Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám terrorban tart, ver, és...

Anyám terrorban tart, ver, és állitja, hogy mentálisan beteg vagyok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Anyámmal soha nem volt fényes a kapcsolatom. De ahogy tini lettem azonnal durvábbra fordult minden. 15 éves vagyok. A suliban is jól teljesitek.

Régen sem volt jó az "anya-lánya" kapcsolat de egyre jobban elfajul. Elver ami éppen a keze ügyébe kerül:papucs, fa hajkefe,néptánc karakter cipő, iróasztali lámpa, helyesírási szótár, felmosó nyél. Amikor kicsi voltam mindig az ágy alá bújtam amikor megakart verni.de oda is bedugta a felmosó nyelét és azzal döfött gyomorszájon. Álltalában a verés oka az volt hogy hangosan sirva válaszoltam neki.

De most, az ok pl az volt,hogy főztem(igen magamra mert ő nem főz rám)és kiakart húzni egy fiókot ami előtt álltam és nem mentem arréb és fogta a basketball sapkám és rám sózott egyet. Vagy ültem a kanapén és imételgette hogy mentális beteg vagyok így hagyja hogy hulyeseget beszeljek. Ez igen rosszul esik mert napi szinten hallom. És mondtam, hogy én vagyok a mentális beteg aki ezt ismételgeti folyamatosan. És mellettem volt a lóvá tett sárkany vmi meseköny ami nem vékonyés akkorát csapott rám azzal. Ém se voltam rest hát megrúgtam. Mert tényleg fájt és ez volt az első dolog ami eszembe jutott. Hát meg jobban bedühödott lerántott a kanapérol és vegig rugdosott a foldon fogva a csuklom és belém mélyesztette az 5cm-s körmét. Nem szabadott volna megrúgnom mert van az a szabály hogy vérengző fenevadat nem bántunk mert csak dühösebb lesz. Több pszichológushoz jártam miatta. De amikor a pszicho doki megállapította hogy én egy értelmes egészseges gyerek vagyok nem hitte el. Sértőn beszél hozzám. Hogy engem soha nem fognak felvenni rendes gimnaziumba mikozben 4-5 jegyeim vannak. És hogy még szakiskolába sem vagyok való. A boltban is megfogott egy törülközőt és megcsapott vele. Fájt. És hangot is adtam neki. Körülöttünk a vásárlok néztek mint rozi a moziban. Anya meg: nem tudtam hogy fájni fog. És röhögcsélt. Emlékszem amikor jól elvert tiszta vörös(!!!)volt a feje és a körmével végig szántotta az arcát. Tehat igy végig huzta a körmeut a sajat fején. Akkor leesett hogy valami nem stimmel. De a családomban is feltűbt már másoknak ez a viselkeséd. Kérlek segitsetek ha van esetleg ilyennel tapasztalatotok ti mit csinaltatok vagy mit kell ilyenkor csinalni. (Remelem ezt senki nem tapasztalta meg) vagy ha szuleiteket kérdezitek meg es tudnak valamit tanácsolni. Kérlek kétségbe vagyok esve ettől a helyzettől. Normális válaszokat kérlek. Előre is köszönöm a segítséget!♡

2017. aug. 10. 11:39
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
9%

Itt budos:

"Több pszichológushoz jártam miatta. De amikor a pszicho doki megállapította hogy én egy értelmes egészseges gyerek vagyok nem hitte el. "

Ezt meg hogy? Melyik pszichologus allapitotta meg ezt a sok kozul? Es megis hogyan? Kiadott egy leletet errol? Akkor mit nem hitt el anyad? Analfabeta vagy mi?

Mondjuk ez utan az eloadas utan, tuti ilyet nem mondana rad egyik sem, akinek i,yen agyszulrmenyei vannak

Haggyad mar magad! Szanalmas kamu vagy!

A nagy leleplezonek meg uzenem, hogy akkor ezt mist benezte!

Csak azt nem ertem mi baja van a fiataloknak, hogy mind arrol fantazial, hogy anyja apja felvaltva veri meg terrorizaljaoket....sulyos gondok vannak itt keremszepen!

