Miért nem maradhatok itthon 24 évesen? (Ha nem jó helyre írtam, akkor bocsi. )
Szinte soha nem maradhatok itthon egyedül,pár óránál tovább!
Mindig olyanokat mondanak a szüleim,hogy példát kell mutatni a kicsiknek,stb.
Nem érzem igazságosnak ezt. Ha egyedül megyek el,akkor is max. este 9- re otthon kell lennem. Többször rám van telefonálva. Nem is aludhatok sehol.
Erre én nem adtam okot.
Hiába mondom nekik ezt el. Mindig azt mondják, még fiatal vagyok, lesz időm élni. Egyébként átsiklanak felette, mintha azt mondam volna "oké igazatok van " !
Itthon lakom, de besegítek! Nagyon szeretem a családomat és nem akarom megbántani sem őket! De nagyon sok az az idő, amit együtt töltünk. Vagy inkább, az a kevés amit mássokkal - más tevékenységgel.
Nem tudom, milyen elvek alapján győzhetném meg őket!?
Nem sokat kérek, csak annyit, hogy ne minden családi progi legyen kötelező. És ha elmegyek... ne hívogassanak. Mindig rendben volt minden. Tudják, ha baj van, úgyis szólok!
Valaki adjon tanácsot! Köszönöm!
Ez egy tipikus Stockholm-szindróma, ami a fogvatartó és a fogvatartott viszonyáról szól
Az azonosulás olyan jól sikerülhet, hogy a fogvatartott a fogvatartót megpróbálja felmenteni a felelősség alól, és megpróbálja meggyőzni magát arról, hogy tulajdonképpen ő egy jó emberrel áll szemben, akinek megvan az oka arra, hogy így viselkedik.
Extrém esetben a a fogvatartott úgy érezheti, hogy a fogvatartója a körümények áldozata és ő a viselkedésével megnehezíti ennek a jóravaló embernek a helyzetét, tehát megérdemli, ha így bánnak vele.
A lezajló lelki folyamatok következtében a fogvatartott gyűlöli az őt a fogságából kimenteni szándékozókat és megpróbál megakadályozni minden olyan kísérletet, ami a kimentésére irányul.
Továbbá, még az előző hozzászólásomhoz: a fogvatartott ilyenkor jobban ragaszkodik a rossz, de biztos helyzethez, mint az utána következő bizonytalansághoz.
Ezeknek a kívülálló számára érthetetlen cselekedeteknek egyetlen mozgatórugója van: a fogvatartott megpróbál mindent megtenni, hogy túlélje a kialakult helyzetet, így ösztönösen, tudattalanul úgy viselkedik, hogy a fogvatartójának ne okozzon csalódást.
Engedelmeskedik mindenben, támogatja a fogvatartóját, keresi benne a jót, a szeretnivalót, hálás neki minden napért, amit vele tölthet.
A fogvatartott, gyakran bántalmazott nőknél figyelték meg, hogy felmentik a zsarnok szüleiket, férjüket az erőszakos magatartás alól, és az utolsó pillanatig azt gondolják, hogy kitartásukkal meg tudják oldani a problémát.
Megérdemled, menj dolgozni és költözz el.
Én ezt tettem 21 évesen, mikor meguntam, hogy mindenbe beleszolnak. Igen, marha kemény volt, nappal melo, este suli, hajnalban ujsághordás, hogy megéljek, de teljesen megérte kidolgozni a belemet, mert alapból sokkal nyugodtabb voltam, ahhoz képes, mint mikor még otthon éltem.
Persze kifogásokat találni.mindig könnyebb, és tudod, amig elviseled, nem.fáj eléggé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!