Mi a véleményetek erről? Mi oka egy apának nem szeretni a gyerekét?
Van egy fiú barátom, aki az anyjával él. A kapcsolat a gyerek apjával lényegtelen, de nem házasság, és nem kapcsolat amiben született a fiú. Lehet, hogy egy egy éjszakás légyott amiből született.Nagyon fiatalok voltak amikor a fiuk született. Most harmincasok, a fiuk 18 lesz. Viszont az apja csak az anyagi kötelezettségeit teljesítette a fiának. Alig látogatja, csak amikor muszáj volt, havonta mondjuk egy fél órára, ha hívták. Nem volt vele az apja soha se kedves, se megértő, se érdeklődő. Beszélni is alig beszéltek, nem érdekelte az apját.
És a legdurvább nem ez. Hanem, hogy közben az apjának családja az lett. Egy felesége, és azt hiszem gyereke is. És csak a felesége tud arról, hogy van egy másik fia is. Az anyja apja sem, az anyósa apósa sem, meg a sógornője sem, és mindig elmondta a fiának, hogy "ez így is marad. "
Mi a véleményetek erről? Milyen ember az ilyen? Mi baja lehet a saját fiával? Mi vesz rá egy embert, hogy megtagadja, akkor is ha nem tervezte? Ti tapasztaltatok már ilyet?
Utolsó, ott van feketén-fehéren, hogy minden mást is fizet ha kell, nem csak a gyt-t. Értő olvasás nem megy?
Tök egyszerűen arról van szó, hogy a pasas nem akart gyereket akkor, így érzelmileg nem is kötődik hozzá. És hogy valakihez kötődünk-e érzelmileg az nem megy parancsszóra, ha nem szereti arról ő maga sem tehet. Felelősséget viszont érez ha fizeti a gyt-t, és mivel a kérdező írta, hogy ezen felül is ad pénzt, nyilvánvaló, hogy nem csak azért fizet mert kötelező. Hogy miért nem mondta el a családjának? Mert nem akarta azt a gyereket és nem akarja, hogy a családjának (akiket viszont már akart) a részese legyen.
Köszi az eddigieket!
69
Jó ez részben igaz, ezt én is értem, hogy nem tervezett gyerek, főleg családon kívül egész más mint amit terveztek, és családon belül született. De egy dolog hogy érzelmileg nem kötődik hozzá, és kettő hogy ki nem állja, mert én láttam amikor itt volt, hogy beszélt és viselkedett vele. És az egész más dolog.
Kérdező,
Lehet, hogy nem igazságos. Én az vallom, hogy ha egy férfi nem akar gyereket akkor húzzon gumit. Ha nem húzott, akkor nincs mellébeszélés, hogy de a lány gyógyszert szedett bla bla. Tehát nyilván hibás a pasas, hogy megfogant az a gyerek. De attól, hogy nem igazságos, még ez van, és ez változni nem fog. Legfeljebb akkor ha a szóban forgó gyerek felkeresi a féltestvéreit és bemutatkozik.
{Legfeljebb akkor ha a szóban forgó gyerek felkeresi a féltestvéreit és bemutatkozik.}
Hát az anyja azt szeretné ha egyszer egy ideig ott lehetne náluk, elvileg, mert ott mindene meg lenne, ő pedig jobban tudna koncentrálni arra, hogy rendbe szedje az életüket, aztán visszamenne hozzá. De az apja mint várható hallani sem akar erről, legalább is arról nem, hogy úgy "mint az Ő fia" költözzön oda. Vagy máshogy , vagy máshova, vagy bármi. Találjanak megoldást. Nem áll kötélnek. Ez több mint az elutasítás, és bár az érthető amit írtok, de nekem felfoghatatlan attól még.
És az, hogy egy fiatalkori botlást nem akar a nyakába venni, az oké. De megtörtént, vissza nem tudja csinálni, és konkrétan a fia fizeti az árát, aki a legkevésbé tehet róla.
Semmilyen körülmények között nem éri meg betolakodni az új családba, egyrészt nem is sikerülne kakukkfiókaként beilleszkedni, ő se érezné jól magát, másrészt egy teljes, működő családod verne szét! Semmilyen haszonnal nem járna. Egy évtizedes hazugságot nem szabad kirobbantani, ettől semmi jót nem lehetne várni. Egyébként az anya részéről is furcsa hozzáállás, hogy úgy akarja megoldani az életét, hogy közben lepasszolja a gyerekét. A gyerek az élete része, és vele együtt kell megoldani a problémákat.
Nem te vagy véletlenül az a gyerek?
Nem én vagyok az a gyerek. Mért gondolod?
Az anya külföldön szeretne munkát vállalni egy vagy két évre, első lépésként a probléma megoldásokhoz, és szeretné ha a fia addig itthon tudna maradni, főleg amíg leérettségizik.
Nem is, szerintem se érné meg egy majd két évtizedes titkot csak úgy felhozni, de szerintem az a nagyobb probléma hogy ebből egy majd két évtizedes titok lett, nyílt lapok helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!