Apa széttörte az iPademet. Mit csináljak?
Megbetegedtem, ezért nem tudtam menni pár napig gyakorlatra. Majdnem egy hétig lázas voltam és hánytam, nem bírtam felkellni. Erre apa ordibálni kezdett velem, hogy az a "fehér sz.r,tehet mindenről, mi a rossebbnek kellett elvinnem téged érte xy városba". Lecseszte a földre teljes erejéből többször is, nem lehet megjavítani. Azt hitte csak itthon akarok maradni Ugyanis 2 éve úgy nyertem egy Facebookos nyereményjátékon, csak el kellett érte utazni Pestre átvenni. Én mondtam, hogy elmegyek magam, erre elkezdi, hogy majd felül velem a vonatra. Szóval megengedtem neki, hogy elvigyen. Teljesen ingyen volt, csak egy kábelt vettem hozzá egyedül magam. Azóta bármi volt haragudott érte, 500-szor a szememre vetette, hogy elfurikázott átvenni.
Szóval most teljesen kivagyok, miért kellett ezt csinàlni. Nem azért maradtam itthon, hogy tabletozzak. Teljesen megőrül, ha hiányzok a suliból, pedig nem szoktam eljátszani, elég sokat vagyok beteg. Évi 2-3 hét kb. Max. azt fogadja el, ha 2 percenként köhögök, de "akkor is jobb, ha ottvagyok." Most is mondta inkább behord mindig kocsival és megvár, csak ne maradjak itthon". Napi 100 km.
Nagyon bánt, mert semmi köze nem volt hozzá, a wifi nem került pénzbe,mert amúgy is lett volna. Nagyon cseszte a csőrét eddig is, ezért hánytorgatta fel állandóan, hogy "ő vitt el érte". Bárcsak felültem volna a buszra, akkor nem tudott volna belekötni.
Egyszer nyertem valamut, csomó adat, kép, alkalmazás rajta volt, unatkoztam azt szoktam használni. 100 ezer forintba kerül újonnan, most ért ennyit a dührohama?? Miért kell mérgesnek lenni, ha beteg vagyok?
Most azt mondta, vegyek a gyakorlatos pénzemből egy 30.000-et, nincs pénzünk újra. Amúgy is jobb, ha nincs, legalább nem hülyít meg.

Van valami oka hogy anyukádrol egyáltalán nem irtál? ő mit szol hozzá, netán apud egyedül nevel téged?
Ha ez lenne a helyzet akkor megérteném hogy nincs aki melletted álljon. És egy egyedülálló apukának látni ahogy a lánya esetleg el idegenülne tőle. az igenis félelmetes.
Sajnálatos módon nekem is olyan anyám és nagyszüleim voltak akik mondták hogy "azért mennyél iskolába, és mi lesz az iskolával... stb
Jaj biztos más is megy csak azért mert köhög.. és ebben az volt a szomorú hogy én akkor el is hittem hogy kell menni és volt olyan évem hogy egy napot nem hiányoztam.. és volt olyan is amikor tényleg úgy kellett értem jönni mert látták hogy nem érzem jól magam és egy teljes hétig levoltam betegedve.
Amióta dolgozom azóta a helyzet félig meddig megváltozott..
Tényleg volt olyan munkába.. hogy nem bírtam felkelni.. inkább elmegyek orvoshoz.. egyszerűen képtelen voltam rá.. anyám már kora reggel kiabált velem hogy mennyek már.. és egyszerűen feküdtem tovább.. és 10percenként átjött a szobámba hogy megismétlje magát.. (tényleg robot munkakör volt amibe dolgoztam percenként ismételni 9 néha tizenpár mozdulat sort) 8 órába nap mint nap időnként szombaton is.. és időnkét az a 8óra tovább húzódott legdurvább 12óráig..
A lényeg az hogy.. ahogy átépítették a gyárat.. és ez a 9 "kényelmes" mozdulatsor megugrott +4-5 felesleges mozdulattal. Elkezdett begyulladni az izületek a kezemen.. valahogy ekkortájt jött be hogy éjjelesbe 12órázunk.. időnként.. Mielőtt még elkeztem nyafogni anyám mondta hogy jézusom mi történt a kezeddel..
MOndtam hogy ez a munka.. Innentől kezdvbe volt az hogy ő győzködött hogy hagyjam ott, vasárnapi ebédnél, rokonoknál gyakori téma lett hogy a kezemröl beszél..említette hogy jobb ha megyek az ő munka helyére.. végül mikor már itthon is szenvedtem tényleg leszámoltam még az orvos is megjegyezte hogy tényleg megerősödtek az újjaim.. majd munkát váltottam.. könnyebb munkakör.. egyszer nem voltam még betegbe.. majdnem egy év ittlét alatt. és habár időnként tényleg rossz rámnézni mert ballábbal kelek fel de anyám kérdezi biztos jól érzed magad? nem mész el orvoshoz?
A nagyszüleim a mai napig nem változtak.. De anyám azóta valahogy sokkal megértőbb ezen a téren.
De ha odáig fajulna a dolog hogy összesel és korházba visznek.. Az egy igen komoly benyomást kelthet apukádban..
Persze nem szeretnélek semmi őrültségre buzdítani.. De szerintem te okos lány vagy és eltudod képzelni hogy minek a nélkülözésével vagy képes elérni azt hogy forogjon veled a világ és egyszer csak azon kapod magad hogy valami padra fektetve próbáljanak észhez térítani egy kis "ájulásbol"

