Mit tegyek? Meglehet belőle élni? Hallgassak a szüleimre?
Nagyon jól tanulok, egy kemény iskolában , a szüleim szerint egy jó egyetemre kéne tovább mennem, de én nagyon szeretnék szervező lenni, főleg esküvő szervező. szerintetek meglehet belőle élni ? Mennyit keresnek kb. ? Ha a corvinus turizmus és vendéglátás szakára mennék , akkor foglalkozhatnék ilyenekkel ?
18/L ( Most az Eötvös József Gimnázium tanulója vagyok)
Nem lehet belőle megélni!
SOK cég és személy foglalkozik vele,túl sok.
Szerintem keress egy olyan szakot, amit szeretsz (igazán széles a paletta, biztos találsz olyat, amit szeretsz), és legalább egy alapképzést végezz el! Biztos, ami biztos! Sosem tudhatod, mit hoz a jövő, és később már sokkal nehezebb lenne munka / család mellett tanulni!
Esküvő- / rendezvényszervező még bármikor lehetsz, ha akarsz! Ez azért az emberek 90%-nak kényszerpálya. Persze, ha te ezt szeretnéd, csináld ezt! De egy egyetemen soha nem is az a lényeg, amit tananyagként leadnak, hanem egy csomó tapasztalatot szerzel, egy csomó embert / helyet ismersz meg, egy csomó mindent kipróbálhatsz felelősség nélkül (akár az esküvőszervezést is diákmunkában:)), és egy csomó készségedet fejlesztheted, ami az élet minden területén jól jön majd, bármibe is fogsz bele a későbbiekben.
Az meg, hogy meg lehet-e belőle élni... Minden szakmának vannak olyan képviselői, akik nagyon jól élnek, és olyanok is, akiknek a számlákra is alig telik. Ez rendkívül sok dolog függvénye: személyiség, kapcsolatrendszer, szerencse:)
Szia! :)
Elsősorban ne azzal törődj, hogy meg lehet e belőle élni. Ha ügyesen csinálod, bármiből meglehet! Viszont! ( azért mondom, mert hasonló elképzeléseim vannak a jövőmet illetően ) egyetem nélkül nem lesz az igazi. Sok mindent lehet csinálni szerencse és minimális alaptudás kombóval, de ha tényleg szívvel lélekel szeretnéd és okosan csinálni ahhoz kell az egyetem és az a tudás amit ott kapsz..
Én is a Corvinusra járok, millió lehetőséged van amiket kipróbálhatsz, elmehetsz gyakornoknak majd rendezvényszervező céghez, viszont lesz egy diplomád, ami itt mindegy is miből, valamilyen közgazdász szakot végezz el ( pénzügy, turizmus, marketing ) és mellette max egy tanfolyamon a rendezvényszervezőt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!