő is haragszik rám,amiért a saját pénzemen kiváltott gyógyszert szedem.

Nem is csak a pénz bosszantja,hanem az is,hogy gyógyszert szedek,és nem elégszem meg az itthon található alap dolgokkal. Bármi baj van,algopyrin megoldja,abból van itthon egy hadseregnek elég,az jó mindenre,mert ugye gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító.

2017. szept. 16. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!