Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarnak ki*aszni itthonról?

Miért akarnak ki*aszni itthonról?

Figyelt kérdés
Most végeztem a sulival, még semmit nem tudok de már azt hallgatom, hogy ideje dolgozni és elmenni itthonról.. Semmi nem jó, ha megmozdulok az se, ha nem az se. Eddig ez nem volt, szüleim együtt élnek eddig nagyon jó volt velük a kapcsolatom. Mióta végeztem a sulival ez megváltozott. Hozzátenném kB 2 hete végeztem. 19/F
2017. júl. 5. 01:27
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
2%
Pl. részmunkaidőben aldiban. Épp mostanában került a kezembe egy szórólap, hogy keresnek embereket. De nem csak ők. Ahhoz, hogy árufeltöltő legyél, nem kell semmi szakképzettség, csak akarni kell és jelentkezni. Egyébként egyelőre szünet van, tehát akár teljes állást is vállalhatna egy-két hónapra. Hogy lássák a szülők, hogy nem csak úgy lóg a levegőben (ha már a felsőoktatásba bekerülni meg sem próbált, pedig oda bekerülni sem olyan nagyon lehetetlen manapság).
2017. júl. 5. 08:50
 12/35 anonim ***** válasza:
88%
Jómagam is édesanya vagyok ,de ilyenkor nem értem a szülőtársaimat🤔...most végeztél,egy kis pihenő neked is jár,hogy élvezd a nyarat.Ültesd le a szüleidet,vázold fel nekik a jövőbeli terveidet...
2017. júl. 5. 09:27
 13/35 anonim ***** válasza:
88%
Jómagam is édesanya vagyok ,de ilyenkor nem értem a szülőtársaimat🤔...most végeztél,egy kis pihenő neked is jár,hogy élvezd a nyarat.Ültesd le a szüleidet,vázold fel nekik a jövőbeli terveidet,beszéljétek át a dolgokat,otthon a ház körül azért segíts be.👆🤗
2017. júl. 5. 09:29
 14/35 anonim ***** válasza:
83%

Na végre egy normális ember a sok álszent után, mintha nem lenne az embernek éppen elég baja.

Nem, hogy még suli után két héttel.., hát tudod mit?

Én sem értem.

2017. júl. 5. 09:39
 15/35 anonim ***** válasza:
22%
Megengedhetik a szüleid maguknak hogy egy par hónapig még eltartsanak? Mert ha nem és ezért szólnak akkor megértem. Milyen OKJ-ra mész? Munkaügyin rákérdezhetsz adnak-e keresetpótló juttatást amíg elvégzed. Nem sok, de azért vmi😊
2017. júl. 5. 09:42
 16/35 anonim ***** válasza:
16%

Hát a leírásod alapján a következő ellentmondást látom: kezeljenek felnőttként, ne mondják meg, mit csinálj, de amúgy tartsanak el, és tegyenek mindent a feneked alá?

Választanod kell: vagy elfogadod, hogy felnőttél, elhúzod a feneked dolgozni, és elkezdesz a saját lábadra állni, vagy nem, ám ebben az esetben a szüleidnek minden joga megvan a viselkedésükhöz.

2017. júl. 5. 10:14
 17/35 anonim ***** válasza:
89%

Suli mellett (nappali) még a részmunkaidős állás is megterhelő (főleg, ha szeretnék, hogy normálisan el is végezd).

Nem arról van szó, hogy 25 évesen otthon vakarózik! Jah a madarak is kilökik a fészekből a fiókát, és azok utána többet rájuk sem néznek! Komolyan? Bírom ezt a menjél dolgozni témát, meg azt is, hogy az egyetemisták csak élősködnek mások nyakán... Többnyire ezt olyanok mondják, akiknek fogalmuk sincs az egészről! Engem egyetem alatt is eltartottak (albérletben laktam), de ha extra pénz kellett, diákmelóztam kicsit, de nem rendes állás volt. Nekem is van 2 gyerekem, bár még kicsik, de ilyen hozzáállásra csak a nagyon nagy szükség vinne rá, ami remélhetőleg nem lesz. Elszomorít itt egyesek véleménye...

2017. júl. 5. 11:13
 18/35 A kérdező kommentje:
Igenis megpróbáltam felsőoktatásba bekerulni, úgy tanultam a 4 év alatt teljes mértékben de nagyon elszúrtam. Ezért is gondoltam inkább szakmára, és szó sincs arról, hogy elvárnám az eltartást, hiszen jó magam sem szeretnék egy életképtelen köcsög lenni akki lógatja a lábát anyucinál apucinál évekig. Pusztán kicsit pihenni szerettem volna, hogy újult erővel induljak el.
2017. júl. 5. 13:17
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ülj le velük beszélni. Mondd el nekik, hogy a nyáron még szeretnél pihenni, és előkészíteni az őszi terveket, de a lehetőségeid szerint igyekezni fogsz, ám ez nem könnyű. Addig is a nyáron besegítesz otthon, amiben tudsz. (Pl. bevásárlás, porszívózás, mosogatás, stb.) Hagyd, hogy ők is elmondják, hogy mit szeretnének, és a kettőtök álláspontját valahogy fésüljétek össze. Így látják majd, hogy igyekszel, meghallgatod az ő véleményüket is, és remélhetőleg megnyugszanak. Oszd meg velük a terveidet, mondd el, hogy mennyi időt vesz előreláthatólag igénybe a suli, és maradna-e időd dolgozni mellette. Kérdezd meg tőlük, mennyivel kellene besegíteni havonta, illetve már az is nagy dolog, ha a saját költségeidet valahogy finanszírozod hosszútávon, és ez nem őket terheli (pl. internet díja, telefonszámla, új cipő, új ruha, stb.)
2017. júl. 5. 13:18
 20/35 anonim ***** válasza:
80%

Még ha "csak" elküldenék dolgozni,de még el is szednék tőle a pénzt.

A szülőnek támogatni kellene a gyereket,és ha az dolgozik mellette,akkor nem elvenni tőle a pénzt.

Amúgy húgom is most érettségizett,onnan tudom,hogy ilyenkor amíg nem derül ki,hogy felvettek-e egyetemre nem folyósítják a családi után,ez a bajuk,gondolom.

Ez az utolsó nyarad,most érettségiztél.

A szülőknek ilyenkor hagyni kellene a gyereket pihenni.

2017. júl. 5. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!