Mit csinálhatnék, ha az anyám semmit nem akar megengedni, pedig terhes vagyok?
Eddig nem igazán voltam önálló...
18 éves koromig otthon laktam, semmit nem kellett csinálnom.
Az egyetem kezdetekor elköltöztem, mert kaptam egy lakást, de oda is ugyanúgy jött anya, pakolt, rendet rakott, főzni pedig heti 1-2 alkalommal főztem csak, mert egyszerűbb volt a városban beülni valahová. Most sem szeretnék naponta ötfogásos menüt csinálni, de tegnap pl. megkívántam a gofrit, gondoltam sütök párat. De elkezdett velem vitatkozni, hogy most ne pakoljak szét a konyhában, majd süt ő később, meg nem is tudom, hogy működik a gofrisütő...
Mindennel ezt csinálja, hogy majd ő megfőzi a kávét (sima kapszulás, kb. 1 gombot kell megnyomni), beteszi a szennyest a mosógépbe, elmegy bevásárolni, stb. És most mondta délelőtt, hogy ő úgy nyugodtabb lenne, ha a picivel itt laknánk az első hetekben, így jobban tudna segíteni, meg nekem sem kéne egész nap talpon lenni a császáros sebemmel, pihenhetnék nyugodtan. De én megőrülnék, ha még a baba körüli dolgokban is kioktatna, meg átvenne tőlem mindent, hogy "én úgysem tudom, hogy kell".
Terhes vagyok, hamarosan külön család leszünk. Nem 12 éves vagyok, akinek semmit nem lehet megengedni, rábízni...
Ő mégis így kezel és ha próbálok vele erről beszélni, csak annyit mond, hogy eltúlzom és ő segíteni szeretne, én inkább pihenjek. 14 hetes terhes vagyok, mindenhez van energiám, nem fogok egész nap az ágyban feküdni.
Honnan tudod csaszar lesz ? Nincs huvelyed szulni?
Kisbabakent viselkedsz ugy is kezel anyad.
Ha megszulsz akkor meg rosszabb lesz ki fogja sajatitani az unokat neked meg dirigalni fog.
Ps hol az apa ?
Sose voltam még terhes, de 15 évesen megmondta az ortopéd orvosom, hogy csak császárral szülhetek, azóta pár másik ortopéd orvos ugyanezt mondta.
Szóval miért ne tudjatná?
Elismered, hogy nem vagy önálló..akkor miért is csodálkozol?
Lakást kaptad,ahová szintén anyuci járt takarítani. Gondolom, ha rend tisztaság, főtt étel lett volna, nem lett volna ürügy, hogy ott lábatlankodjon a kedves mama.
Kényelmes volt nem leválni a szülőkről, most meg siránkozol.
Állj a sarkadra, előzd meg anyádat a munkában,főzz előbb kávét (neki is!), pakold be előbb a szennyest a gépbe.Gondoskodj kicsit róla, akkor talán (?) elhiszi, képes leszel egy gyerekről is gondoskodni.
Utolso gondolod pinacoladet felti ?
Hat hogy ment be az a gyerek ?
Jaj tudom anyuci segitett gyertyat tartani
Ha zavar, akkor mondd meg neki. De ha ennyire rajtad lóg akkor míg kész nem lesz a ház menjetek albérletbe, anyukát meg két hetente 2 órára engedd be. Ha látja hogy tiszta a lakás, van tiszta ruhád és nem halál még éhen talán elhízott hogy önálló tudsz lenni. Biztos, hogy balhé lesz belőle, de bele kell állni különben sose fog felnőttnek tekinteni. Tanulj meg nem-et mondani.
Nekem a párom anyja ilyen, nem hiába menekült az ország másik végébe egyetemre, és csak havonta, két havonta ment haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!