2017. aug. 10. 16:03
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Jah. Én is voltam pszichomókusnál anyám vitt el 12 évesen..

annyit mondtak fél óra után a gyereknek semmi baja csak békén kéne hagyni... ennyi volt.:D

2017. aug. 10. 20:46
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben azonnal a mennék a gyámosokhoz,mert inkább idegenek csesztessenek,mint a saját anyám.Egyszer fel is vehetsz suttyomban egy ilyen jelenetet és akkor már kijönnek hozzátok és legalább anyudat kiosztják.

Az én anyám is ilyen kritikus és idegenektől jobban fogadom a kritikát,mint tőle.

2017. aug. 10. 21:42
 24/35 anonim ***** válasza:
40%

13!

"az iskoláknak NINCS !!! gyermekvédelmi felelősük"

Hogy ki ír "butaságot", azt majd eldöntöd magad:

"94/11 MKM rendelet

6. §

(5) A gyermek- és ifjúságvédelmi felelős segíti az iskola pedagógusainak gyermek- és ifjúságvédelmi munkáját. A gyermek- és ifjúságvédelmi felelős feladata különösen:

a) az osztályokat felkeresve tájékoztatja a tanulókat arról, hogy milyen problémával, hol és milyen időpontban fordulhatnak hozzá, továbbá, hogy az iskolán kívül milyen gyermekvédelmi feladatot ellátó intézményt kereshetnek fel,

b) a pedagógusok, szülők vagy tanulók jelzése, a velük folytatott beszélgetés alapján megismert veszélyeztetett tanulóknál – a veszélyeztető okok feltárása érdekében – családlátogatáson megismeri a tanuló családi környezetét,

c) gyermekbántalmazás vélelme vagy egyéb pedagógiai eszközökkel meg nem szüntethető veszélyeztető tényező megléte esetén kezdeményezi, hogy az igazgató értesítse a gyermekjóléti szolgálatot,

d) a gyermekjóléti szolgálat felkérésére részt vesz az esetmegbeszéléseken,

e) a tanuló anyagi veszélyeztetettsége esetén kezdeményezi, hogy az iskola igazgatója indítson eljárást a tanuló lakó-, illetve ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál rendszeres vagy rendkívüli gyermekvédelmi támogatás megállapítása, szükség esetén a támogatás természetbeni ellátás formájában történő nyújtása érdekében,

f) az iskolában a tanulók és a szülők által jól látható helyen közzéteszi a gyermekvédelmi feladatot ellátó fontosabb intézmények (pl. gyermekjóléti szolgálat, nevelési tanácsadó, drogambulancia, ifjúsági lelkisegély telefon, gyermekek átmeneti otthona stb.) címét, illetve telefonszámát,

g) az iskola nevelési programja, gyermek- és ifjúságvédelemmel kapcsolatos feladatai keretében egészségnevelési, ennek részeként kábítószer-ellenes program kidolgozásának segítése, végrehajtásának figyelemmel kísérése; szükség esetén intézkedés megtételének kezdeményezése az iskola igazgatójánál, tájékoztatás nyújtása a tanulók, a szülők és a pedagógusok részére.

(8) Az óvoda, a kollégium vezetője vagy helyettese – ha nincs gyermek- és ifjúságvédelmi felelős – látja el a (4)-(5) bekezdésben meghatározott feladatokat.

39/D. §

(7) A képességkibontakoztató felkészítésben részt vevő tanuló haladását, fejlődését, illetve az ezeket hátráltató okokat az osztályfőnök és az érdekelt pedagógusok legalább három havonta értékelik. Az értékelésre meg kell hívni a tanuló szülőjét, a tanulót, a gyermek- és ifjúságvédelmi felelőst, indokolt esetben a gyermekjóléti szolgálat, a gyámhatóság, illetve a nevelési tanácsadó képviselőjét."

2017. aug. 11. 00:37
 25/35 anonim ***** válasza:
32%

16-osnak még, hogy ne legyen nyugtalan álma:

"A közoktatási intézményekben folyó gyermek- és ifj úságvédelemben közreműködő

különböző szereplők a pedagógiai eszközökkel való megelőzés, valamint a

gyermek- és ifj úságvédelmi rendszerhez tartozó intézményekkel való együttműkö-

dése során a tanulók veszélyeztetettségének megelőzése és megszüntetése érdekében

végzik tevékenységüket.

A gyermek- és ifj úságvédelmi esetek hatékony kezelése érdekében történő beavatkozások

megválasztásánál az együttműködő feleknek törekedniük kell az egymást

kiegészítő szolgáltatásaik összehangolására.