Apától büntetést kapott a bátyám és én is hogy nem telefonozhatunk, de oka volt rá.
Nem egyszer kaptunk tiltást igazából...
A bátyám mindig bepróbálkozott a telefonozással és a szüleim csak rászóltak hogy tegyék le és ez sokszor volt.
Aztán láttam hogy a bátyám telefonozik és én is bepróbálkoztam.
Aztán apának elege lett, megfogta a telefonomat és a földhöz vágta és széttört.
A bátyám akkor éppen a wc-n volt és telefonozott.De mondtam hogy ő is telefonozik és elment megnézni de nem látta akkor a kezében de a polcán sem találta és tudta hogy a bátyámnál van a telefon ezért elvette tőle és a polcra rakta.
Nem tartottam igazságosnak hogy ő nem tudom hányszor bepróbálkozott a telefonozással és neki nem lett széttörve a telefonja.
Aztán suli időbe kaptam a gombos telefont hogy tudjak telefonálni ha szükséges.
Nem vertem ki a hisztit a telefon miatt.
Aztán volt egy régebbi androidos telefon amit használtam.Viszont a szüleim nem akartak nekem telefont venni merthogy iskola időben egyik osztálytársam kiszedte valahogyan a hangerő és akikapcsoló gombot amit már nem tudtam visszatenni...
Aztán megvártam míg elballagok és a ballagási pénzből vettem magamnak saját telefont.
Megtanultam megbecsülni a dolgaimat.
Láttam osztálytársamat aki úgy nyugtatja le magáthogy a földhöz vágja a telefonját mert ügye nem ő vette...
De amúgy meg jogosan törte össze a teledonomat bár igazságosan kellett volna, viszont tanultam az esetből és megtanultam értékelni a cuccaimat.
Talán ebből az esetből te is majd később tanulhtasz valamit.
Volt, hogy tényleg elájultam műsoron, erre tudod milyen lecseszést kaptam. Hogy be kell gyógyszerezni és akkor tuti nem játszom el többet. Tudja, hogy szimulálok és csak azt akarom, hogy mindenki rám figyeljen. Volt, hogy telefonáltak, hogy jöjjenek értem, 40 fokis lázam volt, a suliorvos lecseszte anyámat, erre egész hatauton irdibált velem és kikészített.
Igen, nekik is az az álmuk, hogy soha ne hiányozzak. Tavalyi év olyan is volt. Viszont idén megint addig fajult a helyzet, hogy lebetegedtem, ezért ideges rám.
Miért nem lehet felfogni, hogy tényleg lehet valaki beteg? Anyám elhiszi, hogy beteg vagyok, de megy az, hogy mi lesz az iskolával, biztos ott fogod hagyni...
Nem normálisak.
Amúgy nem unatkozó gyerek vagyok, gyakorlaton dolgozom, alig van időm.

A szüleid idióták. Nem kéne megtiltaniuk a telefonhasználatot.

Ja persze, akkor Magyarországon az egy főre jutó, olyan egyetemisták száma kimagasló:
- akiknek az apja/anyja széttöri a tabletet
- amit közösen, mindannyiuk szülei fehér szarnak hívnak
- akit nem engednek el sehova
- és még egyetemre is kocsival viszik
- mert nem hiszik el, hogy beteg.
Seems legit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!