Szülők! Ti mit gondolnátok/csinalnátok ha a fiatok nem a diplomájával helyezkedne el, hanem diák munka kaliberű állásokat vállalna?
25 vagyok. Most diplomáztam és az önkormányzatban el is tudnék helyezkedni... Viszont én szeretnék még egy évig árufeltöltő maradni és aztán egy újabb egyetembe kezdeni.
A baj csak az, hogy ehhez még addig végig a szüleimnél kéne laknom, de mivel nem értik a problémámat, így nem is nagyon tolerálják a dolgot...
Amúgy, ezzel a munkával 110 000 körül kapok kézhez, az önkormányzatban pedig 140-160 között (de inkabb előbbi) kapnék.
Szülők! Ti mit gondltok, kiraknátok a gyereketeket hasonló esetben?
Tehát állatorvos akartál lenni, de "lebeszéltek", ezért inkább 7 évig jártál egy másik szakra, és most elkezdenél nappalin újra egy teljes egyetemet?
És nem merült fel közben az átjelentkezés? Semmi? Az elmúlt 7 évben milyen szakot sikerült befejezni?
Szorítkozz a kérdésre, akkor is, ha érintve érzed magad, aranyom.
#7. "Már 25 évesen is későn diplomáztál. Ha egy év múlva újabb egyetembe kezdesz, akkor azt legkorábban 31 éves korodban fogod elvégezni."
Neked ez hogy jött ki?
Egy átlag egyetem 3 év, 5 MSc/MA-val együtt. 25 évesen egyáltalán nem biztos így, hogy későn fejeztem be, erről nem írtam semmit, de egy atlag egyetemet még MSc-vel sem 31 évesen végeznék el ha 25 evesen elkezdem... S itt még nem írtam, hogy állatorvos szeretnék lenni.
Ha ennyit se tudsz, akkor bocsi, de innentől kezdve számomra a véleményed nem releváns.
De, későn fejezted be.5 év felsőoktatást 23 évesen fejezünk be.
Neked melyik szakot sikerült 7 évre széthúzni?
Mert csak 4 éves gimi létezik szerinted?
Nagyon jól tudom, hogy mennyi idő az állatorvosi... Ezért is írtam oda az előbbi kommentembe, hogy "S itt még nem írtam, hogy állatorvos szeretnék lenni."
(11 félév = 5.5 év)
és nem költségesre mennék, vannak még állami féléveim + "ajándék" is az NKE miatt.
Mondd, kérdező, milyen az a gimi, ami 2 évvel hosszabb?
31 éves korodig akarsz árufeltöltősködni, meg ilyenek, érdemi munka nélkül. Egy állatorvosi nem olyan, mint amit elvégeztél 5 év alatt úgy, hogy mellett 5 napot dolgoztál. Ha az ilyen laza volt, akkor miért nem mentél át levelezőre egyébként?
És miért nem jelentkeztél eddig az nagy álomra? 7 éve felnőtt vagy elméletileg.
Állatorvosi mellett nem fog menni a heti 5 nap meló.
És akkor 31 évesen leszel pályakezdő jó esetben,
nulla felnőtt tapasztalattal.
Kérdező, összesen 3 állami féléved van, a többit fizetni kell, milliós nagyságrendben.
Van rá pénzed?
Figyelj, és az ugye megvan, hogy a másoddiploma fizetős?
Miből keresel meg rá félévenként 300 ezret legalább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!