Milyen lehetőségeim vannak, ha nem bírok apámmal egy fedél alatt lakni?
Tudom, költözzek el..de ez érettségiig nem megoldható.
Az a baj hogy 17 vagyok, félek hogy mindenhonnan elküldenének azzal hogy 18 éves koromig húzzam ki. Ami még durván félév, érettségizni viszont nem idén fogok. Az egyetlen rokonom akihez költözhetnék az anyám, de sajnos ez se lenne megoldás. Egyrészt a suli miatt, másrészt ha ott laknék, gyakorlatilag nekem kéne felnevelnem az öcsémet, amit nem szeretnék. Arról nem is beszélve, hogy anyámék magukat is alig tudják eltartani, nem hogy még pluszba engem is.
Helyedben mégis megpróbálnék valami munkát keresni, és elköltözni, manapság (persze nem tudom hol laksz, lehet ott épp nem ez a helyzet) bárki talál munkát aki szeretne, olyan szintű munkaerő hiány van. Szóval biztosan tudsz találni valami diákmunkát, ha akarsz.
Sajnos nem látunk így bele a helyzetedbe, nehéz így tanácsot adni, mégis én azt mondanám tegyél meg mindent hogy "elmenekülj" ebből a helyzetből. Persze könnyű mondani, hogy 1 évet még kibírsz, stb stb, de ez nem így van. 1 év sok idő, pláne érettségi előtt.. Az embernek meg kell tanulnia, hogy mindent megtegyen saját magáért, és nem tűrni és lenyelni mindent. Persze sokan egész életükben csak tűrnek és hagyják magukat kihasználni, szülők által, házastárs által, gyerekek által, de nem szabad. Mindenkinek a saját életét kell élni :)
Csak ne keresd a kifogásokat, mindig van lehetőség :)
Kitartás!
#10 Sokkal erősebb meg magasabb is mint én, nem tudom csak úgy megütni. De azért köszi, lehet tényleg az kéne neki:/
#11 Köszi, megteszek mindent :)
Próbálok keresni valami munkát amit lehet suli mellett csinálni, hátha van valahol.
"Az egyetlen rokonom akihez költözhetnék az anyám"
Bocs, de az anyádnak nem kellettél, az apád aki egyedül finanszírozza az életedet azt meg szidod.
Te még az öcsédet sem akarod a közeledben tudni, annyira antiszociális lény vagy!
El lehet húzni, és majd tartsd fenn magadat egyedül.
#13 Neked mi bajod? Most úgy őszintén. Biztos tök jó érzés ítélkezni ismeretlenül,de álljunk már hozzá kicsit normálisabban. Szerinted egy normális ember mond olyat a másiknak hogy nem kellettél anyádnak?? Igen, anyámnak nem kellett a lánya, inkább elment új életet kezdeni. Szeret a maga módján, de nem vagyok neki annyira fontos hogy törődjön is velem. Szerintem ez róla többet mond el mint rólam. Apámról meg annyit hogy nem alaptalanul szidom, ahhoz meg semmi közöd hogy hogyan és miből tart el. Egyébként az is tök jó lenne ha megtanulnál olvasni. Az öcsémmel nem a közelsége a baj, hanem hogy anyámék nem nevelik, és ha velük élnék, gyakorlatilag nekem kéne nevelni, amire nem vagyok képes. De én rohadjak meg hogy 17 évesen nem anyucit hanem nagytesót akarok játszani, igazad van. Az aszociális és antiszociális közötti különbségre inkább nem térek ki, de megnyugtatlak hogy nem vagyok antiszoc.
#14 Erre még nem gondoltam, de köszönöm szépen, nem rossz ötlet.
Nekem az a meglátásom, hogy apád nem tudja feldolgozni azt hogy anyám elment és te tartod vele a kapcsolatot. Hidd el nem a boríték ára volt a gond, hanem az hogy téged ott hagyott,és most rajtad vezeti le azt hogy haragszik anyádat.bár nem ismerem a válás okát,tehát ez csak egy tipp.
Kolesz tényleg jó ötlet lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!