Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felhívjam a szüleim és elmondj...

Felhívjam a szüleim és elmondjam nekik, hogy amíg nyaraltak addig bulit rendeztem és tönkrement apu tengeri akváriumat vagy várjak míg haza érnek?

Figyelt kérdés

Apum egyik hobbija az akvárium építés, meg ez a halas nyavaja. A lényeg, hogy amíg nem voltak itthon tartottam egy kis bulit, csak a legközelebbi barátokat hívtam meg és a parjsikat, így voltunk 10-en, az egyik spanom jobban beivott mint szokott és sikeresen összetörte az akváriumot, a víz kifolyt, a halak pedig elpusztultak, nem mertem egyből telefonálni, talán akkor párat meg lehetett volna menteni, de féltem a reakciótól. Most azon agyalok, hogy megmondjam e az igazat most, vagy várjam meg míg hazaérnek, szerintem jobb lenne azt tenni, hogy most mondom el és addigra lenyugszik míg hazaér, barátnőm viszont azt mondta, hogy így meg lehet, hogy a nyaralásukat is tönkre teszem.

Szerintetek mi lenne a helyes? Helyrehozni nem tudom, mert több mint százezer forint volt csak az akvárium, a halak össz értéke pedig még több.

2017. júl. 24. 13:12
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%
*nem
2017. júl. 24. 14:07
 22/50 A kérdező kommentje:
#20 Nem azonnal, csak csapvízbe lettek rakva, meg ittasan lassú a reakció jó pár percet a földön is voltak, mert veszekedés lett az eset után.
2017. júl. 24. 14:08
 23/50 anonim ***** válasza:
100%
Tengeri halakat csapvízbe? "facepalm" legalább egy kis sót szórtatok volna a vízbe..gondolom nem kevés mennyiséget ittatok ha ilyen irreálisan viselkedtetek.
2017. júl. 24. 14:11
 24/50 anonim ***** válasza:
100%

Hármas vagyok, azért írtam, hogy már otthon szembesítsed a dologgal, mert lehet a hosszú út alatt ugyanúgy spanolja magát végig, főleg, ha ilyen, én apám sem higgadt le, sőt...

Amúgy meg én megértem, hogy jó a házibuli, csak sajnos mindig a házigazda szív.

2017. júl. 24. 14:24
 25/50 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Tudom, hogy félsz a nagyobb balhétól, de hidd el, hiába emészti meg a a nyaralás alatt ezt a dolgot, amikor belép a lakásba biztosan újra elönti majd a düh. Az viszont szerintem nem érné meg, ha mégsem sikerülne megnyugodni, és ezért idegbetegen vezetne hazáig, ne adj Isten bármi bajuk történik. Én az ajtón kívül várnám őket, hogy mielőtt belépnek el kell mondanom valamit..

2017. júl. 24. 14:30
 26/50 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt az időzítés a legkisebb probléma.

Titokban bulit tartasz, és komoly kárt okoztok.

Te meg hárítasz, hogy te nem akarod kifizetni. A haverod se. Vagyis kénytelenek lesznek a kárt a szüleid benyelni. Azért egy parketta csere nem két fillér. Plusz az akvárium.

Totál ki fognak borulni.

2017. júl. 24. 14:33
 27/50 anonim ***** válasza:
100%

18 éves létedre egy echte idióta vagy, ezt komolyan mondom.

Mi is csináltunk házibulit, unokabátyámék is, de alap volt, hogy előtte MINDEN törékeny-értékes dolgot elzártunk egy szobába, így mex a csillárnak eshetett baja.

Neked nem volt ez alap? Pech, és én nem tudom, mikor mondanám el. Ha induláskor, a végén még baleseteznek. Ha hazaérnek, akkor viszont agyönüt apád.

Szarügy. :(

2017. júl. 24. 14:39
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

ja, igen, és olyan nincs, hogy nem fizettek.

Addig húzatnám mindkettőtökkel az igát (veled, mert hazudtál és így közvetve kárt okoztál, és vele, mert széttört egy fontos dolgot), míg meg nem térül legalább az ára+halak.

2017. júl. 24. 14:43
 29/50 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg várd meg míg hazaérnek és még mielőtt látnák, készíts fel őket hogy történt egy kis gond, és ne akadjanak ki annyira. Aki meg okozta, addig kell a nyakára járni míg meg nem téríti. Nem két forint egy ilyen móka. Aki tönkretette, térítse meg.
2017. júl. 24. 14:48
 30/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, lehet tényleg jobb ha csak akkor mondom el, amikor haza értek. Borzalmas lenne ha az idegeskedés miatt baleseteznének. Viszont lehet inkább nem leszek itthon, és itthagyok egy szánakozó levelet.

A kárt pedig igyekszem behajtani a spanomon, ha nem sikerül pedig meglátom mit tehetek. Ha parkettának is annyi akkor megszívtam, de nagyon durván.

Amúgy a halaknak eszmei értéke is volt, még el is nevezett parat. Majdnam annyira szerette őket mint a kutyáinkat.

2017. júl. 24. 14:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!