Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet csinálni azzal a...

Mit lehet csinálni azzal a szülővel, aki állandóan leordibál minden családtagot mindenért, még apró dolgokért is?

Figyelt kérdés
Apám mióta élek mást nem csináll, csak ordibál rám, meg anyukámra és a testvéremre is. Minden kis dologért ordít, ha véletlenül neki megyek a széknek és az hangosan nyikorog egyet hatalmasakat ordít. Nem jelzőzik meg nem mond rám semmit, hanem káromkodik. Anyát jelzőzi is, vele ordibál a leggyakrabban. Folyton csak kiabál... Anyát nem zavarja, azt mondta hogy nem tud vele mit kezdeni mert apám szülei is ilyenek voltak. Tesómat se érdekli. Bár eddig én is azt gondoltam, hogy engem se érdekel de mióta pszichológushoz járok amiatt hogy meg se merek szólalni az osztályban, azóta egyre biztosabb vagyok benne hogy a hatalmas szégyellőségemnek és félénkségemnek ez lehet valahol az oka. Sehogy nem tudjuk rábírni hogy ne üvöltözzön, félek hogy anya is tudatalatt elnyomja és bele fog ebbe betegedni. Tesómnak se volt sokáig önbizalma, de már felnőtt lett és talpra állt

2017. szept. 10. 09:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Vagy visszaszólszneki, hogy "persze fater, az, k*a annyát neki" és poénra fogod, vagy leülsz vele és megkéred, hogy szokjon le erről, mert a doki szerint miatta kell kicsengetni azt a sok pénzt orvosra

Nem hiszem el, hogy felnőtt emberben nincs ennyi önuralom. Apádnak is súlyos gondjai lehetnek, ha ilyen "harctéri idegsokkja" van és a legkissebb zajra ugrik, mint Rambó

2017. szept. 10. 09:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem kell rola tudomást venni. Tudom nehéz. Apám is ilyen volt. Ha beszóltam neki vagy ellenkeztem akkor bedurvult még jobban. De mikor nem szoltam neki semmit és vállat vontam csodálkozott. Mikor tovább üvöltözött otthagytam.
2017. szept. 10. 10:34
 3/5 anonim ***** válasza:
46%
Ki kell várni míg meghal végre.
2017. szept. 10. 10:37
 4/5 Metionin ***** válasza:

Inger inputját (ez esetben a füled) eldugaszolni, aztán hagyni őket a fenébe.

Nálunk apám alapból hangos, nem csak a beszéde, hanem hangosan tologatja, rakja, csapkodja a dolgokat (nagyot hall, emiatt nem hiszi el, hogy az hangos), emellett iszonyatosan horkol és bőgeti a tévét. Anyám minden apró dologért órákig ordibál, leejt egy kanalat és ezt hosszas, üvöltve káromkodás követi, holott annyi energiából amit erre pazarol, már egy generátort lehetne táplálni. Gyerekkoromban én is sokáig azt hittem, hogy én csináltam valami rosszat, de aztán megtanultam elvonatkoztatni ettől. Így hát feltettem szépen a zajszűrőt a fülemre és tádámm. (ők általában ordítottak tovább, hogy 'mér van állandóan a fejeden az a szar', de ezt ugye én nem hallom :D).

2017. szept. 10. 17:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Mostohaanyám volt ilyen.

Egy idő után már telibeszartam, ha ordított, NEM csináltam meg.

Persze erre még inkább visított, én meg közöltem vele, ha NORMÁLIS hangnemben kéri, terméseztesen megteszem, amire kér, de 16 évig nálunk nem volt divat az ordibálás, és én ezentúl sem fogom eltűrni senkitől.

2017. szept. 10. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!