Szóval nemsokára megyünk egy hétre nyaralni egy szép helyre. A problémám a társasággal van. Már rengeteg ilyen nyaraláson voltunk, és azok közt az emberek közt, akik velünk voltak mindig rosszul éreztem magamat (régi ismerősök). Már sokszor mondtam anyukámnak, hogy nem szeretnék menni, de mivel kiskorú vagyok nem hagyhat itthon. Azt sem engedi, hogy valamelyik másik barátnőjénél legyek addig... Ilyen helyzetben mit lehet tenni? Kérlek segítsen valaki, nagyon sürgős!
Hány éves vagy? Szerintem egy 15-16 éves gyereket már simán otthon lehet hagyni egyedül. Ha még se akarnak akkor esetleg megbeszélhetitek hogy egy rokon néha rádnéz vagy hogy náluk maradhass.
2017. júl. 9. 16:47
3/8 anonim válasza:
hány éves vagy? mert ha 12-13, akkor én se hagynálak otthon huzamosabb ideig egyedül. ez van, viseld el.
2017. júl. 9. 17:03
4/8 anonim válasza:
#3 nem az a baja hogy nyaralni akarják vinni, hanem a tárasággal akikkel mennek...
És én tök megértem, nekem sincs kedvem menni valahova, ahol tudom, hogy olyan emberek lesznek, akiket én nem kedvelek. Hiába van szép helyen az ember, ha a rossz társaság miatt nem tudja jól érezni magát. Az idegesítő emberek akiket nem kedvelsz nagyon eltudják cseszni a kiruccanást. Én megértelek, én sem mennék olyan emberekkel akiket nem kedvelek.
Esetleg valamelyik rokonodnál nem tudsz maradni vagy barátodnál?
2017. júl. 9. 17:41
5/8 anonim válasza:
Ilyenkor már semmit. Gondolom, a te szállásod és ellátásod is ki van fizetve. Ha elég nagy vagy hozzá (kb. 16), akkor megbeszélhetnéd anyukáddal, hogy csinálsz külön programokat is. Pl. mi anyámmal mindig így nyaralunk: délelőtt közös program, közös ebéd, délután egyéni program (mondjuk én szeretek is egyedül csatangolni), este meg megbeszéljük, ki mit látott.
2017. júl. 9. 17:43
6/8 A kérdező kommentje:
Látom hogy volt aki sikeresen félreértette gratulálok-,- nagyon hálás vagyok a szándékért, de többet árt sajnos mint használ. Jehova tanúi közösség.
2017. júl. 9. 23:28
7/8 anonim válasza:
Elmész, lehetőség szerint kerülöd a nemszeretem embereket, nem szólsz hozzájuk, ha hozzád szólnak, minimálisan reagálsz. Anyukával tisztázod, hogy nem vagytok ezekkel az emberekkel összekötve, csináltok külön programot, vagy csinálsz egyedül magadnak. És jól érzed magad.
Nézd a pozitív oldalát a dolognak, a többit meg tanuld meg letojni :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!