Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hibáztatható e egy édesanya...

Hibáztatható e egy édesanya azert, amiért a gyerekeit nem védte meg?

Figyelt kérdés
32 eves vagyok, jo sok lelki sérüléssel, amiket az alkoholista, nárcisztikus apam okozott gyerekkoromban/felnőtt koromban egészen 25 eves koromig, ameg el nem költöztem onnan. 5 gyereke van, mind az 5 lelki sérült. Anyam 18 eves koromban hagyta el, es költözött el 240 km-re. Egesz gyerekkoromban kínzott minket, akar fizikailag is. Anyam ezeket végignézte es egyet is értett apámmal, egyáltalán nem tett ellene, ezt el is ismeri igy utolag, de arra hivatkozik, h hat nem volt eleg esze es szerette apámat. Ez tekinthető mentségnek? Vagy mondhatni, h másrészről viszont csendes társként asszisztált ehhez?
2017. aug. 6. 21:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%
Igen,a petesejt donorotoknak is van sara ebben, nem is kevés.Az,hogy egyedül költözött,nélkületek, végképp kritikán aluli.Ha ennyire mellényúlnék kuki ügyileg, minimum,hogy viszem a gyerekeket is,de amíg még kicsik.Sőt, akkor kell lépni,amíg maximum 2-3 gyerek van, nem,hogy az 5.-et megvárni.Ne haragudj, de az ilyen humanoidtól messze álló létforma nem anya, hanem egy gyáva,önző,tetves qrva.
2017. aug. 6. 22:24
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

Anyukám is ilyen volt. Mikor apám vert, rúgdosott, ugatott, kiabált velem nem tett semmit, csak meg volt lepődve. Elmondása szerint fájt neki. Apámat aznap azzal bosszantotta hogy nem szekszelt vele este.

Lett volna lehetősége elköltözni. Emlékszem anyukám milyen volt. Elkényelnesedett, nem akart semmit se csinálni ( apámmal se foglalkozott, velünk felületesen, állandóan ideges volt, minden amit csináltunk állítólag kiidegeltük... ). Apám vallalkozó volt. Anyámat csak a pénz érdekelte. Mikor apám ott hagyta es nem pénzelte tovább, akkor se ment el dolgozni mikor nem volt mit ennünk. Anyum is azt mondja ha több esze lett volna. Mai esszel... persze... ezekkel magyarázza ki magat.

Ma se dolgozik, nem is fog!

Anyám akkor amikor gyerek voltam kijelentette tesómmal sose fog elvinni minket sehova, majd apám visz minket ( 10 ev alatt kb 5ször kirándulni) . Es ennek ellenére elvárja tőlem es a páromtól hogy állandóan elvigyük kirándukni, nyaralni. (Már vittük, de neki az sem elég) komolyan nem értem mit gondol az ilyen anya??? és mindig követelőzik. Elképesztő milyen módon. Amúgy én is 32 vagyok

2017. aug. 6. 22:26
 13/19 anonim ***** válasza:
93%
Jól tetted hogy többet nem beszélsz anyáddal, egy szemét p-csa, egy anya igenis védje meg a gyerekét, ha nem mer a pasi elé állni mert fél hogy ő jön akkor hívja a rendőrséget, lépjen le otthonról, csak mert nem akarja megveretni magát vannak más módok is.
2017. aug. 6. 22:29
 14/19 A kérdező kommentje:

Kedves 32 eves, nagyon hasonló amiket irtal.

Anyámnak 3 gyereke van, ket fel tesom van meg apam előző házasságából. 5-6 évesen mar sirt h mennyire kivan apámtól, nagyszüleim mondtak is neki h váljon el, segítik mindenben. Amugy 18 volt amikor apámmal összejöttek, apam akkor 36!!! volt. 22 evet voltak házasok, az utolsó 4 szolt a válásról, reszeg verekedések, etc. Anyam sosem dolgozott, a végen elvégezte a konyveloit hogyha lelép, akkor legyen szakmája. Állítása szerint azert várt eddig, h nagyobbak legyünk es akkor mar konnyebb lesz nekunk a válás. Az öcsém akkor 14, a hugom 16, en pedig 18 voltam.

2017. aug. 6. 22:42
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
Sajnos vannak olyan anyák, főleg akik fiatalon szültek, hogy nem tudják jobban szeretni a gyermeküket önmaguknál. Talán nincs meg bennük az igazi anyai ösztön.emiatt nem állnak ki a gyermekükért.
2017. aug. 6. 23:20
 16/19 anonim ***** válasza:
6%
Ha elhagyta volna, most azért hibáztatnád, hogy pénz nélkül nőttél fel, de rossz volt neked.
2017. aug. 7. 06:05
 17/19 anonim ***** válasza:
85%
Én nem bocsátottam meg apámnak, amiért a punci fontosabb volt neki, mint én és hagyott a mostohaanyám boxzsákjának lenni... soha nem is fogok.
2017. aug. 7. 06:56
 18/19 A kérdező kommentje:
#16 ezt a valaszt értelmezni se tudom
2017. aug. 7. 09:00
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne is probald... Mindenhol vannak trollok, ez a "peldany" egy kicsit durvabb az atlagnal...
2017. aug. 7. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!