Az eszem azt súgja, hogy jogra menjek, a szívem azt, hogy pszichológiára. Melyikre hallgassak?
Szerintem jogászokból most sok van. A pszichológusokra meg szükség van. (ebben a mai világba sokan beleőrülnek)
Szerintem a szívedre hallgass, mert lehet, hogy a jogot meg fogod unni időközben, ha arra mész, és mindig a másik után fogsz vágyakozni.
Valoszinuleg nem fogsz ket szakot is elvegezni.
Amibe belekezdesz, valoszinuleg azzal fogod keresni a kenyeredet, mindennap azt fogod csinalni.
Mindket szakma olyan, hogy igazan akkor tudod jol csinalni,
ha nem hagyod abba a tanulast az egyetem vegen, jogaszoknak is van egy csomo tanulnivalojuk meg vizsgazni valojuk az allamvizsga utan,
a pszichologusnak meg nem art a PhD.
Lesz El fog tolteni ugy 10 evet a szak aktiv tanulasaval, utana es kozben meg egy eletet a szakma gyakorlasaval.
A jogi diplomad tutira nem honosithato kulfoldon ha szorul a kapca.
A magyar pszichologusi PhD-vel meg azert kulfoldi egyetemek is szivesen latnak, ha nincs mas lehetoseged.
Namost egesz mas a helyzet, ha egy kozeli rokonod kesziti a helyet valami cegnel amikor vegzel, de ha nincsenek kapcsolataid akkor a jogi palyan nem egyszeru az indulas.
A pszichologusi palyan sem ha mindenaron Budapesten akarsz pszichologus lenni. Ha ugy gondololod, hogy a kovetkezo 5 evben ossze tudsz egy hasznalhato nyelvtudast (nem spanyolra, oroszra vagy olaszra gondolok), akkor az egyutt a pszichologus vegzettseggel, egy kulfodli egyetemen elvegzett PhD kepzessel, egy masik kulfoldi egyetemen egy post PhD programmal mar egy stabil alapot tud adni. A PhD kepzes alatt meg kapsz egy kis zsebpenzt is az egyetemtol, mert tanitanod fog kelleni, szoval ez egy jarhato ut minden hatszel nelkul is.
Csernus pszichiáter, egyébként én pszichológus akarok lenni még csak még középiskolába járok szóval én a pszichológiát ajánlom..... :D
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!