Mit tehetnék, hogy anyával ne veszekedjünk annyit?
majd ha elmész dolgozni megtudod!!!!!!
tudod h vkinek egy napot(8 vagy több órát) kell dolgozni egy felsőért???????
Juj, kislány, ez nagyon égő, már bocs. Gondolj arra, hogy mennyit fárad éred szegény anyukád, és mi lesz, amikor már nem lesz neked. Akkor visszagondolsz majd, hogy mennyire szeretett téged, és nem a ruhák fognak eszedbe jutni, hanem az, hogy mennyire hálátlan volták, nem viszonoztad az anyai szeretetét, hanem veszekedtél vele és követelőztél, amikor még ott volt neked.
Öleld át őt, és szeretgesd meg, mert a ruha tönkremegy, kimegy a divatból, mulandó dolog, de az édesanyád szeretete örök, csak addig kell megbecsülni, amíg ott van neked.
Ha ennyi idősen neked ez a legfontosabb,akkor nem hiszem,h sokra fogod vinni az életben.
4 év múlva nagykorú leszel!! Tudod milyen gyorsan itt van már?
Remélem keresel havonta 70 ezret,abból még a rezsire se futja,nem hogy a rendes kajára!!! És akkor ruhát miből fogsz venni?
Istenem!! Remélem én nem voltam ilyen.. :(
Szomorúú,hogy nem vagy tisztába vele,h mi mennyit ér,minek mennyi az értéke!!!
szerintem légy kreatív:)
a kinőtt ruhákat add el (Anyukád beleegyezésével), ebből is lehet egy kis pénzed. Vállalhatsz diák munkát is, és aztán köthetnél egyezséget Anyuddal, hogy a következő vásárlásnál fizeted a ruhák felét:)
a másik ötletem, hogy tanulj meg varrni és alakítsd át egy picit a tavalyi, már nem trendi ruhákat egyedivé:)
harmadik ötlet- kiegészítők! egy pár ötletes kendő, nyaklánc, sál, öv, sapka, cipőfűző olcsóbb, mint a ruha, és mégis egész átalakulsz:)
Sok sikert a frissítéshez:)
Itt eléggé úgy tűnik, hogy anyagi doglok állnak a háttérben.
Megoldás lehet a következő: kérdezd meg, mennyit szán a nyári ruháidra. Egyezzetek ki abban, hogy odaadja az összeget, te meg abból vásárolsz.
És talán gondold át a divathoz való viszonyod. Én pár éve élek külön a szüleimtől és tartom el magam, és azóta érzem, mennyibe kerül egy ruha, és mennyivel értelmesebb dolgokra is lehet fordítani azt a pénzt.
Olyan ruhát meg ne vegyél, amit egy év múlva nem tudsz felvenni. Vagy akkor próbáld meg elpasszolni vaterán, ha még hordható és annak az árából vegyél újat.
Nem mondom, hogy egyet értek vele, de ne forgassátok ki...
A pénz az 1 dolog, ha nincs, persze, meg lehet érteni.
De azt nem helyeslem (vegyük úgy, hogy azonos árkategória), hogy a szülő ízlésének megfelelően kellene öltözködnie (jó, ne akarjon 14 évesen 20-nak látszani, de ha NEKI vásárolnak, akkor hadd legyen beleszólása.)
(Az anyagi részében egyet értek a válaszolókkal, gyerekként is felfogtam, ha anyámnak nem volt, pénze, most, hogy magamnak kell beosztani (és nem sok...), nehéz. De ha a lányom nagyobb lesz, és lesz X összeg, amit arra szánok, akkor azért bizonyos keretek között hagyni fogom, hogy Ő válassza ki, mit szeretne, és nem fogok ráerőltetni semmi olyat, ami neki nem tetszik.)
23:06! Én is pont egy éve élek külön,s azóta tudom igazából,h mi mennyibe kerül!
Egyébként meg pont ma beszélgettem egy csomót egy 13éves kiscsajjal,tök értelmes volt.Egyáltalán nem az volt a legnagyobb problémája,h neki minél több ruha kell.
Ritka ostoba kislány lehetsz,ráadásul 14évesen!??
Jaj, te szegény, de sajnállak! Ha "még kell" ruha, akkor fogod magad, elmész dolgozni (nem diákmelóra, mert oda nem mehetsz, hanem mondjuk szomszédoknak némi pénzért kocsimosás, kertészkedés, stb.), és megkeresed a rá valót.
Ha nem, akkor meg nem kell sírni, egyelőre anyud osztja be a pénzt (amibe beletartozik a rezsi, élelem, ő ruhái, meg egyéb kiadások, nem csak a te kívánságaid!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!