Felhívjam a szüleim és elmondjam nekik, hogy amíg nyaraltak addig bulit rendeztem és tönkrement apu tengeri akváriumat vagy várjak míg haza érnek?
Apum egyik hobbija az akvárium építés, meg ez a halas nyavaja. A lényeg, hogy amíg nem voltak itthon tartottam egy kis bulit, csak a legközelebbi barátokat hívtam meg és a parjsikat, így voltunk 10-en, az egyik spanom jobban beivott mint szokott és sikeresen összetörte az akváriumot, a víz kifolyt, a halak pedig elpusztultak, nem mertem egyből telefonálni, talán akkor párat meg lehetett volna menteni, de féltem a reakciótól. Most azon agyalok, hogy megmondjam e az igazat most, vagy várjam meg míg hazaérnek, szerintem jobb lenne azt tenni, hogy most mondom el és addigra lenyugszik míg hazaér, barátnőm viszont azt mondta, hogy így meg lehet, hogy a nyaralásukat is tönkre teszem.
Szerintetek mi lenne a helyes? Helyrehozni nem tudom, mert több mint százezer forint volt csak az akvárium, a halak össz értéke pedig még több.
Nem lenne jó ötlet felhívni. Még a végén baja is esne valakinek, mert idegbajosan vezet.
Apád helyében rettentően kiakadnék. A kárt én is behajtanám rajtad, mindent, amit most cserélni, megvenni, javítani kell, hogy te a haveroddal hogy rendeznéd, az nem érdekelne. Neki eleve ott sem szabadott volna lennie.
Ez meg a másik. Hatalmasat csalódnék a gyerekemben, hogy szervezkedik a házamban engedély nélkül, mitha ehhez joga lenne. Meg nem pofoznám, de meg se bíznék benne többet, és remélném, hogy mihamarabb elköltözik, mert szégyelletes gyerek, agyilag zokni 18 évesen, hazug, mert ez is annak számít, plusz gerinctelen, mert nem vállalja a következményeket. Ja, az iszákos társaság plusz pont. Szegény apád, rettentően sajnálom.
A többiek már leírták a lényeget, én csak annyit, hogy annál, hogy a barátodnak nem alap, hogy kifizesse a kárt már csak az gázabb, hogy te is ledobnád magadról az anyagi felelősséget.
Írod, hogy nemcsak anyagi, eszmei is az érték, így a kár is. Még azzal sem lesz oké minden, ha fillérre mindent kifizettek.
Az meg, hogy még apád elé sem mersz állni, csak levélben... na hagyjuk.
Egyik film pont erről szólt, pont ugyanígy.
Mindegy, a lényeg, hogy ne most szólj neki, mert nem csak a halak vesznek oda, hanem a szüleid is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!