Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elegem van az anyámból! Hogy...

Elegem van az anyámból! Hogy költözhetnék el a bátyámhoz?

Figyelt kérdés

Anyám 54 éves és mióta kirúgták a munkájából, azóta a testéből él. És hiába könyörgök neki, hogy keressen egy normális állást, meg se hallja, tojik rám. Pedig 2 évvel ezelőtt olyan jó anya volt, de tényleg, mindig megvédett és sokat mondta, hogy szeret, de már ezt a szót sem hallom tőle. :(

Ráadásul minden nap én takarítok, én mosogatok, én rakom be a ruhákat a mosógépbe, én etetem meg a kutyákat, én főzök. Igazából szívesen csinálom őket, nem túl sok munka, csak nem kapok egy ”köszönöm”-öt sem tőle. :(

Van egy 41 éves bátyám, aki csak a féltestvérem(hosszú sztori), de nagyon jóban vagyunk egymással és a családjával is jóban vagyok. Szerintetek meglehetne oldani azt, hogy hozzájuk költözhessek?

14/L

2017. júl. 30. 05:38
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
73%

Dehogynem segítenek: szólj az önkormányzat családsegítőben, vagy a gyámügynek. Percek alatt felmérik az otthoni állapotokat, még beszélnek a tesóddal és ha ő nem tiltakozik, náluk is megnézik a körülményeket, és vagy oda, vagy állami gondozásba, esetleg nagyon gyorsan nevelő szülőkhöz kerülsz. Attól kezdve biztosan nem kell az iskola mellett még egy teljes háztartást is rendben tartanod.

Egyébként valóban jó csaj lehet a mamád, hogy annyi kuncsaft megfordul nálatok, hogy gyakorlatilag mindenre futja, semmit sem kell nélkülöznötök...

No, fel a fejjel, menni fog ez. Nagyszerű csaj vagy, holnap szépen besétálsz a helyi önkormányzathoz, előadod mindazt, amit itt, és hidd el, egyetlen napot sem fognak késlekedni!!!

2017. júl. 30. 07:21
 12/38 anonim ***** válasza:
60%

Jelenleg nincs olyan indokod, amivel anyádtól elvennének és gyámod lehetne a bátyád.

Az hogy te nem érzed jól magad anyádnál és ő nem köszöni meg neked amit otthon csinálsz az nagyon kevés indok a hivatalnak, hogy gyámot kapjál.

2017. júl. 30. 07:26
 13/38 anonim ***** válasza:
23%
Hát igen sajnos még az is nehezen kap gyámot akit rendszeresen vernek otthon vagy évekig elhúzzák vagy intenek rá. Tulajdonképpen tényleg semmi olyan tényező nem áll fenn nálatok ami miatt indokolható lenne az hogy a báttyádhoz költözz. Biztos hogy szar lehet hisz az anyukád akit eddig azt hitted hogy ismersz teljesen megváltozott meg hát egy olyan munkát űz ami etikailag kérdéses talán még illegális is.
2017. júl. 30. 07:32
 14/38 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem éppen elég indok az, ha valóban az édesanyja abból szerzi a pénzt, amit a kérdező ír! Az, hogy egy ilyen tevékenységet a lakáson, egy kiskorú szeme láttára, füle hallatára... elég indok ahhoz, hogy percek alatt másik helyre vigyék a kiskorút!

Első nekifutásban valahol állami gondozásba rakják, majd amikor a hivatali bürokrácia felméri a helyzetet a tesónál is, ... és egyéb határozatok, stb. stb. azok után kerül majd végleges helyre. De hogy a jelenlegi helyen nem marad, amennyiben az anya valóban abból szerzi a pénzt, amit ez a kislány itt előadott, az egészen biztos!

2017. júl. 30. 07:33
 15/38 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm a válaszokat, akkor maradok anyámnál és továbbra is maradok a csicskája, mert hogy ő a kefélésen kívül nem tud semmit sem csinálni otthon, az biztos.

Amúgy simán lehetett volna egy jó munkája, de elutasította.

2017. júl. 30. 07:35
 16/38 A kérdező kommentje:
Vagyis... #14, Akkor szerinted megérné kíhivni a gyám ügyet?
2017. júl. 30. 07:40
 17/38 anonim ***** válasza:
17%
Majd ha felnőtt leszel, úgy éled az életedet, ahogy akarod. Anyad meg úgy éli, ahogy ő akarja.
2017. júl. 30. 07:40
 18/38 anonim ***** válasza:
64%

Hogy nem csicskáztatnának a bátyádéknál?!

Nem hát, hanem majd a bátyád felesége meg a gyerekei elnézik, hogy te élsz mint marci hevesen, ők meg mosnak főznek, takarítanak rád, etetnek szállást adnak...

Hol élsz te?

1-2 hónap alatt kibújna a szög a zsákból és pláne, hogy ha egyszer anyukádtól eljössz, mert ha feljelented, oda 7szentség nem lesz vissza út, akkor neked harangoztak.

Ha a bátyád nem is de a családja éreztetni fogja hogy hol a "prosti" gyerekének a helye. Na azt elviselned nem lesz egyszerű és ha az nem tetszik és újra a gyámhivatalhoz fordulsz, akkor mit gondolsz mit mondanak?

Azt mondják majd, hogy neked semmi sem jó.

A gyámügyi bíró kiemel onnan is és mehetsz állami gondozásba. Na ott aztán megtudod mi a csicskáztatás. 1000x visszasírnád, hogy anyádnál lehess, de addigra meg jó ha anyád egyáltalán életben van még, nem hogy lakás meg villany meg gáz lenne vagy lenne, aki a kezedbe nyom egy 10-est hogy menj és vásárolj be.

De persze te tudod, te érzed mit tudsz elviselni, de azért alaposan rágd át amiket itt olvashatsz, mert akik ide írogatnak, azért már jó néhány dolgot megtapasztaltak.

És annyira kicsi sem vagy már, hogy kiérezd az itt olvasottakból, hogy kik azok akik csak összehordanak hetet-havat és csak száj-karatéznak és kik azok, akik már a saját bőrükön vagy a munkájuk során megtapasztalták a magyarok istenét.

Arra vigyázz, hogy jobb helyzetbe nagyon nehéz kerülni, de szarabba annál könnyebb, és aki nagyon izgága az könnyen nyakig süllyedhet... (roppantul gondolt át, hogy mit csinálsz, mert vissza út nincs.)

2017. júl. 30. 07:47
 19/38 A kérdező kommentje:
#18, Most leírom egy picit másképp. Nem te ismered őket, hanem én.
2017. júl. 30. 07:51
 20/38 anonim ***** válasza:
77%

#14.

Ha szólsz a gyámügynek, nem az a kérdés, hogy megéri-e neked, hanem az, hogy: ha igaz, amit te itt írtál, akkor a te védelmed érdekében egy percig sem fognak téged ott hagyni.

És teljesen mindegy, hogy majd ezek után, hogy onnét elhoztak, a tesód mit mond, hogy felvállal-e, vagy nem, teljesen mindegy, te anyukáddal együtt tovább nem maradhatsz.

Az, hogy anyud miből teremti elő a pénzt, az önkormányzat nem szól bele, csak a te helyzeteddel foglalkoznak majd.

2017. júl. 30. 07:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!