Masokra hallgassak vagy magamra? Tovabbtanulas
Nem telt meg el olyan het, ahol ne mondtak volna szuleim, hogy nekem az angolban van a jovom es ezt a magantanar is megmondta, DE...
Azt senki se veszi eszre, hogy en rendesen utalom. Egyszeruen semmit sem szeretek, foleg a sok igeido akaszt ki a legjobban.
Van a matek, amit imadok, a tanart es a tantargyat is. Fel is vettem faktnak igy 11.-ben es azzal szeretnek foglalkozni, negyes otos vagyok belole. Valami penzugy felesegre mennek tovabb az egyetemen, de egyszeruen teljesen ellene vannak a szuleim. Amikor megmondta nekik a kulontanarom, hogy nekem angollal kene foglakoznom, azota meg se akarjak hallani, hogy en mit akarok. Mi van, ha csak azert mondta nekik ezt a tanarom, hogy kedves legyen es jarjak hozza tovabba is maganorara?
Menjek azzal tovabb egyetemre, amit szeretek vagy azzal, amihez ALLITOLAG "van tehetsegem"?
Azzal fogalakozz amivel szeretnél.
Én pl pénzügy-számvitel meg ilyen gazdasági szakon vagyok és szívből gyűlölöm a komplett gazdaság témát. (akinek tetszik, az foglalkozzon ezzel, nagyon hasznos és jól kereső hivatás itthon is, de engem teljesen hidegen hagy.)
Mindig is az informatika és a rendészet vonzott.
Mint idegen nyelvből élő mondom, hogy nem nagyon van olyan, hogy valakinek egy nyelvben „van a jövője”. A legtöbb szakmában a nyelv kiegészítésként kell más ismeretek mellé. Mit tudsz csinálni CSAK nyelvvel? Elmész call centerbe, ami nem egy nagy életörömmel járó állás. Elmész fordítónak, tolmácsnak, amiből jól meg lehet élni, ha bejön, de nem mindenkinek fog menni. Illetve elmehetsz angoltanárnak, ahol aztán győzködöd a szülőket, hogy az ő gyerekük hatalmas tehetség és jobban fog tudni angolul, mint Shakespeare, csak ehhez persze tőled kell magánórákat vennie :)
A sok igeidővel kapcsolatban jegyezném meg, hogy Magyarországon általános és középiskolai szinten valami rettenetesen elfuserált módszerrel tanítják a nyelveket; hatalmas a hangsúly azon, hogy elvont nyelvtani fogalmakat tudd, aztán a végén ott tartasz, hogy fel tudod sorolni, hogy mikor kell a folyamatos befejezett jelent használni, csak épp egy épkézláb mondatot nem bírsz összerakni. Emiatt eleinte sokáig féltem angolul megszólalni, aztán elkezdtem úgy beszélni, hogy gyakorlatilag csak az egyszerű múltat és az egyszerű jelent használtam. Tökéletesen értett mindenki, legfeljebb nem volt túl irodalmi. Sok gyakorlás és sok idegen nyelvű olvasás után aztán rám ragadt a többi. Tizenkét éve élek angol fordításból. De ha az elején ilyeneken görcsöltem volna, hogy sok igeidő van, a mai napig nem beszélnék angolul. Ne engedd, hogy elvegye a kedvedet a nyelvtől az, hogy Magyarországon a nyelv helyett elméleti nyelvészetet tanítanak. Jól fog jönni az angol a pénzügy szakod mellé is :)
Hát, remélem beletörődnek a helyzetbe, így már tuti matekkal megyek tovább.
Max tényleg próbálok kompromisszumot kötni, úgyis volt tervben, hogy külföldön tanuljak, csak az utolsó éveimben már nem akarok, inkább kivárom az egyetemet/fősulit. Annak én is örülnék meg szerintem szüleim is tudnák finanszírozni.
Köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!