Haragszom a szüleimre, azt mondták ha leérettségizek sok lehetőségem lesz, azt gyárba tudok csak dolgozni, ők meg elvárják hogy dolgozzák, állandóan pénzt kérnek tőlem. Kinek van igaza szerintetek?
Neked kellett volna tájékozódni.
Amúgy mennyi pénzt adsz nekik? Mert ha pl sokat, abból talán egy olcsóbb albérletet is találhatnál. Vagy beszélj velük a továbbtanulásról, ha van rá esély.
Ha viszont nem tanulsz tovább, naná, hogy kéne dolgozni. Keress sulit a munka mellett.
"egy gyereknek a szülő kell, hogy adja az iránymutatást, mert az ő feladatuk, és a gyerek megbízik bennük, elhiszi, amit mondanak. jóval idősebb vagyok, mint a kérdező, de még pár éve is döbbentem rá pár dologra, ami nem volt igaz, és elhittem anyukámnak."
Ez csak félig igaz. Valóban kell, hogy iránymutatást adjon, ez meg is történt, nyilván a szülők tájékozottsági szintjén (ami, úgy néz ki, nem túl magas.) Ahogy elnézem ezt a kérdést, sok esély nem volt arra, hogy a kérdező egyetemre menjen, érettségi birtokában viszont valóban van számtalan lehetőség arra, hogy továbbképezze magát, két OKJ-t ingyenesen elvégezhet. Akár nappalin, akár meló mellett, ez családi megegyezés kérdése. Azt, hogy mit akar csinálni, neki kell kitalálnia, az interneten pedig minden infó ott van, hogy mit kell hozzá esetleg még tanulni, hol és mikor indul képzés. Ilyen kérdés, hozzászólás olvastán mindig meglepődöm, hogy sokan minden marhaságra használják a netet, csak arra nem, ami a legfőbb előnye: a tájékozódásra.
Js, nem engedték? Ciki, de felnőtt vagy - és ha nem tetszik, hogy le kell adnod 30 rongyot, ami ALAP, ha dolgozol, akkor költözz el.
120-nál olcsóbban nem nagyon úszod meg :)
Nálunk nem volt pénz taníttatni, mégis megoldottam egyéni tanrenddel - azaz csak a kötelező nagy gyakorlatokra kellett bemennem, amúgy az anyagot otthon sajátítottam el munka mellett-után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!