Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kezelnek úgy mit egy 8...

Miért kezelnek úgy mit egy 8 éves gyereket? 17/f (hosszú)

Figyelt kérdés

17 éves srác vagyok. Szüleim (55-60, nem akarok pontos életkort megadni) van egy tesóm 28 éves fiú, jó ha látom 2x egy évben. Magyarorszagon lakunk, szlovákiaban van egy házunk amit nem értek hogy miért, de mindegy nem ez a lényeg. Szüleim munkanélküliek a koruk miatt. Na de a lényeg: Tegnap nagyon durván összevesztünk, ők el akartak menni Szlovákiába a házhoz de én itthon akartam volna maradni a barátnőmnél (16). Szerencsére nem tudnak róla, még. Úgy indokoltam meg hogy a barátaimmal szeretnék egy kicsit lenni. De persze nem engdték meg. Lehet azt gondolták hogy most csapok egy házibulit, de eszem ágában sincs házibulit csapni. Soha az életembe nem szívtam el egy szál cigit sem, alkol meg max egy sör volt. De néha úgy kezelnek mint egy kisgyereket. Képesek a nyít utcán lebaszni valami kis apróságért. Hetente legalább egyszer megkapom hogy hülye vagyok de fél óra múlva azzal jönnek hogy: bocsi nem így értettem.Amikor haza érek a suliból 4..5 óra anyám mindig azzal jön hogy tanuljunk együtt, ha meg nem azt csinálom amit mond akkor ordibalás lesz a vége. Képtelenek feldolgozni hogy 25k forintért vettem magamnak egy cipőt a saját pénzemből, hogy költök magamra, hogy nem a bolhapiacon veszem meg a cuccaim.

Most felévre becsúszott egy egyes most minden ismerősknek rokonnak ezzel jönnek hogy lusta, nem akarok tanulni. Anyámat még mondjuk meg is értem hogy nem tetszik neki mert neki az egész sulis évei után csak ötöse és négyese volt, de apám? Neki a 2es volt az átlag. Hétvégén sötédés elött otthon kell lennem mert elrabolnak (ELRABOL A BARÁTNŐM)

2 órára is alig akarnak itthon hagyni. Sajna nincs sok barátom. Meg azt vettem észre hogy kb úgy hetente nézik a fb adatlapom minden liket megnéz hogy ki likeolta a profilképem, minden egyes lányt megnéz.

Most nem rinyálni jöttem ide, de egy kicsit kezd elegem lenni

2017. febr. 8. 21:44
 1/1 anonim ***** válasza:
95%

Mondjuk az FB adatlapodat csak akkor tudják megnézni, ha bejelentkezve maradsz, vagy ismerik a jelszavadat. Szóval, te is tehetnél azért, hogy ne nézegessék.

A bukáson én is kiakadtam volna. Más kérdés, hogy ha a szülő figyeli a gyerek jegyeit, akkor nem szabad, hogy meglepetés érje.

Az anyukával való együtt tanulás nem szokott működni, de megértem, hogy a félévi bukás után ő nem bízza rád, mit és mennyit tanulsz.

Hogy sötétedés előtt haza kell érned, én is túlzásnak tartom, de nem tudom, ott milyen a közbiztonság.

A legszomorúbb az egészben az, hogy azt mondod: jobb, hogy még nem tudnak a barátnődről. Gondolom, akkor vele is sakkban tartanának, hogy nem mehetsz el randizni vele, ha ezt meg azt meg nem teszed, ha kapsz egy rossz jegyet stb.

"Hetente legalább egyszer megkapom hogy hülye vagyok de fél óra múlva azzal jönnek hogy: bocsi nem így értettem."

Ha csak hetente egyszer, az nem is vészes. Az, hogy utána bocsánatot is tudnak kérni, az külön elismerésre méltó.

A munkanélküliség miatt, gondolom, nehéz megélnetek, talán ezért is akadtak ki a cipődre. Meg úgy általában emiatt lehetnek feszültek és kiabálósak.

Szóval van, amiben tényleg túlzás, amiket csinálnak, de van, amiben korrektek ill. érthető a viselkedésük.

2017. febr. 8. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!