Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámék leszarják a hobbimat.!?

Anyámék leszarják a hobbimat.!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!.. Nem tudom jó témàhoz teszem e ezt a kérdést de, hàtha valaki segìt..

Szvl 3eve lovagolok.."ugràs szinten" voltam màr versenyen is.. De a problémàm itt az lenne, hogy anya telibe szarja, és nem fogja fel hogy nekem ez az életem!

Multkor voltam versenyen ... Arra nem is jott el.. Mas csaladdal kelett elmennem..teljesen egyedűl éreztem magam, és nagyon rosszul esett ,hogy masnak az anyukàja hogy tàmogatja a lànyukat ,hogy ezt csinàlja.. Sirtam is a versenyen e miatt nem 1x.ez a verseny kb fél éve volt és miutàn eszembe jut mindig könybe làbad a szemem.. Most is hivott edzőm 80cm -es ugrató versenyre. De ez volt az oka , hogy nem mentem el..ha rajtuk mulik igy sosem lesz lovam..csak saját pénzből. Ha felhozom a ló témát az a válasza ,hogy hagyjál már a hülyeségeddel!.mit kéne tennem,hogy megértse hogy ez a mindenem..?

2017. aug. 3. 19:37
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az én szövegértésemmel van a gond, de én azt olvastam ki a kérdésből h a kérdezőnek nem az a fő problémája, h nem kap lovat, hanem, hogy a szülei nem támogatják abban amit szeret csinálni.

Ez pedig rosszul esik, de nagyon önbizalom romboló ha nem támogatnak abban amiben egyébként jó vagy, mert tulképp elmegy a kedv az egésztől. EZT NE HAGYD!

Azt azonban tudd h a hobbid tényleg más mintha pl. Futni, vagy éppen énekelni szeretnél, legalábbis az anyagiak tekintetében, nyilván vannak dolgok amiket a szüleid- és jelenleg te sem- engedhettek meg meg magatoknak.

Azonban lelki támogatás tekintetében nem más mint a futás vagy az éneklés, ott kellett volna lennie a versenyeden, és nem " hülyeségnek" titulálnia.

Hogy mit tegyél h komolyan vegyen? Ne hagyd abba! Akkor talán rájön h ami neki nem fontos, neked még lehet az. Évek múlva akár egy saját ló neked, közös pénzből. Kitartást, meglesz az🙂

2017. aug. 4. 01:46
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad, mennyi idős vagy, pedig fontos lenne. Oké, hogy falun laktak, de mégis hogyan képzeled el a jövőt? Végzek az iskolában, ott fogsz maradni a faluban? Gondolom továbbtanulsz, elmész valahová. Legalábbis ha a jövőben folytatni akarod a költséges hobbidat, akkor kell majd egy olyan fizetés, amiből megteheted, a jó fizetéshez pedig tanulni kell. Ki foglalkozik a lóval, amíg nem vagy ott? És később viszed magaddal? Ha igen, akkor lehet hogy máris sokkal drágább lesz tartani, mint falun. Ez egy olyan befektetés, amit tényleg saját pénzből, jól átgondolva finanszíroz meg valaki, nem a szüleitől várja el.

Az edződ is könnyen osztogat tanácsokat, neki csak az a fontos, hogy legyen tanítványa, illetve ha a tanítványai jól szerepelnek a versenyen, az jó reklám neki.

Ha szerinte készen állsz a saját lóra, kérd meg, hogy adjon kölcsön pénzt a lóra, meg a tartására, és majd visszafizeted, ha lesz kereseted, vagy cserébe futtatod a lovakat, mint munka. Kiváncsi lennék mit szólna az ötlethez.

2017. aug. 4. 02:05
 33/40 anonim ***** válasza:
88%

Ha nem támogatnák abban, amit szeret csinálni, akkor nem járhatna lovagolni... manapság kis hazánkban ez az egyik legdrágább sport, és akkor a folyamatosan szükséges felszereléseket még nem vettem hozzá, amit nem biztosít a lovarda.

A kiccsalád kifizeti a leányzónak a baromi drága hobbit, szóval innentől egy szava sem lehet, hogy ha céljai is vannak a dologgal, azt neki magának kell elérnie.

