Haragszom a szüleimre, azt mondták ha leérettségizek sok lehetőségem lesz, azt gyárba tudok csak dolgozni, ők meg elvárják hogy dolgozzák, állandóan pénzt kérnek tőlem. Kinek van igaza szerintetek?
20-as, a szakközép sem ad SEMMIT, csak egy tetves éretsségit.
Én is azért mentem 14 éve szakközépbe, hogy akkor lesz eü. végzettségem, hát a lószart.
Tanultuk emelt óraszámban az eü. alapismereteket, voltak gyakorlataink, de nem annyi, ami egy szakmához elég lenne, így gyakorlatilag egy gimiben is ugyanazt adják... nevetséges.
És szakmunkásban is éretsségi, AZTÁN két év szakmai képzés, ha plusz két évet nem tolod le, bxhatod.
Nemhogy az érettségi nem elég semmire, olykor a diploma sem, hacsak nincs valami ismerős vagy protekció, aki segít beszerezni téged valamilyen jó céghez :D
Nálam is ez a helyzet, csak én most végeztem egyetemet, de egyszerűen nem tudok elhelyezkedni, folyamatosan keresem a munkát. Szlovákiai vagyok, Pozsonyba mehetnék, de a szlovák nyelvet meg nem nagyon beszélem, hiába élek itt születésemtől kezdve. Szóval ez nagy szívás :D
A szüleid elég gázosak, én biztosan bíztatanám a gyerekem arra, hogy tanuljon. Fontosabb lenne, mint hogy a pénzét szedjem el.
De sajna mindenkinek mást dob az élet.
Felnőtt ember vagy, úgy éld az életed ahogy te szeretnéd, nem a szüleid fogják megmondani, ezt jegyezd meg.
Ha rájöttél,hogy az érettségi kevés, akkor találd ki mit szeretnél tanulni és vágj bele.
Felnőtt vagy, senki engedélye nem szükséges.
Akár okj, akár fosz, akár levelező nappali képzés az egyetemen.. Adottak a lehetőségek, nézz utána mi érdekel, miben lennél jó, miben lehetne elhelyzekedni suli után.
És tegyél érte, felvételizz, iratkozz be és tanulj.
Sokan csinálják munka mellett.
Ha nagyon hátráltatnak a szüleid és tényleg minden pénzt elszednek tőled,akkor költözz el.
Próbálj szobát bérelni pl.
Nem lehet huszonévesen is azzal takarózni, hogy a szüleim nem engedik és minden a szüleim miatt van.
Vagyis lehet, de magaddal szúrsz ki.
Egyébként abban igazuk volt, hogy le kell érettségizni és sok lehetőséged lesz.
Érettségi nélkül kb sehol nem tudnál tovább tanulni. Az érettségi nagyon alap.
Az érettségi önmagában mondhatjuk, a nulla szint. Ez lenne az alap.
Kérdező, kezdj el estin egy szakmát tanulni, amiből várhatóan meg is tudsz majd élni.
Persze mellette dolgozz, és egyezz meg a szüleiddel, hogy mennyit adsz le rezsire, kajára.
Ha nem tudtok megegyezni, elköltözhetsz albérletbe, és a magad ura lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!