Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyit kell...

Szerintetek mennyit kell reálisan hazaadni?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagy (ugye most nyári szünet van). Az iskolába bejársz heti 1-2-3 napot gyakorlatot szerezni, de ezért sajnos nem fizetnek. A másik munkád a fennmaradó napokon van, havi 70-80 ezer a bevétel. Kb 4, max 5 napot alszol otthon, kaját sose viszel el. Természetesen mindent te fizetsz magadnak (MÁV és BKK bérletek, edzés, étel, programok stb.), ők még a fogkrémen se osztozkodnak :D (fordítva igen)

A család meglehetősen jól áll anyagilag (dolgoznak), budapesti lakásuk ki van adva szép összegért (meg egyébként se te fogod örökölni, mert csak egy lány vagy, ezt elmondják havonta).

Szóval: ebben az esetben havi 70-80 ezerből mennyit adnátok le? Én túlzásnak érzem azt, hogy 50 ezret fizessek :(

#szülő #pénz #pénz és megint a nyomorult pénz
2017. júl. 27. 18:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Mért utálnak téged ennyire?
2017. júl. 27. 20:16
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
Semennyit sem. Amíg a gyerek iskolába jár és megszerzi a diplomát, addig a szüleinek kötelességük őt eltartani. Ha keres pénzt, az az övé. Ha megvan a diploma és állást szerez a gyerek, és továbbra is otthon marad, akkor adjon haza nyilván.
2017. júl. 27. 20:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Először is leszögezném, hogy én is az a fajta vagyok, aki szerint egy gyerek ne élősködjön otthon mamahotelesként.

DE!!!

Ez nyilvánvalóan nem arra az időszakra vonatkozik, amíg a gyerek tanul.

Amíg a gyerek tanul, addig a szülő tartsa el, biztosítsa számára a megfelelő körülményeket a tanuláshoz. Mindezt az 1. diploma megszerzéséig, mert az sem normális dolog, amikor egy ember 50 éves koráig rakja le egymás után a diplomákat és elvárja, hogy mindig tartsa el valaki.

Utána a gyerek menjen el dolgozni és függetlenedjen, vagy ha nem tud, akkor természetesen vállaljon részt a költségekből.

A kérdező szüleit egyáltalán nem értem. De ez után a mondat után: "egyébként se te fogod örökölni, mert csak egy lány vagy, ezt elmondják havonta" nem is próbálom megérteni őket, mert nyilván elmebetegek.

2017. júl. 27. 20:47
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha a koliba azért nem vesznek fel, mert a családi 1 főre eső jövedelem túl magas, akkor nálunk volt valami lemondónyilatkozat, hogy a szüleidtől nem kapsz pénzt. Ebben az esetben csak a saját jövedelem számít. Amúgy nálatok egyetem alatt csak a szoc helyzet számít? Nálunk be lehetett kerülni átlaggal is.
2017. júl. 28. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!