Normálisak a szüleim, hogy kiakadnak a fogorvoson?
Voltam fogorvosnál, aki mondta, hogy az alsó bölcsességfogaimat ki kell szedni, mert oldalra nőnek és később még baj lehet belőle, pláne ha romlásnak vagy növésnek indul, meg az egyik már most lyukas kicsit.
Ezen a szüleim teljesen kiakadtak, hogy mi az, hogy az orvos dönti el mit kell csinálni. WTF? Nem ez a dolga? Meg hogy adjam meg nekik a számát, majd ők szívesen elbeszélgetnek vele. Most ezen puffognak, hogy ez mennyire vérlázító, másról se tudnak beszélni, csak erről. Csak én nem értem a problémát?
Azért nem kéne lepontozni, akik szerint a fogorvosok nem mindentudó félistenek, mert így van.
Vannak persze jók is köztük, na de a többi...
Elárulom, én 18 éves korom óta magánba járok, megfelelő ellátást még ott sem kaptam eddig soha. Így volt ez tavaly is, 5 fogamat tömték újra, mondván, hogy kezdenek alászuvasodni. Nem kevés pénzt hagytam ott.
Éreztem ám, már a kezelések után, hogy érzékenyek a fogaim, pedig sosem voltak ilyenek. Nem is múlt el hónapokkal rá sem.
Egy évre rá, most mentem el egy másik dokihoz, aki nem akarta elhinni, hogy ezek új tömések, mert az előző orvos ügyesen bemeszelte őket felülről, csak hát éppen oldalról meg a fogközök között nem sikerült elsimítani az anyagot. Így pont úgy néz ki az összes, mintha évek óta rohadnának már minden oldalról és több lyuk van benne, mint előtte. Fergeteges :D
Megint egy valag pénzért csináltathatom őket újra, ez a fogorvos most egész kecsegtetőnek tűnik, de aztán ki tudja...
Egyet ne felejts el, a fogorvosok a te rossz fogaidból élnek meg, a TB-sek is!
Másik: A bölcsességfog valóban olyan, amit nyugodtan ki lehet húzni/műteni, elég sok fogdoki szokta javasolni az eltávolítását. Ebben nem vitatkozom.
Ezt a hozzáállást viszont: "hogy mi az, hogy az orvos dönti el mit kell csinálni. WTF? Nem ez a dolga? " most felejtsd el.
Főleg a TB-s helyeken szokás még ma is mindent kihúzni, hogy ne kelljen foglalkozni vele. Öcsém kétszer járt a Szentkirályiban, kétszer akarták kihúzni a fogát, amin aztán a körzeti doki teljesen kiakadt és simán tömte. Ugyanis még a foggyökerek sem voltak gyulladtak. Egyszerűen csak tömni kellett!
Magánban meg ugye ahogy írtam már, a rossz fogaidból élnek.
Most nincs igaza a szüleidnek, de tanulj meg kritikusan gondolkodni és húzatás előtt másodvéleményt kérni!
Könyörgöm, hát próbáld már meg értelmezni, amit írtam :D
A bölcsességfog most oké volt. Azzal nincs gond - bár én ennél jobban ragaszkodom a sajátjaimhoz.
A másodvélemény a későbbiekre vonatkozott, ha már rendes fogat akarnának kihúzni. Tipikusan az az ember vagy, akinek szent, amit az orvos mond. A fogorvosban nem lehet ennyire megbízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!