2017. aug. 4. 08:34
 34/40 anonim ***** válasza:
Lehet hogy őket nem hozza lázba a ló? Semennyire? Van ilyen.
2017. aug. 4. 09:39
 35/40 A kérdező kommentje:
31-esnek koszonom, 😊14 vagyok..:/
2017. aug. 5. 01:45
 36/40 anonim ***** válasza:
79%
Az hogy nem megy el versenyedre az nem szép dolog,mert lehet őt nem érdekli ló verseny de az ember nem azért megy el ilyenkor mert szereti hanem mert gyerekem versenyzik,és emiatt fontos hogy ott legyek.legalábis nekem szülöként ez számítana .saját lóval viszont tényleg várjál míg felnősz.
2017. aug. 5. 07:07
 37/40 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy látom, szerencsére a második felére jöttek normális válaszok is. Az elején a szokásos nagyokos előítéletes emberkék rosszindulatától volt tele a válaszfal (tisztelet a kivételnek persze). Csak ennyit tudok üzenni nektek: Gratulálok, gyökerek. Így lehordani mindennek anélkül, hogy ismernétek... Nem tudom, hogy honnan állapítottátok azt meg, hogy hisztis meg követelőző. Az igaz, hogy kicsit túlreagálta a válaszoknál, de egy szóval nem írta, hogy ő lovat akar a szüleitől. Azt rá lehet sütni, hogy az anyagi ismeretein bőven lenne mit javítani, de később majd gondolom, több fogalma lesz róla. És még ő kér bocsánatot tőletek. Pedig mocskosul undorító féreg módon írtatok neki.

Azért az nem semmi kijelentés, hogy: ,,Isten óvjon ilyen gyerektől" meg ,,sajnálom a szüleidet, hogy ilyen gyerekük van". Nem tudom. Én örülnék olyan gyereknek, akinek ennyire számít a szülei támogatása. Valahogy jól esne. Sajnos sok gyerek sz.rik a szüleire. Pont kamaszkorban szokás kicsit jobban eltávolodni a szülőktől, cikinek érezni a jelenlétüket más társaság előtt, és van valaki, akinél ez abszolút nem így van, erre mit kap? Undorító sértéseket a sok rosszindulatú patkányféleségtől.

Szerintem abszolút nincs min csodálkozni, ha rosszul esik neki az, hogy még a lányuk versenyére nem képesek elmenni, holott tudják, hogy nagyon sokat jelent ez neki.

Egy szülő számára elvileg fontosnak kéne, hogy legyen a saját gyereke jövője, és az, hogy a kérdező szülei lesz.ják az övét, nem őt minősíti.

Úgyhogy én azt tudom tanácsolni kérdező, hogy továbbra is tegyél meg mindent, hogy sikerüljön elérni a célod, és ne akadályozzon meg, hogy a szüleid sajnos lesz.ják. Elhiszem, hogy rossz érzés az, hogy ennyire semmilyen támogatást nem nyújtanak neked ebben a dologban, de annyit tudok tanácsolni, hogy semmiképp ne add fel, ha tényleg ezt szeretnéd csinálni.

Mondjuk azt meg kell értened, hogy mindent ők se tudnak előteremteni neked, és abban igazuk van a válaszolóknak, hogy egy lovat nem tudnak zsebből kirázni és tartani. De ha elég kitartó és céltudatos vagy, akkor pár év múlva magadnak előteremtheted azt, ami a lovagláshoz szükséges. Szerintem érdemes lenne elkezdeni most gyűjteni lóra valamennyi pénzt, hogy később minél könnyebben hozzájuthass.

Hátha idővel a szüleid is megértik, hogy mennyire fontos ez neked és több támogatást fognak nyújtani.

Addig is kitartás, és sok sikert a lovagló karrieredhez. :)

2017. aug. 5. 23:41
 38/40 anonim ***** válasza:
65%

Elárulom neked, Okoska Utolsó, hogy a másik felében pár válaszolótól eltekintve ugyanazok írtak, mint előrébb!

Annyi történt, hogy a Kérdező közben magába szállt és rájött, hogy a kezdő stílussal nem megy semmire, ezért intelligensebb hangot kezdett megütni. Aminek hatására azután a válaszolók is normálisan beszéltek vele.

De akárki számára világosan végigkövethető a diskurzus alakulása - már olyan egyénekről beszélek, akik gondolkodnak is itt-ott.

Lol

2017. aug. 6. 01:14
 39/40 anonim ***** válasza:

Akkor kövesd szépen végig a teljes beszélgetést, kedves nemokoska. A lányt már a kérdés feltevése után provokálták, amire ő is kiakadt és azt elismertem, hogy túlreagálta. És attól még, mert a bocsánatkérés után normális válaszokat írtak, előtte rosszindulatú patkány módon írtak. De leírtam már neked, hogy akinek nem inge, ne vegye magára, úgyhogy nem értem, hogy miért kell sírni. :)

Ha netán mégis magadra vetted, az meg nem véletlenül van, és lehet, hogy neked is magadba kéne szállnod abban az esetben. :)

2017. aug. 7. 10:48
 40/40 anonim ***** válasza:

Amúgy meg honnan tudod 100% biztosra, hogy a másik felében is ugyanazok az emberek írtak többségében, mint az elsőben? Mivel a felhasználónevet egyik sem jelenítette meg, ezt nem tudhatjuk biztosra.

Vagy netán te ezt így ránézésre meg tudod állapítani.

De jó, hogy egy gondolatolvasó emberkével van dolgom. :)

2017. aug. 7. 10:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!