Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elegem van az anyámból! Hogy...

Elegem van az anyámból! Hogy költözhetnék el a bátyámhoz?

Figyelt kérdés

Anyám 54 éves és mióta kirúgták a munkájából, azóta a testéből él. És hiába könyörgök neki, hogy keressen egy normális állást, meg se hallja, tojik rám. Pedig 2 évvel ezelőtt olyan jó anya volt, de tényleg, mindig megvédett és sokat mondta, hogy szeret, de már ezt a szót sem hallom tőle. :(

Ráadásul minden nap én takarítok, én mosogatok, én rakom be a ruhákat a mosógépbe, én etetem meg a kutyákat, én főzök. Igazából szívesen csinálom őket, nem túl sok munka, csak nem kapok egy ”köszönöm”-öt sem tőle. :(

Van egy 41 éves bátyám, aki csak a féltestvérem(hosszú sztori), de nagyon jóban vagyunk egymással és a családjával is jóban vagyok. Szerintetek meglehetne oldani azt, hogy hozzájuk költözhessek?

14/L

2017. júl. 30. 05:38
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
#28, Jó, akkor szerintem ezt a ”csicskáztatás-nem csicskáztatás” témát most zárjuk le és majd 10-15 év múlva megírom, hogy jó volt-e náluk lakni, vagy sem. Okés így?
2017. júl. 30. 09:02
 32/38 anonim ***** válasza:
34%
Próbálj meg nagyon gyorsan a saját lábadra állni és húzz el abból a környezetből, mert nagyon hamar anyukád sorsára juthatsz. Ha szorgalmas vagy, akkor menni fog, csak soha ne nézz hátra mert előre nem arra van.
2017. júl. 30. 09:05
 33/38 A kérdező kommentje:
#30, igen, drogg függő volt, de már rég teljesen tiszta. Kb. 4 éve.
2017. júl. 30. 09:12
 34/38 anonim ***** válasza:
77%
Ha mindenképp el akarsz menni ahoz kell anyukád is (ha nem bíroságra akartok menni). Szólsz bátyádnak, hogy oda szeretnél menni, ha igent mond akkor Anyuddal együtt szépen bementek a gyámhivatalba, kéritek a családi ház elhagyását, majd bátyád vállalja a befogadó család szerepét. De nagyon gondold át, hol is szeretnél lenni. Nem lehet oda-vissza cuccolni, onnantól hogy ezt aláírja minden felelősség bátyádé és a házastársáé lesz (ha van).
2017. júl. 30. 10:21
 35/38 anonim ***** válasza:
43%
Kislányom most már engedj vissza a géphez, kulcsaftokat szeretnék keresni!
2017. júl. 30. 13:09
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

No, tovabbra is az a velemenyem, hogy van neked egy apad is, meg ha "Apámról, ha nem haragszol nem szeretnék beszélni. "

Nem kell rola beszelni, de nem tudjuk, hogy szuleid elvaltak-e vagy sem, birosag ivagy egyaktalan barmi megegyezes van-e lathatasodrol, mar apad reszerol. Mert amig apad el, vagy a nagyszuleid esetleg hiaba hivod anyadra a gyamugyet, nem biztos, hogy a feltestverednel leszel elhelyezve.

Igy ilyen zagyva korulmenyek kozott "nem akarok rola beszelni" meg "nem ismeritek oket ugy mint en", mit hepciaskodsz, hogy senki nem segit neked? Valoban nem ismerjuk, csak azt tudjuk, hogy kokemenyen megveted a sajat anyadat, aki a sajat bevsllasod szerint azert korabban eleg jo anya volt, meg hogy mennyire nem birod otthon elviselni ot...vagy inkabb magad.

Csak tudnam, hogy konkretan akkor mi is faj! Anyad puszta jelenlete irrital? Vagy a munkaja? A hazimunkat azt mondtad szivesen csinalod....de akkor mi a baj?? Mitol olyan rossz neked otthon? Nem ertem, csak azt, hogy neked ott most szar, es batyadnal jobban tetszene....de azert a vilag nrm igy mukodik!

2017. júl. 30. 13:16
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

36-os leírta a dolgok lényegét. Arra szeretnék még rámutatni, hogy anyud sem jókedvéből választotta a megélhetésnek ezt a formáját, hanem valószínűleg azért, hogy a te addig megszokott életszínvonaladat továbbra is biztosítani tudja. Azt is vedd figyelembe, hogy az önbecsülését ezzel a lépéssel nagyon mélyen a sárba tiporta. Ne csodálkozz tehát, ha nem úgy viselkedik, mint eddig.

Szart se tudsz az életről, csak vagdalkozol, mert most kicsit nehezebb a sorod. Most vagy 14 éves. Meddig szándékozol a bátyádnál élni? És miből? Anyud küldi majd a pénzt, vagy a bátyádtól várod el, hogy a következő 10 évben eltartson, taníttasson, hallgassa a hisztidet, mert nem a legújabb iphonod van?

Én 16 évesen már a saját lábamon álltam, mert apám meghalt, anyám meg lelépett egy orvos barátjával. Éjjel vagont raktam nappal folytattam a középiskolát. Ha annyira nem tetszik a rendszer, fogd a sátorfádat, és tartsd el magad te.

2017. júl. 31. 11:40
 38/38 A kérdező kommentje:

#36, A szüleim nem voltak házasok, én csak egy egyéjszakás kalandból való véletlen gyerek vagyok, igaz mindketten örültek nekem. Apám sokszor meg is látogatott, de aztán elment.

Egyébként megegyeztem anyámmal. Ha a bátyám megengedi, hogy náluk lakhassak, akkor nyugodtan mehetek oda, viszont továbbra is anyám marad a gyámom. Ja és ha nem tetszik a bátyáméknál, akkor bármikor vissza mehetek hozzá.

Nos, sokat gondolkoztam és úgy döntöttem, hogy inkább maradok anyámnál.

2017. aug. 1. 09:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!