Amikor iskolát választok (gimnázium) a szívemre hallgassak vagy az eszemre?
Eddig úgy terveztem, hogy rendes gimnáziumba megyek, mert a barátom is odamegy, de értse félre senki, nem 100%-ban miatta, az iskola szerintem nagyon jó, totálisan megfogott, csak egy gond van vele, hogy rossz a társaság (mindenki cigizik, alkoholizál, stb.).
A másik iskola pedig magángimnázium (de nem kell fizetni azért, hogy odajárhass). Kevesebb diák van, így összetartóbb a közönség, és ha mondjuk nem vagyok jó fizikából, azt nem erőltetik annyira, mintha fizika szakra készülnék...
Nem tudom, hogyan döntsek. A barátommal már másfél éve együtt vagyunk, nem fogunk szétmenni, ebben biztos vagyok. Egyébként 15 vagyok.
Szerintem a másodikba menj, ha ott szimpatikusabbak az emberek, mert nég ha az oktatás színvonalát nem is nézzük, akkor is a választott iskolába fogsz járni minden nap 4 évig, és nem mindegy, hogy milyen a viszonyod az osztálytársaiddal, a tanárokkal, milyen a légkör...
A barátoddal pedig tudsz suli után is találkozni, pláne ha a két iskola közel van. Fel tudtk menni ezymáshoz, akár tanulhattok együtt is. Szerintem nem jelentene hátrányt a párkapcsolatodban, ha nem lennétek non stop egy helyen, de nem vagyok a helyedben, szóval egyedül neked kell dönteni, viszont szerintem vedd fogyelembe, hogy hogy fog hatni a választásod a jövődre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!