Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinálhatnék, ha az anyám...

Mit csinálhatnék, ha az anyám semmit nem akar megengedni, pedig terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Eddig nem igazán voltam önálló...

18 éves koromig otthon laktam, semmit nem kellett csinálnom.

Az egyetem kezdetekor elköltöztem, mert kaptam egy lakást, de oda is ugyanúgy jött anya, pakolt, rendet rakott, főzni pedig heti 1-2 alkalommal főztem csak, mert egyszerűbb volt a városban beülni valahová. Most sem szeretnék naponta ötfogásos menüt csinálni, de tegnap pl. megkívántam a gofrit, gondoltam sütök párat. De elkezdett velem vitatkozni, hogy most ne pakoljak szét a konyhában, majd süt ő később, meg nem is tudom, hogy működik a gofrisütő...

Mindennel ezt csinálja, hogy majd ő megfőzi a kávét (sima kapszulás, kb. 1 gombot kell megnyomni), beteszi a szennyest a mosógépbe, elmegy bevásárolni, stb. És most mondta délelőtt, hogy ő úgy nyugodtabb lenne, ha a picivel itt laknánk az első hetekben, így jobban tudna segíteni, meg nekem sem kéne egész nap talpon lenni a császáros sebemmel, pihenhetnék nyugodtan. De én megőrülnék, ha még a baba körüli dolgokban is kioktatna, meg átvenne tőlem mindent, hogy "én úgysem tudom, hogy kell".

Terhes vagyok, hamarosan külön család leszünk. Nem 12 éves vagyok, akinek semmit nem lehet megengedni, rábízni...

Ő mégis így kezel és ha próbálok vele erről beszélni, csak annyit mond, hogy eltúlzom és ő segíteni szeretne, én inkább pihenjek. 14 hetes terhes vagyok, mindenhez van energiám, nem fogok egész nap az ágyban feküdni.

2017. júl. 22. 14:59
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
maradni kellett volna a sajat lakasodban es akkor azt csinalsz amit jonak latsz. amig anyadnal laksz ki vagy neki szolgaltatva es o parancsol nem te hiaba vagy nagykoru meg felnott. en inkabb alberletben laknek (de neked van lakasod) mint az anyossal vagy az anyammal. semmit se tehetsz amig ott laktok.
2017. júl. 28. 07:20
 22/22 anonim ***** válasza:
56%
Viselkedj felnőttként. Ne anyádat kérdezd meg, hogy mit csinálhatsz és mit nem. Ha szeretnèl valamit, pl. egy kávét, kimész a konyhába, és megcsinálod magadnak. Gyűjtsd külön a szennyesetek, ha mosni kell, rakd be a mosógépbe és mosd ki. Ne is kérdezd erről anyádat. Porszívót, portörlő rongyot bármikor a kezedbe veheted, takaríts ki önállóan. Ha anyád megfőzi az ebédet, próbálj neki segíteni. Étkezések után vedd ki a részed az asztal leszedéséből és mosogatásból. Lehet, hogy eleinte furcsa lesz neki, és veszekedni fog, de majd megszokja. Aki felnőttként viselkedik, azt felnőttként is fogják kezelni. Ha lesz saját lakásod, oda még véletlenül se engedf be anyádat a hazimunkát elvégezni. Ő ott legyen vendég.
2017. nov. 12. 07:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!