Csak én reagálom túl, vagy tényleg pofátlanul "kivételeznek" a nővéremmel a szüleim? (Hosszú)
Úgy érzem, a szüleim igazságtalanul bánnak velem, ugyanis mindig a nővéremnek adnak igazat, pedig folyton ő kezd el veszekedni velem kb ok nélkül..Kezdjük ott, hogy én olyan fajta ember vagyok, aki ha nem kedvel valakit, egyszerűen csak figyelmen kívül hagyja, nem kezdek el direkt kötekedni, még csak rá se nézek. A nővérem viszont szándékosan keresi is a társaságomat és direkt mások előtt megaláz, anélkül, hogy én egyáltalán hozzászóltam volna előtte.
Kezdjük pl. azzal, hogy ő egy áruházban dolgozik eladóként és többször is előfordult már, hogy abba a boltba mentem vásárolni (kénytelen voltam odamenni, nem a másik környéken lévőbe, mert itt olcsóbb volt, amit épp akartam venni, stb) és ahogy meglátott, odajött hozzám beszélgetni, mintha annyira jóban lennénk, aztán a munkatársainak, akik épp a közelünkben voltak, mutogatott, hogy "Ő itt a húgom." És volt, hogy megemlítették, hogy nem is hasonlítunk egyáltalán, erre olyanokat mondott, hogy "Ja, én sokkal szebb vagyok.", meg megjegyzéseket tett a stílusomra, meg olyanokat is mesélt rólam, hogy én hót antiszociális vagyok, nincsenek barátaim se, állandóan itthon ülök és gépfüggő vagyok..Egyébként nem gondolom magam antiszociálisnak és igaz, hogy nem ismerek minden 2. embert a városban, meg nem megyek el bulizni minden hétvégén, majd jövök haza hajnalban seggrészegen, mint ő, de van pár barátnőm, akikkel jól érzem magam és nekem ez tökéletesen megfelel, nem is vágyom arra, hogy mindenkivel jóba legyek meg mindenkivel jópofiznom kelljen..És az sem igaz, hogy állandóan itthon ülök, mert a barátnőimmel pl. nyáron is találkoztam párszor, igaz, nem minden héten, mert ők a családjaikkal nyaraltak, stb. Tanév közben mondjuk csak az iskolában találkozunk, mert sokat kell tanulnunk, meg hogy őszinte legyek, egy hét után, amikor minden egyes nap találkoztam velük, örülök is neki, ha hétvégére nem szerveznek be semmit és itthon lehetek egyedül..De mindegy, még ha igazak is lennének azok, amiket rólam mesél másoknak, nem értem, mi közük van hozzá...
Aztán ott van a párkapcsolati téma..Ő, mint már írtam, minden hétvégén bulizni járkál, van, hogy hétköznap is, amikor épp nem kell dolgoznia, elmegy pasikkal találkozgatni, akiket a neten ismer meg vagy nem tudom és csak másnap reggel jön haza (a legjobb az egészben, hogy van egy gyereke is és azt még anyámék is mondták már neki, hogy a gyereke kéne, hogy fontosabb legyen, nem a bulikázás, de ezen is megsértődött..). Ezzel szemben nekem nem igazán volt még barátom, 3 éve volt egy "kapcsolatom", de a szüleim erről nem is tudnak, mert csak egy hónapig tartott az egész és a fiúval nem igazán passzoltunk egymáshoz, állandóan veszekedtünk, stb. Szóval gondoltam ,hogy nem lesz hosszú életű a dolog és nem akartam emiatt bemesélni anyáméknak, hogy jujj van barátom, meg elhozni bemutatni, stb., amikor úgy is tudtam, hogy nem sokára vége lesz. De egyébként sejthették, hogy van "barátom", mert nem is titkoltam előlük, ha később jöttem haza iskola után és kérdezték, mit csináltam, elmondtam, hogy "Petivel" elmentünk kajálni, ilyesmik. De már nem is emlékeznek rá, és a legrosszabb az egészben, hogy a nővérem folyton az orrom alá dörgöli, hogy neki mennyi pasija volt már meg hogy ő hétvégente mindig megy bulizni és mennyien megnézik, stb. , nekem meg még pasim se volt és bemesélte anyáméknak ,hogy biztos leszbikus vagyok és már ők is egyre gyakrabban mondogatják, hogy remélik, nem vagyok bnzi, mert akkor mehetek, amerre látok, meg anyámtól mindig kapok olyan beszólásokat is, hogy pl. ment az utcán és látta, mennyi fiatal szerelmespár van, rám bezzeg senki rám sem néz..És ez már csak azért is esik rosszul, mert tudom, hogy nem vagyok túl szép, jó lenne, ha a saját anyám nem szólogatna be legalább emiatt, hogy nem néznek meg meg ilyesmik...Mintha én tehetnék amúgy róla..
De visszatérve a nővéremre, előszeretettel aláz meg az aktuális pasijai, vagy barátnői előtt is. Pár napja pl. épp áthívta egy barátnőjét és tudtam, hogy be fog szólogatni, ezért direkt kerültem őket, csak egyszer muszáj volt kimennem az udvarra, ahol ők is voltak, mert a macskáink tálkáját el akartam mosni meg kaját is akartam nekik adni. Erre a nővérem egyből megszólított, hogy reméli, nem akarom megetetni őket, nem akarja, olyan olyan elhízottak legyenek, mint én. Erre mondtam, hogy utoljára délelőtt kaptak enni, még jó, hogy adok nekik kaját (akkor már este 7 fele lehetett), mire olyanokat vágott a fejemhez, hogy nem kéne rászoktatni a macskákat arra, hogy olyan zabagépek legyenek, mint én, meg hogy én is jobban tenném, ha egyszer ennék egy nap, akkor nem lennék ilyen undorító. A barátnője is csak röhögött ezen, ahhoz képest, hogy az is bőven van kb 25-28 éves..
