Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy anyával ne...

Mit tehetnék, hogy anyával ne veszekedjünk annyit?

Figyelt kérdés
Borzsasztó!! Anya nem hiszi el, hogy azok a ruháim amik maradtak tavalyról nem divatosak! Én azokat már nem szeretném felvenni, és egy csomót ki is nőttem. Elmentünk vásárolni, alig kaptam pár ruhát. De ezzel nem lettem kisegítve. Még kell. Azzal a 4 darab ruhával nem sokra megyek egész nyáron. Viszont az ízlésünk is teljesen más. Ami neki tetszik nekem biztos nem és fordítva. Mindig összeveszünk. Most is nagyon szeretnék elmenni vásárolni és anya már leordította a fejemet, hogy én csak folyamatosan erről tudok beszélni. De hátha nincs ruhám! Nagyon szeretnék elmenni és el is fogunk de a boltban is: nem engedi, hogy nézelődjek, hanem mindig siettet. :S Például voltunk cipőboltban és egy olyan szandált akart rámtukmálni, hogy azt sem tudtam kínomban sírjak-e vagy nevessek. Sajnos ő is türelmetlen és én is. De mégis tanácsot szeretnék kérni, hogyan vegyem rá arra (TÜRELMESEN), hogy egy kicsit többször is elvihetne vásárolni és vehetnénk több ruhát is?? SOS! Ja és 14 éves vagyok, lehety, hogy azért szeretnék több ruhát, vagy nem tdom! Na szóval segítség!!! Előre is köszönöm a válaszokat. :)
2011. jún. 20. 22:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

majd ha elmész dolgozni megtudod!!!!!!

tudod h vkinek egy napot(8 vagy több órát) kell dolgozni egy felsőért???????

2011. jún. 20. 22:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Eltudlak képzelni, nincs meg az éppen aktuális trend és már rögtön bőgsz hogy nem te vagy a legmenőbb csaj. Édesanyád lejárja a lábát hogy a szádba enni adjon téged meg az izgat hogy hány 0 van a ruhád árának a végén, gondolkozz már el egy picit és örülj hogy ennivalót tesz az asztalra meg ad rád valamit :)
2011. jún. 20. 22:53
 3/12 anonim ***** válasza:

Juj, kislány, ez nagyon égő, már bocs. Gondolj arra, hogy mennyit fárad éred szegény anyukád, és mi lesz, amikor már nem lesz neked. Akkor visszagondolsz majd, hogy mennyire szeretett téged, és nem a ruhák fognak eszedbe jutni, hanem az, hogy mennyire hálátlan volták, nem viszonoztad az anyai szeretetét, hanem veszekedtél vele és követelőztél, amikor még ott volt neked.

Öleld át őt, és szeretgesd meg, mert a ruha tönkremegy, kimegy a divatból, mulandó dolog, de az édesanyád szeretete örök, csak addig kell megbecsülni, amíg ott van neked.

2011. jún. 20. 22:59
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha ennyi idősen neked ez a legfontosabb,akkor nem hiszem,h sokra fogod vinni az életben.

4 év múlva nagykorú leszel!! Tudod milyen gyorsan itt van már?

Remélem keresel havonta 70 ezret,abból még a rezsire se futja,nem hogy a rendes kajára!!! És akkor ruhát miből fogsz venni?

Istenem!! Remélem én nem voltam ilyen.. :(

Szomorúú,hogy nem vagy tisztába vele,h mi mennyit ér,minek mennyi az értéke!!!

2011. jún. 20. 23:03
 5/12 anonim ***** válasza:

szerintem légy kreatív:)

a kinőtt ruhákat add el (Anyukád beleegyezésével), ebből is lehet egy kis pénzed. Vállalhatsz diák munkát is, és aztán köthetnél egyezséget Anyuddal, hogy a következő vásárlásnál fizeted a ruhák felét:)

a másik ötletem, hogy tanulj meg varrni és alakítsd át egy picit a tavalyi, már nem trendi ruhákat egyedivé:)

harmadik ötlet- kiegészítők! egy pár ötletes kendő, nyaklánc, sál, öv, sapka, cipőfűző olcsóbb, mint a ruha, és mégis egész átalakulsz:)

Sok sikert a frissítéshez:)

2011. jún. 20. 23:05
 6/12 anonim ***** válasza:

Itt eléggé úgy tűnik, hogy anyagi doglok állnak a háttérben.

Megoldás lehet a következő: kérdezd meg, mennyit szán a nyári ruháidra. Egyezzetek ki abban, hogy odaadja az összeget, te meg abból vásárolsz.

És talán gondold át a divathoz való viszonyod. Én pár éve élek külön a szüleimtől és tartom el magam, és azóta érzem, mennyibe kerül egy ruha, és mennyivel értelmesebb dolgokra is lehet fordítani azt a pénzt.

Olyan ruhát meg ne vegyél, amit egy év múlva nem tudsz felvenni. Vagy akkor próbáld meg elpasszolni vaterán, ha még hordható és annak az árából vegyél újat.

2011. jún. 20. 23:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Nehogy már egy tavalyi ruhát ne legyél hajlandó felvenni, mert nem divatos! Kis elkényeztetett p.cs. vagy...
2011. jún. 20. 23:07
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem mondom, hogy egyet értek vele, de ne forgassátok ki...

A pénz az 1 dolog, ha nincs, persze, meg lehet érteni.

De azt nem helyeslem (vegyük úgy, hogy azonos árkategória), hogy a szülő ízlésének megfelelően kellene öltözködnie (jó, ne akarjon 14 évesen 20-nak látszani, de ha NEKI vásárolnak, akkor hadd legyen beleszólása.)

(Az anyagi részében egyet értek a válaszolókkal, gyerekként is felfogtam, ha anyámnak nem volt, pénze, most, hogy magamnak kell beosztani (és nem sok...), nehéz. De ha a lányom nagyobb lesz, és lesz X összeg, amit arra szánok, akkor azért bizonyos keretek között hagyni fogom, hogy Ő válassza ki, mit szeretne, és nem fogok ráerőltetni semmi olyat, ami neki nem tetszik.)

2011. jún. 20. 23:16
 9/12 anonim ***** válasza:

23:06! Én is pont egy éve élek külön,s azóta tudom igazából,h mi mennyibe kerül!

Egyébként meg pont ma beszélgettem egy csomót egy 13éves kiscsajjal,tök értelmes volt.Egyáltalán nem az volt a legnagyobb problémája,h neki minél több ruha kell.

Ritka ostoba kislány lehetsz,ráadásul 14évesen!??

2011. jún. 20. 23:19
 10/12 anonim ***** válasza:

Jaj, te szegény, de sajnállak! Ha "még kell" ruha, akkor fogod magad, elmész dolgozni (nem diákmelóra, mert oda nem mehetsz, hanem mondjuk szomszédoknak némi pénzért kocsimosás, kertészkedés, stb.), és megkeresed a rá valót.

Ha nem, akkor meg nem kell sírni, egyelőre anyud osztja be a pénzt (amibe beletartozik a rezsi, élelem, ő ruhái, meg egyéb kiadások, nem csak a te kívánságaid!).

2011. jún. 21. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!