Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyivel száljak be a költség...

Mennyivel száljak be a költségekbe?

Figyelt kérdés
Hárman élünk egy háztartásban öcsémmel és édesanyámmal,én jelenleg otthon lakom velük,és édesanyámmal megbeszéltük hogyha elkezdek dolgozni beszállok a költségekbe mert nem győzi egyedül!Kb 2hónapja dolgozok eleinte bruttó 127500 ft ot keresek de 3 hónap múlva 150000 ft lesz a fizetésem ha minden jól megy,mennyit adjak havonta anyumnak,mert ő azt mondta hogy nem akarja az egész fizetésemet elvenni.
2017. aug. 2. 13:55
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
12%
20-25 ezer nevetséges, nagyobb könnyebbség lenne neki ha nem laknál otthon. Én szégyenlenék ennyi fizetésből odalökni neki egy huszast hogy nesze örüljél...minimum 40 ezer és még így is nagyon olcsón megúsznád.
2017. aug. 2. 15:12
 32/47 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ezt anyukaddal kéne megbeszelned! Leültök és megbeszélitek, hogy ki mennyit gondolt majd megegyeztek!

Amúgy nem azért a 2 Ft-ért de elolvastátok, hogy a 127500 BRUTTÓ és nem nettó. Az kb 84-85 NETTÓBAN. Én akárhogy számolom 85 eFt-ból 50 ezer az több mint a fizetése fele (kb 60%-a)! Csak hogy tisztában legyenek a fogalmak!

Én barátom 130-at kap nettóban és ő 50 ezret ad le. Azért nem mindegy, h 84 ezerből adok le 50-et vagy 130-ból...

De nyilván segítsd anyukadat, ha már otthon laksz és ugyanúgy fogyasztasz mindent.

2017. aug. 2. 15:56
 33/47 anonim ***** válasza:
31%
Gondolom akkor, amikor anyukád egyedül keresett és még így is megadott mindent, nem pampogtál neki, hogy de azért költsön magára is... Nagyon irigy vagy kérdező. Azt sem tudod, hogy mennyi a háztartás költsége, de már rinyálsz, hogy ha húsznál többet adsz, akkor neked nem marad magadra. Szerencséd, hogy anyukád nem így gondolkodott, különben már éhen haltál volna.
2017. aug. 2. 17:04
 34/47 anonim ***** válasza:
39%
33. Aki nem tudja eltartani a gyerekét, az ne vállaljon gyereket! Nem érv, hogy valakit felneveltek, az kötelesség ha valaki a gyerekvállalás mellett dönt.
2017. aug. 2. 17:41
 35/47 anonim ***** válasza:
40%
34es, felnevelték..nehogy már 40 évesen is eltartsák úgy hogy dolgozik csak mert méltóztatott megszületni...
2017. aug. 2. 17:43
 36/47 anonim ***** válasza:
35. Természetesen arra gondoltam, hogy amíg felnő addig eltartsák.
2017. aug. 2. 18:49
 37/47 anonim ***** válasza:
0%

40 ezer a minimum, amibe a kajád és rezsi kerül, 20 ezer az a vizfogyasztásodat fedezi kb...

Mellesleg 150-böl leadsz 50-et, még marad 100 ezred, amit elverhetsz. De sokan ennyi pénzböl egyedül élnek, szoval jo lenne, ha nem garasoskodnál.

2017. aug. 2. 19:11
 38/47 anonim ***** válasza:
6%
37. Honnan szedtek ilyen adatokat?? 3.800 a víz számlám, ketten élünk egy családi házban.
2017. aug. 2. 19:15
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

De könyörgöm tanuljtok már meg olvasni!!! Hol irt olyat, hogy 150 ezret kézhez kap??! Tudjatok mi a NETTÓ és a BRUTTÓ között a különbség?! Kezdjük azzal, hogy kezdesnek kap bruttó!!!! 127500-at, azaz a minimálbért, ami nettóban kerekítve 85 ezer forint! Ha pedig BRUTTÓ 150 ezret kap, akkor az NETTÓBAN 100 ezer forint!

Komolyan minek válaszol olyan, aki ilyen alap dolgokkal, mint bruttó-nettó nincs tisztában?? Siralmas...

2017. aug. 2. 19:21
 40/47 anonim ***** válasza:

Ha az én gyerekem lennél így számolnám ki.

Mivel a felnőtt élethez hozzá tartozik a tényleges költségek ismerete, összeszedném a havi rendszeres kiadásokat és elharmadolnám. A sajátom és az öcsié az enyém, a tied a tiéd.

Módszerek különbözőek, de szerintem egy számla átvállalása és havonta egy heti nagybevásárlás kezdetnek megfelel.

Ez kb kijönne az általad tippelt 20-ból, de lenne még kívánságom. Mivel többen kimutatták, hogy a tényleges költségek harmada több ennél, ezért szerintem mindketten jól járnánk, ha a harmadrészig terjedő részt valami módon gyűjtögetnéd. Mondjuk ltp-be.

Így az is kijönne, ami szintén alap, hogy rezsi, megtakarítás, felélhető hármas elosztásnak is lennie kell. De mégse terhelném rád a teljes kiadások harmadát.

2017. aug. 2. 20:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!