Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám terrorban tart, ver, és...

Anyám terrorban tart, ver, és állitja, hogy mentálisan beteg vagyok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Anyámmal soha nem volt fényes a kapcsolatom. De ahogy tini lettem azonnal durvábbra fordult minden. 15 éves vagyok. A suliban is jól teljesitek.

Régen sem volt jó az "anya-lánya" kapcsolat de egyre jobban elfajul. Elver ami éppen a keze ügyébe kerül:papucs, fa hajkefe,néptánc karakter cipő, iróasztali lámpa, helyesírási szótár, felmosó nyél. Amikor kicsi voltam mindig az ágy alá bújtam amikor megakart verni.de oda is bedugta a felmosó nyelét és azzal döfött gyomorszájon. Álltalában a verés oka az volt hogy hangosan sirva válaszoltam neki.

De most, az ok pl az volt,hogy főztem(igen magamra mert ő nem főz rám)és kiakart húzni egy fiókot ami előtt álltam és nem mentem arréb és fogta a basketball sapkám és rám sózott egyet. Vagy ültem a kanapén és imételgette hogy mentális beteg vagyok így hagyja hogy hulyeseget beszeljek. Ez igen rosszul esik mert napi szinten hallom. És mondtam, hogy én vagyok a mentális beteg aki ezt ismételgeti folyamatosan. És mellettem volt a lóvá tett sárkany vmi meseköny ami nem vékonyés akkorát csapott rám azzal. Ém se voltam rest hát megrúgtam. Mert tényleg fájt és ez volt az első dolog ami eszembe jutott. Hát meg jobban bedühödott lerántott a kanapérol és vegig rugdosott a foldon fogva a csuklom és belém mélyesztette az 5cm-s körmét. Nem szabadott volna megrúgnom mert van az a szabály hogy vérengző fenevadat nem bántunk mert csak dühösebb lesz. Több pszichológushoz jártam miatta. De amikor a pszicho doki megállapította hogy én egy értelmes egészseges gyerek vagyok nem hitte el. Sértőn beszél hozzám. Hogy engem soha nem fognak felvenni rendes gimnaziumba mikozben 4-5 jegyeim vannak. És hogy még szakiskolába sem vagyok való. A boltban is megfogott egy törülközőt és megcsapott vele. Fájt. És hangot is adtam neki. Körülöttünk a vásárlok néztek mint rozi a moziban. Anya meg: nem tudtam hogy fájni fog. És röhögcsélt. Emlékszem amikor jól elvert tiszta vörös(!!!)volt a feje és a körmével végig szántotta az arcát. Tehat igy végig huzta a körmeut a sajat fején. Akkor leesett hogy valami nem stimmel. De a családomban is feltűbt már másoknak ez a viselkeséd. Kérlek segitsetek ha van esetleg ilyennel tapasztalatotok ti mit csinaltatok vagy mit kell ilyenkor csinalni. (Remelem ezt senki nem tapasztalta meg) vagy ha szuleiteket kérdezitek meg es tudnak valamit tanácsolni. Kérlek kétségbe vagyok esve ettől a helyzettől. Normális válaszokat kérlek. Előre is köszönöm a segítséget!♡

2017. aug. 10. 11:39
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
38%

Gyermekvédelem, családsegítő központ.

(Amúgy gyakorold az igekötős igék helyesírását, mert azzal hadilábon állsz.)

2017. aug. 10. 13:32
 12/35 anonim ***** válasza:
13%

"Az oszt.főmnek szoltam de ő is csak valami kékszámot adott meg ahol panaszkodhatok es meghallgatnak."

Innen bűzlik a történet.

Ugyanis az osztályfőnök kötelessége:

a cslaádlátogatás

az iskola gyermekvédelmi felelősének a tájékoztatása

az iskola igazgatóhelyettesének és igazgatójának a tájékoztatása

a iskola továbbítja a családvédelmi szolgálatnak.

Tehát vagy nem tesz eleget a hivatali kötelességének, és ezért, ha téged bármi maradandó sérülés ér, akkor még börtönbe is kerülhet.

Ne kamuzz lehetőleg!

