Mit tehetnék anyával?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, van egy nővérem, aki 28 éves. Anyánk egyedül nevelt minket kiskorunk óta. Én tanulok, a tesóm már dolgozik. A nővérem ha végez a munkával délután, akkor szinte minden nap vagy második nap késő éjjel vagy éjfélkor jár haza. Azt mondja a barátaival találkozik, sok barátja, haverja van ez igaz. Mivel vidéken élünk, ő a fővárosból utazik haza. Anyám addig soha nem megy aludni, amíg a tesóm haza nem jött, mert aggódik, ugyanakkor másnap fél hatkor kel a meló miatt. Sokszor még éjfél után is fönt van és várja. Tudom, hogy a tesóm nagykorú és senkinek nincs beleszólása az életébe, de szerintem ez önzés. Ha ritkán csinálná, akkor nem lenne szerintem gond, de ő szinte, amikor csak teheti. És egyébként nem autóval közlekedik, hanem tömegközlekedéssel. Igaz, neki nem kell olyan korán kelnie , mint anyának, de azt sem értem, hogy meló után hogyan bírja ezt az állandó pörgést. Nem vagyok irigy, bár biztos azt hiszitek, csak anyut sajnálom, mert nincs rá tekintettel a nővérem. Mit tehetnék anyu miatt, ha tudom, hogy nincs jogom beleszólni más, azaz a tesóm életébe?
2017. aug. 6. 19:45
 1/6 anonim ***** válasza:
96%
28 évesen én már saját helyen élnék. Vagy legalább albérletben.
2017. aug. 6. 19:48
 2/6 anonim ***** válasza:
98%
A tesód felnőtt ember. Hogy az anyukád nem tudja így kezelni, arról nem tehet.
2017. aug. 6. 19:58
 3/6 anonim ***** válasza:
55%
Hidd el, ez szinte minden szülővel így van, ha a felnőtt gyereke még vele lakik. Csak akkor tud elaludni, ha hallja a zár kattanását.
2017. aug. 6. 20:32
 4/6 anonim ***** válasza:
77%
A nővéred hogy hogy még otthon lakik? Ez se normális.
2017. aug. 6. 20:37
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
Basszus, 28 éves.. Anyukádnak ebben a korban már volt egy gyereke..
2017. aug. 6. 21:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Remélem, máshogy fogod csinálni ha „nagy” leszel. Beleszólhatsz különben, hiszen nem az életébe szólsz bele, hanem csak pl. jelzed, hogy ezzel rád hárul plusz teher anyukáddal kapcsolatban.

Édestestvérek vagytok? Mert ha nem, akkor lehet, anyud döntése miatt akar a tesód egy kicsit kijjebb szállni a családból. Ezzel sincs önmagában baj, ha egyébként veletek tisztességes és ti is azok vagytok vele.

Pl. fizeti a rá eső háztartási költséget? Ilyen jól keres, hogy ennyit tud szórakozni? Amúgy jó is, hogy tömegközlekedéssel jár, kocsival tényleg baja eshetne. Mire fel van ennyi barátja, ha egyedül vagytok, szegények vagytok?

Anyudnak szerintem mondd meg, hogy próbáljon meg aludni, mert így rövid idő alatt teljesen fejreállhat az ember. Amúgy sem a bejárati ajtótól a szobája ajtajáig fogja baj érni a „nagylányt”. A többit meg úgyse látja.

Amúgy tesódnak is idegesítő lehet, mert ugye jó-jó, hogy megvárják, azért, hogy meglegyen a létszám, de vagy fröccsöt kap, vagy morcosan magukra húzzák az ajtót. Tehát nem igazán törődnek vele.

2017. szept. 14. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!