Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Masokra hallgassak vagy...

Masokra hallgassak vagy magamra? Tovabbtanulas

Figyelt kérdés

Nem telt meg el olyan het, ahol ne mondtak volna szuleim, hogy nekem az angolban van a jovom es ezt a magantanar is megmondta, DE...

Azt senki se veszi eszre, hogy en rendesen utalom. Egyszeruen semmit sem szeretek, foleg a sok igeido akaszt ki a legjobban.

Van a matek, amit imadok, a tanart es a tantargyat is. Fel is vettem faktnak igy 11.-ben es azzal szeretnek foglalkozni, negyes otos vagyok belole. Valami penzugy felesegre mennek tovabb az egyetemen, de egyszeruen teljesen ellene vannak a szuleim. Amikor megmondta nekik a kulontanarom, hogy nekem angollal kene foglakoznom, azota meg se akarjak hallani, hogy en mit akarok. Mi van, ha csak azert mondta nekik ezt a tanarom, hogy kedves legyen es jarjak hozza tovabba is maganorara?

Menjek azzal tovabb egyetemre, amit szeretek vagy azzal, amihez ALLITOLAG "van tehetsegem"?

2017. szept. 10. 20:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Azzal fogalakozz amivel szeretnél.

Én pl pénzügy-számvitel meg ilyen gazdasági szakon vagyok és szívből gyűlölöm a komplett gazdaság témát. (akinek tetszik, az foglalkozzon ezzel, nagyon hasznos és jól kereső hivatás itthon is, de engem teljesen hidegen hagy.)

Mindig is az informatika és a rendészet vonzott.

2017. szept. 10. 21:30
 12/18 anonim ***** válasza:
90%

Mint idegen nyelvből élő mondom, hogy nem nagyon van olyan, hogy valakinek egy nyelvben „van a jövője”. A legtöbb szakmában a nyelv kiegészítésként kell más ismeretek mellé. Mit tudsz csinálni CSAK nyelvvel? Elmész call centerbe, ami nem egy nagy életörömmel járó állás. Elmész fordítónak, tolmácsnak, amiből jól meg lehet élni, ha bejön, de nem mindenkinek fog menni. Illetve elmehetsz angoltanárnak, ahol aztán győzködöd a szülőket, hogy az ő gyerekük hatalmas tehetség és jobban fog tudni angolul, mint Shakespeare, csak ehhez persze tőled kell magánórákat vennie :)

A sok igeidővel kapcsolatban jegyezném meg, hogy Magyarországon általános és középiskolai szinten valami rettenetesen elfuserált módszerrel tanítják a nyelveket; hatalmas a hangsúly azon, hogy elvont nyelvtani fogalmakat tudd, aztán a végén ott tartasz, hogy fel tudod sorolni, hogy mikor kell a folyamatos befejezett jelent használni, csak épp egy épkézláb mondatot nem bírsz összerakni. Emiatt eleinte sokáig féltem angolul megszólalni, aztán elkezdtem úgy beszélni, hogy gyakorlatilag csak az egyszerű múltat és az egyszerű jelent használtam. Tökéletesen értett mindenki, legfeljebb nem volt túl irodalmi. Sok gyakorlás és sok idegen nyelvű olvasás után aztán rám ragadt a többi. Tizenkét éve élek angol fordításból. De ha az elején ilyeneken görcsöltem volna, hogy sok igeidő van, a mai napig nem beszélnék angolul. Ne engedd, hogy elvegye a kedvedet a nyelvtől az, hogy Magyarországon a nyelv helyett elméleti nyelvészetet tanítanak. Jól fog jönni az angol a pénzügy szakod mellé is :)

2017. szept. 10. 21:47
 13/18 anonim ***** válasza:
75%
Ha ennyire jó vagy angolból, én azt mondom, csináld: tegyél le egy felsőfokot belőle, menj el pénzügyre, amit szeretsz. Álláskeresésnél egy angol felsőfok már félig felvétel. A kettő nem zárja ki egymást, sőt, erősíti.
2017. szept. 10. 21:50
 14/18 A kérdező kommentje:

Hát, remélem beletörődnek a helyzetbe, így már tuti matekkal megyek tovább.

Max tényleg próbálok kompromisszumot kötni, úgyis volt tervben, hogy külföldön tanuljak, csak az utolsó éveimben már nem akarok, inkább kivárom az egyetemet/fősulit. Annak én is örülnék meg szerintem szüleim is tudnák finanszírozni.

Köszi a válaszokat :)

2017. szept. 10. 23:05
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
A matekot valaszd. Az angol alapdolog, egy angoltanar nem fut be tul fenyes karriert. Raadasul intwrnetrol kis esszel tpkeletesen lehet tanulni anyanyelvi tanaroktol.
2017. szept. 11. 00:42
 16/18 anonim ***** válasza:
Mindenképp a matekkal menj tovább. Az angol alap már mindenhol, de csak azzal foglalkozni...max annak aki angoltanár akar lenni. Arra kár elfecsérelned az időt és az életedet, tanárnak az menjen, akiben van ehhez hivatástudat. Még a tolmácsok, fordítók esetében is fontos a szakosodás. Manapság már nagyon sok szak van, amit angolul is tudsz végezni, a gazdasági, pénzügyi szakok főleg, mert külföldi diákokat is be tudnak vele vonzani.
2017. szept. 11. 08:13
 17/18 anonim ***** válasza:
A gyereknek meg felírt szemüveget a szemész. A tesója volt az optikus. Ilyesmi van itt is. Persze hogy azért mondta hogy megmaradjon a bevételi forrás. Egy független vélemény kéne nekik. Matekra menj ha az érdekel, semmikép ne kínlódj évekig az angolal.
2017. szept. 11. 13:48
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez a te döntésed kell, hogy legyen mert a te életedről van szó. Teljesen mindegy, hogy milyen tantárgyakról, milyen szakokról, milyen területekről van szó, hogy melyikkel könnyebb boldogulni stb., egyedül az a fontos, hogy azt válaszd, amit szeretsz és élvezel mert akkor azt sosem fogod megbánni. Abból ritkán szokott jó kisülni, ha valakire ráeröltetnek valamit, semmi értelme nincsen. Engem is rábeszéltek egy szakra mert "hú az milyen jó, milyen érdekes, pont neked való", aztán rájöttem, hogy engem az egyáltalán nem érdekel és nem is végeztem el. Ha te a matekot szereted, akkor válassz nyugodtan egy közgázos szakot, pénzügy-számvitelt, ahol egyébként még jól is jönnek az idegen nyelvek. A szüleid úgysem kellenek a felvételihez, azt jelölsz be, amit csak szeretnél.
2017. szept. 11. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!