Ennek megvalósítása érdekében a közoktatási intézményekben feltétlenül

szükséges más segítő szakemberek alkalmazása mellett az iskolai gyermek- és ifjúságvédelmi felelősök alkalmazása és továbbképzése."

Szóval, hogy tudd:

Ha a tanuló az osztályfőnökhöz fordul, vagy a gyermekvédelmi felelős segítségét kéri, és az nem lép, hanem "kékszámot" ad a gyereknek, akkor nagyon megütheti a bokáját.

A gyermekvédelmi felelős munkát is aktív pedagógus látja el, azért plusz órakedvezményt kap, ami persze nem fedi a tényleges ráfordított időt, csak töredéke annak. Az ő feladata az is, hogy felmérje a hátrányos helyzetű tanulókat stb.

Ebbe ne menjünk bele.

Minden egyes általános és középiskolában van gyermek-és ifjőúságvédelmi felelős. Komoly szakmai továbbképzésen vesznek részt.

Kötelességük továbbítani a megfelelő főrumokra, intézményekhez a problémás eseteket, személyesen el kell járniuk a veszélyeztetett gyerekek érdekében:

az osztályfőnökkel, igazgató helyettessel, igazgatóval, a kerületi intézményekkel együttműködve.

2017. aug. 11. 00:47
 26/35 anonim ***** válasza:
Gyerek-gyerek, 24-25-ös, hát nem tudok tőled aludni, hiába szeretnéd, mert nemlétező rendeleteket kell keresgélnem! 11/1994-es MKM rendelet nincs, édesem! Nem tudom, honnan sikerült most előbányásznod! Az utódjában, a 20/2012-es EMMI rendeletben végignéztem mind a 25 előfordulását a "gyermekvédelmi" szónak, de egyik sem folytatódott úgy, hogy felelős. Második idézeteddel meg sikerült előhozakodnod egy 2007-es, a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet (vagyis sóhivatal) által kiadott módszertani segédletettel, komoly képesség kellett hozzá, az igaz. Csak azt nem tudom, hogy miből gondolod, hogy ez a 2007-es segédlet egy 2017-es jogszabály!
2017. aug. 11. 01:54
 27/35 anonim ***** válasza:

Az említett 39/D paragrafusodat már meg is találtam, ámbátor sajna az ma a 172-es paragrafus nevet viseli, és így szól a részlet: "Az értékelésre meg kell hívni a tanulót, kiskorú tanuló esetén a tanuló szülőjét, indokolt esetben a gyermekjóléti szolgálat, a gyámhatóság és a nevelési tanácsadó képviselőjét." Vagyis gyermekvédelmi felelős egy szál se!

A kérdezőtől bocsánat az off-topic-ért, van neki nagyobb baja is, mint a mi vitánk, én viszont utálom, ha hülyének néznek.

2017. aug. 11. 02:11
 28/35 anonim ***** válasza:

25-ös én tudom /16-os vagyok/, nem ezért írtam hanem mert valaki kamunak minősítette a kérdezőt amikor kékszámról beszélt..!! Nyilván van gyermekvédelem én azt javasolnám a védőnővel vegye fel a kapcsolatot van a suliban is, NEKI kötelessége jelezni a gyermekvédelmi szolgálat felé!!!!

Fordulhat gyámügyhöz is ...akár..bár ilyen esetben akár nevelőintézetbe is kerülhet ami szintén nem leányálom..

De így nem maradhat..

2017. aug. 11. 09:08
 29/35 A kérdező kommentje:
És ha szólok a védőnőnek. És mondjuk intézetbe akarnak adni van olyan lehetőség hogy közeli családtagokhoz kerüljek? Unokatesók nagyszülő szóba jöhet?? Mindenkinek meg a zöld kéz. Köszönöm hogy jó tanácsokat adtatok. Tényleg;)
2017. aug. 11. 15:33
 30/35 anonim ***** válasza:

Igen, mindenképpen környezettanulmányt stb. végeznek gondolom..kétlem hogy nevelőintézetbe kerülnél!! :)

Puhatolózd ki tényleg egy tanár lenne jó erre a célra..vagy a gyerekorvos!!..ahová jársz...neki kötelessége is szerintem jelenteni ha nyomokat lát..:(....kérdezd meg mikortól kell átjelentkezned a felnőttorvoshoz jó ürügy pl.!

2017. aug. 11. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!