Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kezelnek úgy a szüleim,...

Miért kezelnek úgy a szüleim, mint egy kisgyereket?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, de a szüleim úgy csinálnak, mintha még mindig 8 éves lennék kb.

Volt pl. olyan osztálytársam (lány mellesleg), aki már 16 évesen külön élt a szüleitől, mert egy messzebbre fekvő városból járt be iskolába és koliba nem akart menni, ezért fizették neki az albérletet és magának főzött, stb. Meg más osztálytársaim is, akik még a szüleikkel élnek, mondták, hogy már 9.-ben volt, hogy ők csináltak ebédet az egész családnak, meg ilyesmi...Ehhez képest nekem anyámék 19 évesen sem engedik meg, hogy bármit is főzzek, mert szerintük amit én csinálok, az csak szar lehet és nem akarnak kidobni X ezer forintot az ablakon, mert moslékot csináltam az alapanyagokból, meg olyan nyomorult vagyok, hogy biztos mire hazajönnek, leégne a ház, ilyesmik...Ehhez képest ma amíg nem voltak itthon, megéheztem és már csak egy kis adag leves volt, amit nem is szeretek és ilyen zacskós leveseket nem akartam enni, aztán láttam, hogy ott egy csomag csirkemellfilé, szóval egyszerűen csak kirántottam meg csináltam hozzá egy kukoricasalátát és biztos tök hihetetlen, de még én is élek, a házzal se történt semmi és még a kaja is ehető lett -.- Vagyis volt olyan hús, amit kicsit elsóztam, de ennyi...Persze anyámék már egyből ordibálni kezdtek, hogy ez egy ehetetlen fos, úgy el van sózva, pedig azért korántsem annyi sót raktam rá, hogy annyira rossz legyen, tesóm azt mondta, hogy neki így is ízlik és szerinte pont elég só van rajta..Meg anyámmal is csomószor előfordul, hogy túl sok, vagy épp túl kevés sót rak az ételbe és érdekes, azzal semmi baj nincs, de ha én véletlenül kicsit elsózok valamit, amikor életemben először valami normális ételt csinálok, akkor már egyből megy az ordítozás, hogy milyen életképtelen vagyok és ki akarják dobni a szemétbe..

Vagy ami még tényleg ilyen röhejes dolog, hogy azt is ők szabják meg, milyen ruhákat hordhatok. Nem mintha olyan r1bancos stílusom lenne, tök átlagos ruhákat hordanék amúgy is, de ha veszek valamit, aminek akár csak a színe nem tetszik nekik, fogják és eldugják valahová, vagy nekiadják valakinek, vagy simán csak kidobják..Meg anyám nem bírja felfogni, hogy ő lehet, hogy még 30°-ban is didereg, én hűvösebb időben is elvagyok egy rövidujjúban, szerinte ha ő fázik, akkor nekem is kell és télen minden reggel üvöltözni szokott velem, hogy addig nem indulhatok el, amíg nem veszek fel az atlétám/derékmelegítőm+hosszujjúm+pulóverem mellé még valamit...Volt, hogy szabályosan nem engedett ki az ajtón és azzal fenyegetett, hogy agyonver, ha így el merek menni, mert amikor bekötöttem a cipőfűzőmet és LEHAJOLTAM, kilátszott a derekam :DDD Még akkor is ezt csinálja, amikor idebent vagyok a házban, ami be van fűtve, szerinte olyankor idebent is pulóverben meg mackónadrágban kéne lenni..Én viszont télen is, amikor idebent vagyok, max egy hosszujjút veszek fel, meg egy cicagatyát, valamint egy vastag plüsszoknit vagy egy mamuszt, de még olyankor is veszekszik velem, hogy fázik, ha rám néz..

Miért kell ezt csinálniuk? Az a vicces amúgy, hogy anyámtól kb minden egyes nap megkapom, hogy ő ennyi idősen már gyereket szült és háztartást vezetett, én meg annyira hülye vagyok, hogy nem tudok az időjárásnak megfelelően sem öltözködni egyedül, meg főzni se tudok, meg semmit nem tudok csinálni.. De miért nem fogja fel, hogy főzni pl. épp miattuk nem tudok, mert nem engedik? És miért az időjárásnak megfelelően kéne öltözködnöm, miért nem az én komfortérzetemnek megfelelően? Ha úgy érzem, annyi ruha, amennyi rajtam van, elég, akkor miért kéne még egy plusz réteg ruhát is felvennem, hogy mire beérek az iskolába, -20°-ban is úgy le legyek izzadva, mint valami ló?..

2017. aug. 15. 22:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is volt ilyen, én kimentem az ajtón, beraktam a táskába oszt kész, szenvedjen a gyűrődésekkel :D

A rosszat főznek az itt is divat, főzz magadnak. Ha ízlik akkor edd meg, és ne törődj vele, hogy mit mondanak rá. Itt is divat, képtelen megsütni egy hasábkrumplit. Na először csináltam olyat, sikerült kivéve a hal, mert akkor "nekemmostazonnalodakellmennimertizé" és picit odaégett a hal. Jajj hogy én milyen rossz vagyok. Az nem bej ha az ő sültkrumplijából folyik az olaj mert hidegen teszi bele, vagy a rántotta is inkább leves :D

Csinálod tőle függetlenül oszt kész.

