Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen szülő az, akinek...

Milyen szülő az, akinek hetekig kell hálálkodni mindenért, magától semmit sem ad szívesen?

Figyelt kérdés
Anyámnak a mániája, hogy olyan érzést keltsen bennem, mintha élete végéig a lekötelezettje lennék olyan szívességekért, amiket más anya szíves-örömest tesz meg a gyerekének vagy az unokájának. Sokszor vesz olyan dolgokat nekünk, amiket mi nem is kérünk vagy nincs is rá feltétlen szükségünk, és utána napokig az minden második mondata, hogy "szívesen". Van, hogy amikor eljön hozzánk, lányomat (12 éves) kérdezgeti, hogy drága kisunokám, mit süssek neked, milyen süteményt szeretnél, lányom mond rá valamit, majd amikor pár nap múlva anyám felhív azzal, hogy kész a palacsinta például, gyertek el érte, és én azt mondom, hogy most dolgozok, nem tudok érte elmenni, meg se hallja, már azt szajkózza, hogy szívesen. Majd miután elhozom, megköszönöm neki persze, és másnap már hívogatja a lányomat, hogy ő miért nem hívta fel és köszönte meg neki külön. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért jó neki, ha kikényszeríti az emberből az örökös hálálkodást. Amikor néha meghív minket ebédre, akkor is úgy szokta, hogy elkezdi sorolni, képzeld el, ez a hús kétezer forintba került, a salátához a zöldségek háromezerbe, a süteménybe a tölteléket borzasztó nehéz volt bekeverni, és akkor egyen jóízűen az ember. Párom édesanyja szinte minden héten főz az egész családjukra, de egyszer nem hallottam még ilyeneket a szájából. Szívesen teszi, örül, ha adhat valamit a szeretteinek. Egyébként másokkal nagyon kétszínű is, amikor mennek hozzá ismerősei, tukmál rájuk mindenféle kaját mézes-mázoskodva, hogy egyél drágicám, másnap meg nekem panaszkodik, hogy képzeld, ezek felzabáltak mindent, amit eléjük tettem. Mikor kérdezem, hogy mégis mire számított, ha megkínálta őket, az a válasz, hogy attól még nem kell mindent megenni. Egyszerűen nem értem, hogy lehet ilyen egy szülő nem csak idegenekkel, hanem a saját családtagjaival is.
2017. aug. 20. 15:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg kérdezd már meg tőle, miért csinálja ezt, ha ne jószívvel adja, akkor dugja fel magának.
2017. aug. 20. 15:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az anyád eléggé smucig.

Gondolom mindig is ilyen volt.

Mondd el neki, hogy ha ilyen drága a palacsinta, akkor nem tartotok rá igényt.

2017. aug. 20. 15:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Olyan szülő, akivel minnimális kapcsolatot kell tartani és pont.
2017. aug. 20. 15:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne fogadj el semmit.

Anyosom ehte ugyanez volt. Szep fokozatosan leepitettem.

Kesz a palacsinta? Jaj anyu tegnap sutottem, van meg egy csomo.

Ha meghiv ebedre: ne csinalj magadnak pluszkoltseget anyu, inkabb megyunk delutan.

Ha meg panaszkodik, szimplan razd le: bocsi anyu, de eppen... (Tetszoleges kifogas)

2017. aug. 20. 15:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is az anyós ilyen. Így mi is leépítettük és Mindenre azt mondjuk Köszi nem kérünk. Aki nem ad szívesen az inkább ne adjon.
2017. aug. 20. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!