20 éves vagyok, még otthon lakom. Egy pozitív mondata nem volt még hozzám.
Ha segítek neki az a baj, ha nem akkor az. Panaszodik hogy nem főzök, de ha én csinálom akkor csak leszólja (mindenki másnak ízlik)
Folyton dolgozok suli mellett, nyáron végig, hogy ellássam magam, szerinte csak elszórom a pénzt. Egyszerüen bármit mondok neki leszól, kritizál, nem lehet vele megosztani semmit.
Próbáltam már beszélni vele, hogy nekem ez mennyire rossz, semmit nem értem vele, csak annyit mondott én vagyok a bunkó.
Az ilyenekkel az a baj, hogy nem elégedettek az életükkel és azt akarják, hogy te se legyél.
2017. aug. 7. 21:01
3/11 anonim válasza:
20 éves korodban már ne rágódj azon, hogy miért nem szeret. Már persze, ha valóban erről van szó. Mert azt nyilván nehéz elfogadni és úgy felnőni, hogy a gyerek soha nem kap igazi szeretetet, ai egy bensőséges biztonságérzetet ad. Azt is tudomásul kell venni közel felnőtt korban, hogy vannak emberek, akik képtelenek a gyengédségre, mert ők sem kaptak annak idején és nem tudják, hogy hogyan kell azt megadni és kifejezni.
Ha meg anyád mellett nincsen társ és kénytelen szembenézni az egyedülléttel és a közelgő magára maradottsággal, akkor még szomorúbb a helyzet.
2017. aug. 7. 21:14
4/11 A kérdező kommentje:
mindig azt mondja, ő nem szeret ölelkezni, puszilkózni. A bátyámmal egyáltalán nem ilyen, látszik rajta hogy szereti.
2017. aug. 7. 21:18
5/11 anonim válasza:
utálom az ilyeneket.. hagyd ott amint lehet. költözz el. majd vagy megbánja amit csinált és visszasír vagy nem. lehet ő is abban él hogy csak a fiú gyerek áldás. de legszívesebben megkövezném az ilyeneket.
2017. aug. 7. 21:35
6/11 anonim válasza:
Én 40 vagyok, és kiskamasz korom óta nyomaszt az anyàmmal való viszonyom és a rengeteg negatìv dolga velem kapcsolatban. Màr feleség és anyuka vagyok, és most eszmélek, de csak aprànként, hogy milyen is ő valójában. Most nemrég olvastam a neten Susan Forward: Mérgező szülők c. könyvéről, meg is rendeltem és olvasom. Ajánlom Neked is! Sajnos vannak ilyen szörnyű negatív emberek, akik gyerekkori sérüléseik miatt nem képesek (normálisan) szeretni. Egy a lényeg: MAGADAT NE HIBÁZTASD! Nyugodtan kérj segítséget (pl. ingyenes pszichológiai szakszolgálat)!! Bárcsak én is 20 évesen rájöttem volna, hogy nem képes szeretni, nem lett volna ennyi romboló párkapcsolatom és rossz kör az életemben!
2017. aug. 7. 22:10
7/11 anonim válasza:
(Előző vagyok) Szóval hajrá! Előtted az élet, hidd el, klassz, szeretni való ember vagy, akinek az anyja történetesen érzelmi szegény, de TE még lehetsz totál más!! Én is kb mindent máshogy csinálok :-)
2017. aug. 7. 22:12
8/11 anonim válasza:
Az anyád egy lelki roncs, az ilyen szülő arra játszik, hogy semmitérőnek érezd magad, és ne állj a saját lábadra, maradj vele, és rohadj meg mellette, amíg ő él. Lehet, hogy nem tehet róla, valószínű, hogy ő is így nőtt fel. Rajta már nem tudsz segíteni, de magadon igen, viszont ne menekülj tőle mindenáron, ne költözz el csak azért, hogy őt ne kelljen elviselned! Keményítsd meg a szívedet vele szemben, tudatosítsd benne, hogy nem érdekel a véleménye, mutass neki tükröt, és legyél valóban bunkó! Ő is az.
2017. aug. 7. 23:02
9/11 anonim válasza:
Minél kevesebb érintkezés. Sok sikert. Simán lehet valakit totálisan ignoeálni, hiába élsz vele egy lakásba.
2017. aug. 8. 16:37
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, megpróbálom megfogadni a tanácsotokat. ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!