Ruha? Elteszed magadnak, akár kulcsra zárható helyre. Legjobb megoldás lesz elköltözni valahova pl koli :)

2017. aug. 15. 22:58
 2/17 anonim ***** válasza:
85%
A kérdésedre válaszova azért, mert hagyod.
2017. aug. 15. 23:07
 3/17 anonim ***** válasza:
43%
A szüleid idióta prolik...15 évesen saját akaratom van xd neked meg 19 évesen azt se engedik hogy főzz? Én 12 évesen azt csináltam a konyhába amit akartam...Beteges idióta szüleid vannak semmi értelem basszus... Sajnállak... Anyám nekem is ugat hogy öltözzek fel télen.. ő 3 pulcsiba meg 2 sálba ül a radiátor mellett... én meg boxerbe végigcaplatok a kövön mezítláb azt jön a kiégés xdd
2017. aug. 15. 23:11
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy tényleg, ne hagyd magad. Ilyenkor már nem kérni szoktak hanem bejelenteni. Én pl Sziasztok, mentem, majd jövök.
2017. aug. 15. 23:12
 5/17 anonim ***** válasza:
98%
Tanulsz? Dolgozol? Mindent el kéne követni, hogy elköltözz, csak hát amíg nincs elég jövedelmed hozzá, addig nem tudsz. Főzz magadnak, nekik ne. A többiben ne engedelmeskedj, nem fognak megverni. Tehetetlenek lesznek a tiltakozásoddal szemben, csak a szájuk (valójában pofájuk) nagy. Észre fogják venni, hogy nem hagyod. Ordítozni nem kell, csak simán nem venni tudomást róluk. Elmebajos szüleid vannak!
2017. aug. 15. 23:24
 6/17 A kérdező kommentje:
Én ezt nem merném megtenni :D Ha a barátnőimmel is megyek el itthonról valahová, fél óránként hívogatnak, hogy hol vagyunk, mit csinálunk épp, stb...Volt, hogy a barátnőm, aki a szomszéd utcában lakik, mondta, hogy aludjunk ott nála pár másik barátnőnkkel és anyámék akkor is felhívtak vagy 8-szor egy nap, és egyszer épp kint voltunk a kertben, ezért nem hallottam, hogy hívnak és amikor hazasétáltam kb másfél perc alatt, azzal fogadtak, hogy apám orrbavert és üvöltözni kezdett velem, hogy miért nem vettem fel a kib4szott telefont, már el se tudták képzelni, mi van velem...De mint írtam, másfél percre voltam a házunktól..
2017. aug. 15. 23:24
 7/17 anonim ***** válasza:
98%
Ha úgy megver, hogy nyoma marad, azonnal orvos, látlelet, rendőrségi feljelentés. Akkor is, ha jelentéktelen a sérülés. A brutalitást nem szabad eltűrni. (Csak halkan jegyzem meg, hogy bántalmazó szülői kapcsolatból bántalmazó párkapcsolatba fogsz menekülni, ha nem kerülöd ezt el tudatosan.)
2017. aug. 15. 23:27
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Költözz el, amint tudsz. Az nem segít, hogy találgatunk vajon miért hülyék. Az se segít, ha leírjuk, hogy bezzeg mi milyen önállóak voltunk, meg ne hagyd magad stb. Ha valaki így nő fel, az nem így megy, hogy egyik napról a másikra fellázad. Itt az egyetlen megoldás az, hogy elmégy úgy, hogy nem érnek el hozzád a hülyeségeikkel. Aztán vagy rájönnek a dolgokra, vagy nem, de majd te szabályozod, hogy mennyit mégy hozzájuk... Továbbtanulás, diákhitel, diákmunka, vagy munka más városban és több fiatallal együtt lakást bérelni stb. Hidd el, ennél már csak jobb lehet.
2017. aug. 16. 00:19
 9/17 anonim válasza:
84%
Engen már 9 éves koromban tanított édesanyám főzni és sose kellett kidobni meg semmi ilyesmi mert ott volt, segített és mindent szépen elmagyarázott. Az én anyukám is fázós még nyáron is vastag takaróval és pléddel alszik (az idei nyár nagyon meleg volt most pléd nélkül alszik) de ő csak megjegyzi, hogy hogy birok rövidujjúban lenni. Kicsit szólj vissza, hogy neked egyatalán nincs meleged, meg kérdd meg, hogy tanítson egy kicsit főzni. Vagy ha van egy jó barátnőd/barátod főzögessetek együtt. :)
2017. aug. 16. 00:26
 10/17 anonim ***** válasza:
83%

Mi az, hogy apád ORRBAVERT?! Megmondod szépen neki, hogy ha még egyszer megpróbál megütni, mész a rendőrségre és feljelented!

Ezen kívül veszel szépen egy önvédelmi gázsprayt is, és ha fenyegetően közeledik, a szemébe fújod aztán hanyatlököd.

Ha ordít anyád, akkor meg ordítsd le szépen.

Ha ki akarnak tenni a lakásból, akkor meg megmutatod nekik a lakcímkártyádat, hogy oda vagy bejelentve, nem tudnak kitenni. Ha mégsem engednek be, kihívod a rendőröket és megmutatod a lakcímkártyádat, és a rendőrök beengednek.

Ne legyél már ilyen puha, hogy engeded terrorizálni magad. Felnőtt vagy, akkor mész és oda, ahova akarsz, és olyan ruhában, ami neked tetszik.

2017. aug. 16. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!