Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim...

Mit tegyek, ha a szüleim szinte életképtelennek tartanak?

Figyelt kérdés

Idén fogok felvételizni és kollégiumba akarok menni.Mindig is oda akartam,csak a helyszínek változtak.Semmiképp nem akarok itt maradni,itt nem érhetem el az álmaimat,na meg az iskolák se tetszenek,egyikbe sem mennék szívesen.Na de amint megemlítem jön a duma,hogy mit akarsz,úgyse vesznek fel,első nap sírva fogod magad hazahozatni,ha Erdélybe nem bírtad akkor ott se fogod(voltunk Erdélybe és ott nagyon nem bírtam,de nem a honvágy miatt,az osztálytársaimmal volt bajom),sose lesz belőled semmi,én figyeljem meg hogy végül maradok a városunkba lévő két szenny iskolába.

Eszem ágába nincs itt maradni,az összes osztálytársam odamegy és látni se akarom őket az iskola után.Az egyetlen dolog,amiért maradnék az a sportklub,ahová járok,de ha nincs egy normális iskola,akkor muszáj lesz elmennem egy másik városba.

Lehet,hogy ezek miatt el sem visznek nyíltnapra..Egyedül nem tudok menni,400 km-re van innen.Mit csináljak ilyen helyzetben?Hogy mutassam ki nekik,hogy komolyan gondolom?

2017. aug. 14. 21:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Bocsi, ha nem olyan titok megkérdezem hogy melyik suli ez? nem véletlen erdészeti?
2017. aug. 15. 20:46
 12/16 anonim ***** válasza:
Egyszerűen beadod a felvételidet a koliba, felvesznek, beköltözöl és bebizonyítod nekik, hogy nem vagy puhap*cs és nem szaladsz haza ríva 2 hét után.
2017. aug. 15. 21:51
 13/16 A kérdező kommentje:

11

Nem,a debreceni Kratochvil Károly,honvédelmi.:)

2017. aug. 16. 03:11
 14/16 anonim ***** válasza:

Most akkor én leszek az ördög ügyvédje. :-)

Mondjuk, hogy a szülők belemennek, vagy azt mondják, csinálj, amit akarsz, fel is vesznek, kolit is kapsz.

Mi lesz, ha tele lesz sok kis görccsel, nagyképű döggel, idióta osztálytársakkal? Úgy, mint Erdélyben?

Nem mondom, hogy így lesz, meg nyilván egy gimi más, mint általános iskola, de ezt a verziót végiggondoltad? Lelépsz 400 km-re, és rájössz, hogy pont ugyanolyan rossz, mint otthon.

Szerintem, ha ezt megválaszolod, és felvázolod a szülőknek, akkor máris sokkal közelebb leszel a megoldáshoz, mint most. :) Gondolom, ők is hasonlótól tartanak, és ott a messziben segíteni sem tudnak - csak ezt nagyon rosszul kommunikálják le, degradálnak téged segítség helyett, ami már önmagában több kárt okoz sajnos, mint az iskola.

Ha a fenti megvan, és még mindig marad a negatív hozzáállás, akkor állítsd őket kész helyzet elé: anya-apa, megvettem a két jegyet X dátumra a buszra nyílt napra, melyikőtök kísér el?

2017. aug. 16. 07:40
 15/16 A kérdező kommentje:
Ma is a mama megkérdezte anyut,hogy most tényleg elakarok menni?Erre anyám csak legyintett,aztmondta úgy se megy ez sehova,aztán mire mondtam volna valamit egyből terelte a témát.Nem igaz basszus hogy ennyire rosszul csinálok valamit,de hiába mondanám,hogy én bizony elmegyek,meg se hallgatnak.
2017. aug. 16. 21:06
 16/16 A kérdező kommentje:
#14-es,valamelyik kommentelő erre tökéletes választ írt.A biztos rossz és a lehet jó között van különbség.
2017. aug. 17. 03:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!