Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért erőlteti apám a vezetést...

Miért erőlteti apám a vezetést, ha én nem akarom?

Figyelt kérdés

Eleve nem akartam jogsit, de rám erőltették. Azóta pedig MINDEN NAP téma, hogy miért nem vezetek? Vezessek már. Nagyon jó dolog. Miért nem akarok?

Minden nap elmondom, hogy azért, mert félek a többi közlekedőtől. Néha a párommal ha akarunk menni valahova, ahol megoldható kertek alatt ahol nem jár senki, akkor vezetek, vagy lezárt pályán, és ott tök szeretem.... de ha el kell menni boltba, átmenni valakihez, vagy bárhova eljutni, akkor eszemben sincs kocsiba ülni, vonattal busszal vagy bicajjal indulok el... párommal ahányszor autóba ülünk, 2-3 veszélyes helyzetet mindig látunk: indokolatlanul satuféket nyomók, kanyarban előzők, száguldozó motorosok, emberek akik bevágnak elénk index nélkül, vagy bejönnek elénk a körforgalomba úgy, hogy el se néznek balra..... stb! És ezek mindennaposak! A héten akarunk már kamerát venni a kocsiba, hogy hátha történik valami! Eddig megúsztuk annyival, hogy egyszer begurultunk az árokba szemből előző miatt, de ki tudja mi lesz még?

Miért akar engem kiküldeni ezek közé? Miért lenne jó neki ha balesetem lenne? Miért nem érti meg, hogy FÉLEK?

Már próbáltam vele beszélni, de csak mondja tovább, hogy vezessek.

Komolyan emiatt a baromság miatt nem lehet vele többet jó viszonyom?

Mit csináljak vele??

2017. aug. 7. 16:38
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
48%
Magyarországon is van egy csomó hely, ahová csak tömegközlekedéssel szinte lehetetlen eljutni. Ha vezetsz, akkor könnyebb.
2017. aug. 7. 17:08
 12/39 anonim ***** válasza:
34%
Persze, sajnos tényleg rengeteg hülye van, ez vitán felül áll. De ezt nem lehet mindig kikerülni. Ennyi erővel vontok is kisiklanak, busz balesetek is rengetegszer vannak. Nem élheted az életed rettegésben.
2017. aug. 7. 17:08
 13/39 A kérdező kommentje:

Eddig mindenhova sikerült eljutnom tömegközlekedéssel, vagy úgy, hogy más vezetett. Úgy nem félek autóban.

Tudom hogy vannak vonat meg buszbalesetek, de nem félek ezektől, meg autóbalesettől se, ha utasként vagyok ott.

2017. aug. 7. 17:13
 14/39 A kérdező kommentje:

Ha szemből kanyarban előznek, akkor mehetek én akármilyen normálisan, semmit nem befolyásol. :(

2017. aug. 7. 17:14
 15/39 anonim ***** válasza:
18%
Ebből pedig egyértelműen látszik, hogy ez nem racionális, csak egy fóbia, amit le kell küzdeni. Ha más vezet, akkor mennyivel vagy jobban védve a hülyéktől? Elárulom, hogy a legkevésbé biztonságos ülés az anyósülés.
2017. aug. 7. 17:20
 16/39 A kérdező kommentje:

Tudom, de a párom, meg a szüleim, meg mások már vezetnek egy ideje, és elkerültek már pár ilyen idiótát, tudják, mit kell csinálni. Én meg nem.

Mondjuk nem az volt a kérdés, hogy miért jó autót vezetni, hanem hogy mit csináljak apámmal.......

2017. aug. 7. 17:28
 17/39 anonim ***** válasza:
26%
Majd ha már te is vezetsz egy ideje, akkor majd te is tudni fogod. Ilyen egyszerű.
2017. aug. 7. 17:30
 18/39 anonim ***** válasza:
86%

az oké hogy jó dolog a vezetés, de ha te nem akarod akkor nem fogsz szeretni vezetni sem!

anyukám is így volt vele régebben, apa erőltette rá hogy tegye le a jogsit...nagy nehezen letette, de soha nem vezetett, mert nem szeretett!!

ezért felesleges letenni a jogsit, mert ugyse fogsz vezetni, ugy meg nem jó voltán mögé ülni, hogy "juj de szar utálom..."

én pl imádok vezetni, a világ egyik legjobb dolga :)

24L

2017. aug. 7. 17:33
 19/39 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező, csak a TE döntésed, hogy vezetsz-e vagy nem. Ha nem akarsz, mondd meg apádnak, hogy nem, és kész, és tartsd is magad ehhez, ennyi.
2017. aug. 7. 17:56
 20/39 anonim ***** válasza:
16%

18 éves lány vagyok, apukám is nagyon akarta már a tavalyi szülinapom után, hogy menjek vezetni. Mondom suli időben nem majd nyáron. Most nyáron mindig ha mentem kreszre, mindig úgy mentem oda, hogy miért kell ez nekem? akarom én ezt egyáltalán, vagy csak azért, hogy apám leszálljon rólam. Kreszen figyeltem, közben voltak ott ismerősök is meg van akivel azóta még jobban el vagyok, a kresz meg az elsősegély is elsőre sikerült, boldog voltam, hogy lett egy sikerélményem. Az első vezetés előtt nagyon izgultam, még sosem vezettem, de az oktatóm is jó fej, segít, nem ordít le, ha vmit nem tudok. Én örülök, hogy "erőltette". Mondd meg apukádnak, hogy ezektől félsz, de azt mondja ez hülyeség, vagy finnyás vagy. És ez igen, fóbia, kiskorodban nem volt ezzel kapcsolatban rossz élményed? Én inkább azért "félek", mert bennem van egy olyan tudat, hogy felnövök és megmondom őszintén, nem akarok felnőni :D

És egy kis megmosolyogtató is legyen: https://www.youtube.com/watch?v=ZULbfC1_B1U

2017. aug. 7. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!