Szülők mit szólnátok?

Figyelt kérdés
Kiderülne a lányotokról hogy terhes, megakarná tartani a babát, de a barátjával már nincs együtt, és nem is hajlandó szóba állni a lánnyal.
2017. aug. 8. 12:04
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
80%
Attól, hogy hány éves a lány. Ha 17-18, akkor nem kéne megtartani. Ha 25, akkor igen.
2017. aug. 8. 12:18
 2/34 A kérdező kommentje:
19 éves
2017. aug. 8. 12:20
 3/34 anonim ***** válasza:
82%
És megvan hozzá a szükséges anyagi háttér? Egyedül is el tudja látni és fel tudja nevelni a gyereket, ha megszüli? Van külön lakása, ahol élhetnének? Vagy a szülő nyakára tervezné szülni?? Azért ezek elég lenyeges dolgok.
2017. aug. 8. 12:23
 4/34 anonim ***** válasza:
72%
Én megpróbálnék észérvekkel hatni rá, elmagyaráznám, milyen nehéz a gyereknevelés, milyen nehéz lesz úgy egy normális párt találnia, hogy valaki másnak (ráadásul egy ilyen suttyónak) a gyermekét neveli (alapból nem könnyű normális párt találni, hát még ha semmi ideje nincs az embernek, mert gyereket nevel épp). Őszintén, mindent bevetnék, attól kezdve, hogy akkor viszont tessék innen elköltözni, és egyedül boldogulni, TÉNYLEG MINDENT (elmagyaráznám, hogy ettől nem fog a párja visszajönni, vagy ha meg is teszi, nem menti meg a kapcsolatukat, hogy MENNYIRE nehéz és sok áldozattal jár a gyerekvállalás, hogy milyen öröm az, amikor valaki olyannak szülsz, aki megérdemli, szeret és támogat az első perctől az utolsóig, és STBSTB ami csak eszembe jut), de ha sehogy sem sikerülne meggyőznöm, akkor megmondanám neki, hogy habár az egész életét megpecsételi, én akkor is szeretem, de nem fogok helyette szenvedni, a gyerek 100%ban az ő felelőssége. Aztán tartanám magam ehhez, de próbálnám támogatni, amennyire bírom... nehéz. Mert sajnos az ő élete, nem rángathatod el abortuszra, nem lökheted le egy lépcsőről... Nagyon nehéz, de van egy pont, ami után nem tudsz mit tenni, csak beletörődni.
2017. aug. 8. 12:33
 5/34 anonim ***** válasza:
76%
Nem nagyon örülnék a hírnek, mert a lányomat nem arra nevelem ,hogy amíg nem tudja magát eltartani, nem él külön, addig gyereket csináljon. Vannak védekezési módszerek, nem véletlenül. Azonban, ha mégis a lányom ezzel állítana be, nem kényszeríteném arra, hogy vetesse el, mert én nem tartom jó ötletnek az abortuszt.. Ha megállapítható, hogy a gyermek egészséges lenne, nem gondolom ,hogy el kellene vetetni én ezt gyilkosságnak tartom, szerintem a lányom se viselné jól, és lelki ismerete nem egész életében gyötörné, amit a lányomnak nem akarok! Ahogy lehetősége lesz, elköltözik, albérletbe, vagy ahova tud, és folytatja a gyermeke nevelését nélkülem. De amíg sz@.rban van én nem hagyom cserben! :)
2017. aug. 8. 12:59
 6/34 anonim ***** válasza:
33%

59os ja nagyon szeretheted ha kidobással fenyegeted.. .ha ilyen anyám lenne inkább mennék anyaotthonba vagy a híd alá de a közeledbe többet nem az is biztos, akkor se ha öregkorodra majd magadnak cserélheted a használt pelenkádat mert ezek után rád nem nyitnám többet az ajtót, és az unokádat se láthatnád akárhogy könyörögnél.

Az meg hogy nehéz párt találni gyerekkel, ez függ az új pártól. Anyukámnak sikerült, apám helyett apám a férje. Barátnőmnek is sikerült, az ő barátja a kislány egy éves kora óta van velük és sajátjaként szereti, barátnőm lediplomázott, majd mesterképzésre járt, saját lakást vettek, és szeretetben élnek.

2017. aug. 8. 13:13
 7/34 anonim ***** válasza:
45%
Elmondanám a gondolatai a dologról, meg, hogy én milyen segítséget tudok vállalni, és mit nem. A döntés 14 éves kor felett az övé, nem az enyém.
2017. aug. 8. 13:15
 8/34 anonim ***** válasza:
72%

Felnőtt ember, azt csinál, amit akar. Nyilván van megfelelo vegzettsege, munkája, megfelelő anyagi háttere, önálló lakasa/alberlete. Sok sikert hozzá, örülök majd az unokanak.

Ha a terv az, hogy nulla vegzettseggel, munka, jövedelem nélkül az en nyakamra kíván szülni, azt már feljtheti is el

2017. aug. 8. 13:49
 9/34 anonim ***** válasza:
55%
Ez egy nehéz döntés,de ha meg akarná tartani támogatnám.
2017. aug. 8. 13:57
 10/34 anonim ***** válasza:
88%

6!

Tehát véleményed szerint ugrálni kellene az örömtől, hogy jaj de jó, az épphogy felnőtt gyerekem szül egy gyereket a semmire? Hogy mondjuk egy átlagos családot tekintve majd ott lesz egy szobában a síró csecsemővel, mikozben en meg az apja mondjuk hajnalban járunk dolgozni? Hogy igaz, hogy hárman is nehezen élünk meg, de persze, majd ebből még eltartunk egy csecsemőt? Esélyes, hogy hosszu évekig, mert nem valószínű hogy 19 évesen érettségin kívül más vegzettsege is lenne a gyereknek és majd kapkodnanank utána a munkáltatók?

2017. aug. 8. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!