Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mentálisan beteg nő miért szül?

Mentálisan beteg nő miért szül?

Figyelt kérdés

Édesanyám is az. Nem szeretném részletezni a gyerekkorom. De sokszor eszembe jut jobb lett volna mondjuk nagyszülőknél vagy nevelőszülőknél felnőni. Apám egy agresszív alkoholista, elváltak. Nem élek egyikkel sem.

Jó tudom. Kell a gyerek biztos mindenkinek, de anyukám akkoriban is tisztában volt azzal hogy vele nincsen minden rendben. Mégis két gyereket szült. Testvéremet nem jellemezném. Nő léttére olyan amilyen. Inkább kerülendő. Én nagyon rossz idegrendszert örököltem. Benne vagyok már a korban de ezt tovább örökíteni nem szeretném, pedig az anyagi háttér adott lenne, párom is van, szeretjük egymást.

Sokszor olvasok mentálisan beteg anyákról itt. Gondolom ők sem hirtelen lettek betegek, hanem már alapból így születtek.

2017. jan. 3. 14:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%

Hát ha mentálisan beteg, akkor nyilván nem tudott felelősségteljesen dönteni a gyerekvállalás témakörében.

De mondjuk sokan nem alkalmasak rá, akkor sem, ha nem mentálisan betegek :)

2017. jan. 3. 14:57
 2/13 anonim ***** válasza:
94%
Az 1-es mindent elmondott.
2017. jan. 3. 14:59
 3/13 anonim ***** válasza:
30%
Az is lehet, hogy mellette van annyi értéke, amivel ezt kompenzálni tudja.
2017. jan. 3. 15:01
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen ezt tudom. Értem is. De pl. Anyukám sokszor elmondta nekem azt, hogy mikor terhes volt tudta nincsen minden rendben mert állandóan ideges, más egyéb jellegű betegsége is volt előtte. Szóval ezért nem értem az ilyen embereket.
2017. jan. 3. 15:01
 5/13 anonim ***** válasza:
56%
Mivel az emberben elég nagy a vágy,hogy utódokat nemzzen (egyik legősibb evolúciós késztetés,az élet fennmaradásának feltétele),ez simán elnyomja a környezeti tényezőket pl. hogy csóró vagy beteg az illető.És ha belegondolsz ez így is van jól,még ha ezt egyénileg,a te szemszögedből ez nem is úgy tűnik.
2017. jan. 3. 15:15
 6/13 anonim ***** válasza:
12%

Attol hogy anyad hulye ez nem mentalis betegseg.

Ideges ideggyenge ember a fusztralsagtol ilyen mert ocska az elet amit maga rendezett be.

2017. jan. 3. 15:25
 7/13 anonim ***** válasza:
16%

De másnál meg más nincsen rendben. Szóval lehet nem onnan is nézni, hogy valami fontos hiányzik és ezért nem, hanem valahogy az egészet egyben mérlegelni.

Ebből, amit írsz egy egész felelős embernek tűnsz, aki képes lemondani is, szóval lehet mégsem akkora tragédia a történet.

2017. jan. 3. 15:26
 8/13 anonim ***** válasza:
63%
Kevés az olyan ember, akit valamilyen szempontból nem kúrnak el a szülei. Mindenki eleve úgy áll neki gyereket nevelni, hogy nincs benne tapasztalata. Az egészet ott tanulja és nem lehet semmit visszacsinálni.
2017. jan. 3. 15:28
 9/13 anonim ***** válasza:
87%

Azért szül, mert ezt hallja a környezetétől, mindenhonnan. Hogy ez a legnagyobb öröm az életben.

Nekem apai ágról való az "áldás", apám is beteg volt, csak Magyarországon ezt elintézik azzal, hogy "majd összeszedi magát".

Ja, jól összeszedte magát, öngyilkos lett.

Itthon nem hisznek az emberek a szülés utáni depresszióban sem.

Szóval mit is várunk?

Amúgy nekem a nővérem örökölte a dolgot, nem egyszer volt öngyilkossági kísérlete (stb.), és ennek ellenére tolják neki a "jaj ha gyereked lesz, más lesz, minden jó lesz" dumát. :D Abszurdum.

2017. jan. 3. 15:48
 10/13 anonim ***** válasza:
91%

Bírom, hogy ilyenkor mindenki ezen az állásponton van, más kérdéseknél meg ha valaki kijelenti, hogy ő nem tartja magát erre alkalmasnak, akkor jönnek az ősanyák meg ősapák lehányni, hogy önző meg értéktelen.

Álszent egy téma.

2017. jan. 3. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!