Mentálisan beteg nő miért szül?
Édesanyám is az. Nem szeretném részletezni a gyerekkorom. De sokszor eszembe jut jobb lett volna mondjuk nagyszülőknél vagy nevelőszülőknél felnőni. Apám egy agresszív alkoholista, elváltak. Nem élek egyikkel sem.
Jó tudom. Kell a gyerek biztos mindenkinek, de anyukám akkoriban is tisztában volt azzal hogy vele nincsen minden rendben. Mégis két gyereket szült. Testvéremet nem jellemezném. Nő léttére olyan amilyen. Inkább kerülendő. Én nagyon rossz idegrendszert örököltem. Benne vagyok már a korban de ezt tovább örökíteni nem szeretném, pedig az anyagi háttér adott lenne, párom is van, szeretjük egymást.
Sokszor olvasok mentálisan beteg anyákról itt. Gondolom ők sem hirtelen lettek betegek, hanem már alapból így születtek.
"családom":
Anyám agresszív idegbeteg
Apám agresszív skizofrén
Nővérem agresszív skizofrén idegbeteg
Voltam mentálisan beteg fiatal lány, mentálisan beteg anyával. Leírom neked a személyes tapasztalataim.
1, hogy a nagy többség nem születik mentálisan betegnek, általában a legtöbb ilyen probléma egyéni trauma hatására alakul ki (nálam is pl.). Olyan előfordulhat viszont, hogy ha mondjuk a szülő szorongó, a gyerek azt látja, hogy ez normális, és mindenen aggódni "kell", és maga is szorongóvá válik.
2) Mentális betegség és mentális betegség között is van különbség. Anyám pl. nárcisztikus, ami rám nézve kb. azt jelentette, hogy elnyomott és visszaélt a felsőbbrendűségével, hogy ezzel növelje az egóját. Én ezt úgy éltem meg, hogy anyám nem szeret és nem támogat. Mellette még egy csomó negatív viselkedésmintát tanultam tőle. Nekem olyan betegségeim voltak, amivel nem ártottam senkinek, csak magamnak. De ezt eltanulhatta volna tőlem a gyerek, ha akkor lett volna.
3) Fontos, hogy mennyit tesz a nő a mentális betegség ellen. Anyám pl. továbbra is azt hiszi, hogy ő mindent jól csinál, és minden az én hibám. Én a gyógyulásom érdekében évekig jártam pszichoterápiára, szedtem gyógyszereket, teljesen beleástam magam a pszichológiába, önismeretbe, új kapcsolatokat alakítottam ki, kihívásokba kezdtem bele, most is még eljárok pszichológushoz és egy önsegítő csoportba, hogy a rossz viselkedésmintáktól megszabaduljak. Asszem, van egy kis kontraszt.
4) A mentális betegek is ugyanúgy emberek. Anyám pl. azért vállalt engem, mert 27 volt (anno ez elég öreg volt első gyerekhez), és hát a társadalom szerint kellett. Én meg azért szeretnék majd gyereket vállalni, mert alapból gondoskodó típus vagyok, és imádom a gyerekeket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!