2017. aug. 10. 13:38
 13/35 anonim ***** válasza:
88%
Zöldségeket beszélsz, tizenkettes! Az osztályfőnöknek NEM !!! kötelessége a családlátogatás, manapság már nem is nagyon szokás,(ha ragaszkodsz hozzá, hogy márpedig de: előtted a pálya, várom a jogszabályt, amiben ennyire biztos vagy) az iskoláknak NINCS !!! gyermekvédelmi felelősük (ez ügyben nyugodtan panaszt tehetsz a miniszternél), a hatóságok értesítése veszélyhelyzetben valóban kötelességük, de a tanár ezt bizonyára nem érzékelte annak, és NEM zárnak börtönbe valakit ilyen mértékű kötelességmulasztásért, mert még akkor se feltétlenül, ha konkrétan vér folyik. Még az elkövetőt se, nemhogy azt, aki csak elmondásból tudott róla.
2017. aug. 10. 13:49
 14/35 anonim ***** válasza:
32%
Utolsó, de van gyerekvédelmis tanár az iskolában, anyám 2 éve ment nyugdíjba, 20 évig ő volt a gyermekvédelmis kapcsolattartó a gyámügy és a családsegítő felé
2017. aug. 10. 14:08
 15/35 anonim ***** válasza:
Van olyan hogy Kék Vonal, amúgy..
2017. aug. 10. 14:34
 16/35 anonim ***** válasza:

13#-as van, ahol ezen dolgoznak azért, hálisten!!!!

[link]

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány munkatársainak hitvallása: „Elsődleges feladatunk a gyerekek és fiatalok meghallgatása, a bajba jutott gyerekek segítése. Azon dolgozunk, hogy az ENSZ definíciója szerinti gyermeki jogok megvalósuljanak Magyarországon. Küldetésünknek érezzük, hogy a gyerekekkel kapcsolatba kerülő felnőttek a gyerekek mindenek felett való érdekeit képviseljék. Legfőbb értékeink a gyerekközpontúság, a bizalom, az együttműködés, és felelősség.

A harmonizált európai hívószámokon elérhető a 116 111 Lelkisegély-Vonala, és a 116 000 Eltűnt Gyerekek Vonala. Mindkét számunk ingyenesen, az egész országból, anonim módon hívható. 2009 április 1-je óta a Safer Internet Plus Program keretében működtetjük a 116 111-es számon a Kék Vonal Internet Helpline-t is, ahol fogadjuk az internetbiztonsággal kapcsolatban telefonálók kérdéseit.

2017. aug. 10. 14:45
 17/35 anonim ***** válasza:
"A gyerekek megoszthatják örömüket, bánatukat, tanácsot kérhetnek egy nehéz döntési helyzetben, feltehetik kérdéseiket például a lelki egészséghez, párkapcsolatokhoz, szexualitáshoz, internetbiztonsághoz kapcsolódóan, fordulhatnak hozzánk, ha veszélyben, nagy bajban vannak, és azonnali segítségre szorulnak."
2017. aug. 10. 14:49
 18/35 anonim ***** válasza:

...amúgy meg igen, pl. a védőnőnek is kötelessége!!! továbbítania a családvédelmi szolgálat felé ha panasz érkezik, sajnos tudom miről beszélek...:(

higgyétek el aki ebben él annak sajnos! természetes lesz egy idő után....a stresszt is megszokod, az emberi elme csodálatos tud lenni.. Ha már az emberek sz..rok körülöttünk...mennyi ilyet olvasni itt a gyakorin úristen!

Kétlem hogy valaki kitalálná ha csak 10-ből 2 igaz már érdemes segíteni és kell is..

:(

2017. aug. 10. 15:02
 19/35 anonim ***** válasza:

ez vagy tanult viselkedés vagy örökletes idiotizmus. amint teheted, húzz el otthonról. mást nem tudok mondani. vagy fel is jelentheted.

28/N

2017. aug. 10. 15:37
 20/35 anonim ***** válasza:
14-es, két éve még volt gyerekvédelmis, de azóta megszüntették, mert vagy pénzt vagy óraszámkedvezményt kéne nekik adni, de arra nem szánnak.
2017. aug. 10. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!