Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hova mennyek? Kire hallgassak?

Hova mennyek? Kire hallgassak?

Figyelt kérdés
cukrász szeretnék lenni. most 8.-os vagyok és 2 suli van a közelünkbe. 1 sima gimi és egy szakközép ahol van cukrász szak. apám szerint előbb végezzem el a gimit mert ha nem jön össze a cukrászat akkor azét legyen egy alap-om. viszont az anyám szerint mennyek a szakközépbe mert hogy ha már véletlenül nem jöne össze a cukrász szak akkor is tudnék még tanulni plusz lenne cukrász képzettségem . ti kire hallgatnátok? melyik lenne a jobb döntés?
2011. okt. 14. 15:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Mivel a cukrász szakon éppúgy megszerzed az érettségit, mint egy sima gimiben, csak szakmát is kapsz mellé, menj oda!
2011. okt. 14. 15:36
 2/8 anonim ***** válasza:

A gimnázium alapot ad, de semmi mást nem. A szakközép felkészít az érettségire, és (13. évben) szakmát is ad. De tudnod kell, hogy gimnázium után is részt vehetsz nappali tagozatos szakképzésben. Ha nem nagyon szeretsz tanulni, és a cukrászat kifejezetten érdekel, én a szakközepet ajánlom.

Egyébként helyesen "menjek".

2011. okt. 14. 15:37
 3/8 A kérdező kommentje:
és amúgy lehet váltani év közben ha pl. én inkább szakács akarok lenni?
2011. okt. 14. 15:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Azt már az adott iskolában kell megkérdezni, hogy az ő szakjai közt mennyi átjárási lehetőség van.
2011. okt. 14. 15:50
 5/8 A kérdező kommentje:
oké :) és amúgy szerintetek jól lehet keresni Magyarországon egy cukrásznak?
2011. okt. 14. 15:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Ahova én jártam suliba, ott szakmunkásképzőn volt cukrász szak, tehát érettségit nem adott, csak szakmát, de az első két évben ugyanazokat a tantárgyakat tanulták, mint a szakközepesek. Aztán ha letették a cukrász vizsgát, 2 éves érettségi előkészítőre lehet menni. De a szakközepeseknek lehet érettségi után is menni 2 éves cukrászképzésre, tehát itt tök mindegy a sorrend. De gondolom iskolája válogatja, hogy mire van lehetőség.
2011. okt. 14. 16:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem szakközépbe menj! A gimi egy általános műveltséget ad, akkor érdemes oda menni, ha humán irányba akatsz tovább tanulni.

A szakközép is megadja az általános műveltséget csak egy picivel alacsonyabb szinten (bár a szintet gimije illetve szakközepe válogatja), de közben felkészít egy szakmára is. És ha szeretnél majd esetleg tovább tanulni, annak sincs akadálya. Sőt egy szakközép egy azonos szakirányú egyetemnél hatalmas előnyt jelent akármelyik gimivel szemben. (személyes tapasztalat)

2011. okt. 14. 19:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal, de szerintem az is fontos, hogy milyen színvonalú az említett gimi és szakközép.
2011. dec. 30. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!