Szülôk! Hány éves kortól tartjátok normálisnak azt, hogy a gyerek alkoholos italt fogyaszt?
Attól függ, mit értünk fogyasztás alatt. Mert ha szilveszterkor megiszik a gyerek egy pohár pezsgőt, az már egy tininél is belefér. Ekkora mennyiséget gyakorlatilag meg sem érez.
Viszont ha fogyasztás alatt a rendszeres ivászatot meg a lerészegedést értjük, akkor kizárólag 18 év fölött engedném ezt.
Kérdés, a fogyaszt mit takar? Rendszeresen (hetente, havonta, évente)? Milyen mértékben, mennyit?
Sztem 14 éves kortól már nem az ördögtől van, ha megengedjük, hogy megkóstoljon, igyon egy kortyot egy borból és kapjon pezsgőt szilveszterkor. Azon sem lennék kiakadva, ha osztálykiránduláson kóstolna töményet.
16-17 éves kortól meg nem látok abban nagy veszélyt, ha mondjuk évi 3-4x megiszik egy korsó sört vagy egy cidert.
Heti szinten azért ne, és hétvégenként ne igya le rendszeresen magát a sárga földig, bár utóbbi felnőttnél sem normális (ha 1x berúg, oké, mert meg kell tanulnia, mi az, ami neki túl sok - de ha ilyesmi tininél történik, akkor sztem vagy tényleg biztonságos környezetben tegye, vagy várjon azzal nagykorúságig).
Semmikor.
Aki intelligensebb, mint egy cigány béka, az tudj,a hogy butító méreg. :-)
Hat en nem vagyok szulo, hanem gyerek, de nalam ugy volt hogy szuleim mindig csak annyit mondtak, hogy oszinte legyek az a lenyeg. 15 eves koromban ittam
Eloszor nagyobb mennyiseget (5db froccs) ami azert megboritott ( azelott kb havonta ha belekoatolam sortbe). De nm szidtak le, annyit mondtak, hogy legjozelebb ne ennyit, meg ha nem muszaly ne igyak, de amugy azt mondtak, higy fo az oszinteseg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!