Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem maradhatok itthon...

Miért nem maradhatok itthon 24 évesen? (Ha nem jó helyre írtam, akkor bocsi. )

Figyelt kérdés

Szinte soha nem maradhatok itthon egyedül,pár óránál tovább!

Mindig olyanokat mondanak a szüleim,hogy példát kell mutatni a kicsiknek,stb.

Nem érzem igazságosnak ezt. Ha egyedül megyek el,akkor is max. este 9- re otthon kell lennem. Többször rám van telefonálva. Nem is aludhatok sehol.

Erre én nem adtam okot.

Hiába mondom nekik ezt el. Mindig azt mondják, még fiatal vagyok, lesz időm élni. Egyébként átsiklanak felette, mintha azt mondam volna "oké igazatok van " !

Itthon lakom, de besegítek! Nagyon szeretem a családomat és nem akarom megbántani sem őket! De nagyon sok az az idő, amit együtt töltünk. Vagy inkább, az a kevés amit mássokkal - más tevékenységgel.

Nem tudom, milyen elvek alapján győzhetném meg őket!?

Nem sokat kérek, csak annyit, hogy ne minden családi progi legyen kötelező. És ha elmegyek... ne hívogassanak. Mindig rendben volt minden. Tudják, ha baj van, úgyis szólok!

Valaki adjon tanácsot! Köszönöm!

2017. aug. 5. 09:12
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Nő vagyok, talán ezért is a túlféltés! Illetve, egyiküknek sem volt rendes családja, nem volt előttük egy családkép, bántották őket, és egyebek!

Egyébként, nagyon jó szülők!!! Csak ez a szabadság dolog! :/

A költözésbe bele sem merek gondolni!

Inkább megpróbálom elmagyarázni nekik, hogy másoknak 14 - 15 évesen több joguk van.

2017. aug. 5. 10:04
 12/24 anonim ***** válasza:
85%

Csak a költözés a megoldás.

Abban a családban neked már nem lesznek könnyítések.

2017. aug. 5. 10:10
 13/24 anonim ***** válasza:
73%
"fiatal vagy lesz időd élni" MIKOR? mikor 30 vagy és húzod az igát? Gyerek meg asszony/férj mellett? pont a húszas évek elején szokták kibulizni magukat, gondolo megyetemista vagy, pont akkor kell bulizni még, anyádék úgy kezelnek mintha nem 24 hanem max 14 lennél.
2017. aug. 5. 10:11
 14/24 anonim ***** válasza:
71%
Amúgy ez a legyél otthon 9-10-11-re dolgot sose értettem, szüleim is egyetértenek hogy sokkal biztonságosabb ha egy olyan barátnőmnél és szüleinél töltöm az éjszakát akit ismernek minthogy éjjel egyedül mászkáljak haza.
2017. aug. 5. 10:13
 15/24 anonim ***** válasza:
53%
Tanácsot akarsz? Állj fel a gép elől,csomagolj össze és költözz jó messzire. Mit képzelnek az ilyen szülők magukról,hogy a gyerek a tulajdonuk?
2017. aug. 5. 10:14
 16/24 anonim ***** válasza:
42%
Anból kiindulva, hogy itt kell erről kérdezned és nem tudsz önállóan kezelni egy ilyen helyzetet, tényleg életképtelen vagy... Azokra meg vigyázni kell.
2017. aug. 5. 10:29
 17/24 anonim ***** válasza:
14%
Most van ott az ideje a párkapcsolatnak, családalapításnak, mert most vagy ehhez a legjobb korban. Mivel nem éltél szabados életet, ezért minden esélyed megvan egy normális párt találni, ha a keresésnél az eszed is használod és nem dőlsz be a link macsó dumáknak.
2017. aug. 5. 10:30
 18/24 anonim ***** válasza:
31%

Nem lehet, hogy valami rossz élményük volt fiatal korukban, és amiatt probálnak most téged ennyire védeni?

Szerezz egy pasit, egyrészt akkor hátha nem féltenek majd annyira mellette, másrészt aludhattok majd egymásnál, nem fogja látni minden lépésed, és idövel hátha össze is tudtok költözni albérletbe.

2017. aug. 5. 10:40
 19/24 anonim ***** válasza:
92%
Túlféltenek tèged. A részükről érthető, mert a szemükbe mindig a kicsi lányuk maradsz. De ez a te fiatalságod, ilyenkor kell kiélni magad. De igy hogy nem mész sehova nem is fogsz tudni ismerősöket találni, se barátod nem lesz. Tehát én azt mondom ne várj tovább. Azzal nem tudsz mit csinálni hogy nem hagynak otthon, ki nem dobhatod őket. De te mozdulj ki. És ne 9-ig. Ha hivnak mondd meg hogy kicsit másképp alakult, ottalszol valahol/később jössz. Aztán ha nagyon zavarnak akkor némitsd le a telefont. Meg fogják szokni,(muszáj lesz nekik) hogy felnőttél
2017. aug. 5. 10:55
 20/24 kikkina88 ***** válasza:
91%
Keves olyan ember van akit nalam jobban feltettek szulei,de ez mar beteges.24 eves voltam mikor a nagyobbik lanyom szuletett.23 evesen mar a parommal eltem kulon haztartasban.brutalis amit csinalnak veled.24 eves felnott no vagy meg akk is ha egyetemre jarsz.ennyire nem korlatozhatnak.akar ezeket a valaszokat is mutasd meg nekik.mi lenne ha dolgoznal es muszakoznod kene?!nem engednek h ejszakazz?20 evesen hotelban dolgoztam es bizony ejszakaztam is...oszinten sajnallak.de azt hiszem itt az ideje h sarkadra allj.ne menj haza 9re v csak masnap 9re ha elmesz otthonrol.csak megszokjak.igy h lesz normalis kapcsolatod?osszejonnel egy 30as ferfivel ami tok normalis lenne es haza kene vinnie 9re?
2017. aug. 5. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!