Mennyivel száljak be a költségekbe?
Szerintem ezt anyukaddal kéne megbeszelned! Leültök és megbeszélitek, hogy ki mennyit gondolt majd megegyeztek!
Amúgy nem azért a 2 Ft-ért de elolvastátok, hogy a 127500 BRUTTÓ és nem nettó. Az kb 84-85 NETTÓBAN. Én akárhogy számolom 85 eFt-ból 50 ezer az több mint a fizetése fele (kb 60%-a)! Csak hogy tisztában legyenek a fogalmak!
Én barátom 130-at kap nettóban és ő 50 ezret ad le. Azért nem mindegy, h 84 ezerből adok le 50-et vagy 130-ból...
De nyilván segítsd anyukadat, ha már otthon laksz és ugyanúgy fogyasztasz mindent.
40 ezer a minimum, amibe a kajád és rezsi kerül, 20 ezer az a vizfogyasztásodat fedezi kb...
Mellesleg 150-böl leadsz 50-et, még marad 100 ezred, amit elverhetsz. De sokan ennyi pénzböl egyedül élnek, szoval jo lenne, ha nem garasoskodnál.
De könyörgöm tanuljtok már meg olvasni!!! Hol irt olyat, hogy 150 ezret kézhez kap??! Tudjatok mi a NETTÓ és a BRUTTÓ között a különbség?! Kezdjük azzal, hogy kezdesnek kap bruttó!!!! 127500-at, azaz a minimálbért, ami nettóban kerekítve 85 ezer forint! Ha pedig BRUTTÓ 150 ezret kap, akkor az NETTÓBAN 100 ezer forint!
Komolyan minek válaszol olyan, aki ilyen alap dolgokkal, mint bruttó-nettó nincs tisztában?? Siralmas...
Ha az én gyerekem lennél így számolnám ki.
Mivel a felnőtt élethez hozzá tartozik a tényleges költségek ismerete, összeszedném a havi rendszeres kiadásokat és elharmadolnám. A sajátom és az öcsié az enyém, a tied a tiéd.
Módszerek különbözőek, de szerintem egy számla átvállalása és havonta egy heti nagybevásárlás kezdetnek megfelel.
Ez kb kijönne az általad tippelt 20-ból, de lenne még kívánságom. Mivel többen kimutatták, hogy a tényleges költségek harmada több ennél, ezért szerintem mindketten jól járnánk, ha a harmadrészig terjedő részt valami módon gyűjtögetnéd. Mondjuk ltp-be.
Így az is kijönne, ami szintén alap, hogy rezsi, megtakarítás, felélhető hármas elosztásnak is lennie kell. De mégse terhelném rád a teljes kiadások harmadát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!