Szóval nála ez a megszokott, hogy így beszél velem és a szüleimnek már többször is próbáltam mondani, hogy beszéljenek már vele, mert rosszul esik, hogy így megaláz mások előtt, csak megrántották a vállukat..De amikor én mondok rá valamit, már egyből nekem támadnak..Pl. egyszer meghívta az aktuális pasiját hozzánk és neki is rólam kezdett el beszélni, hogy amúgy én milyen hülye vagyok, a 10 éves gyereke is értelmesebb nálam, stb., én meg ezen kiakadtam és megmondtam neki, hogy ahhoz képest, milyen hülye vagyok, ő meg mekkora okostojás, mégis nekem lett szín 5-ös az érettségim meg nekem van nyelvvizsgám és én kezdtem el a nyelvvizsga után rögtön egy másik nyelvet is tanulni, miközben ő kétszer megbukott a középsulis évei alatt, érettségin is úgy rugdosták át 2-esekkel és nem beszél semmilyen idegen nyelven, még magyarul se tud írni..Erre elkezdtek rajtam röhögni, hogy jaaaajj hiába lett így meg úgy ötös az érettségim, meg hiába van egy nyelvvizsgám is, kitörölhetem vele a s3ggem, mert egy életképtelen, antiszociális kis hülye vagyok, őt bezzeg mindenki ismeri itt a városban és mindenkivel jóban van, ő sokkal többet tett már le az asztalra, mint én..És ezután ment is anyáméknak panaszkodni, akik utána velem ordibáltak, hogy miért beszélek így a nővéremmel, pláne egy idegen előtt, most meglátta a pasija is, hogy milyen idegbetegek vagyunk, csak a feszültséget tudom szítani...Amikor ezt sem én kezdtem és már bocsánat, hogy nem mindig tudom szó nélkül hagyni, ha a fülem hallatára, kb fél méterre tőlem így ócsárolnak..
Szerintetek én reagálom túl és ez tök átlagos dolog, hogy valaki így beszél a testvéréről?
19L
Szerintem a nővéred barátai vagy olyan egybitesek, mint ő, vagy röhögnek rajta a háta mögött. Ha én azt mondanám egy ismerősömnek, hogy "nem is hasonlít rád a húgod" (eleve nem illik mondjuk ilyet mondani), és erre ő dobálni kezdené magát, hogy "hát igen, én szebb vagyok", ott röhögném ki.
Nővéred elqurta az életét, bolti eladó egy korán összehozott gyerekkel, plusz lyuksógor miatta a fél város. Szerintem titokban irigy rád, mert te nem követted el a hibáit és előtted az élet.
Köszönöm a normális válaszokat. Lehet, tényleg az lenne a legjobb, ha valami távolabbi egyetemre jelentkeznék, hogy ne tudjak velük olyan gyakran találkozni.
Amúgy annak, aki azt kérdezte, hogy csodálkozok, hogy nem néznek meg vagy ilyesmi: Nem azért nem tetszek mindenkinek, mert van rajtam súlyfelesleg, az arcom se valami szép és hiába fogynék is le, ezen nem tudnék változtatni. A másik, hogy a nővérem kb 10 cm-rel alacsonyabb nálam és vagy 15 kilóval nehezebb is, szóval p még kövérebb, mint én..De amikor a súlyommal cseszeget és visszaszólok neki, hogy nézzen tükörbe, az a válasza, hogy ő szült már egy gyereket is, meg neki legalább a mellére megy a zsír, én meg tök lapos vagyok..
Jezusom de sajnallak... Nem normalisak egyiken se-.-
Menj el dolgozni, keress penzt aztan koltozz el, vegyel ki egy alberletet. Ha mar rendesen a talpadra tudsz allni, akkor szakits meg minden kapcsolatot a testvereddel, mert o nem testver.. Nem tudsz rokonoktol segitsegetek kerni? Remelem minden rendbejon egy ido utan..
15/L
az ilyen azt szeretné, ha szarul érzed magad.
Erre csak egy megoldás létezik (tapasztalat alapján):
- először bármit is szól te elégedetten mosolyogj és közöld vele hogy pont az ő véleménye nem érdekel
- aztán sétálj el és ha tovább szapul mondj csak annyit hogy "bla bla bla" és menj el onnan (közben nevethetsz is)
- végül mindig tűnj marha elégedettnek magaddal, mivel az ilyen azt akarja látni hogy szenvedsz és sikerült megbántania téged
A nővéred azért bánt, mert látja hogy te jobban alakítod az életed mint ő és piszkosul féltékeny arra hogy nem babáztál le és van előtted még esély egy jobb életre, a szüleid meg azért a nővéredet védik, mert még maguknak sem akarják beismerni, hogy marhára elszúrták vele. Az ember nem akarja belátni magának ha ő hibázott ilyenkor keresnek egy gyenge személyt és azt szapulják, ez lennél te.
Menj egyetemre koliba, közben dolgozz gyűjts pénzt aztán húzz el tőlük.
Ne feledd kozben végig mosolyogj és próbálj úgy tenni mintha nem érdekelne és egyáltalán nem fájna a beszólásaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!